Искам да кажа ... (189) през декември 2021

• 54 691
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 1 035
Буб, тогава бих действа по следния начин- утре ще направя блатовете и студени ще ги опаковам и прибера в хладилник. Един крем колко време да се прави? Час най- много. Него бих го оставила за 31. Тогава бих сглобила и тортата. Децата все ще те разберат и няма да се пречкат час, два. А снахата може да се включи и да ти помогне. За мен е по- добре тортата да е свежа иначе би се изгубил ефекта ѝ.

# 1 036
  • На брега на реката
Може и така да направя!
Няма кой да ме остави час-два! Joy Жилището е с 2 спални  и холокухня, та четирима възрастни, едно бебе и един щъкащ малчуган, си е малка лудница. Обикновено гледам да готвя, когато не са около мен или спят, защото иначе е почти невъзможно, а пък и аз се изнервям, когато някой ми се мотае в краката, а то будни ли са, всикчи са в хола! Не се оплаквам, радвам се, когато е така, само се чудя, как да вмъкна всичко, което искам да приготвя, за малкото време с което разполагам!
На мен чака всичко, за утре, за НГ, за първи /ще правим погача на Феичка/, а на втори сме на РД на Млечка! Heart
Знам, че ще се справя! Юнак-баба съм аз, ама си ми е на мисъл!

# 1 037
  • гр.София
Добро утро ☕
Бубе, ще се справиш 🤗
Аз, днес пак ще се мъкна до мола, вчера си купих бяло палто, обаче ми се струва, че ми е голямо, дано имат по малък номер да го сменя, и шал за него ще търся 😁
И за НГ не съм решила с коя рокля да ходя!
И аз трябва да платя днес една сметка, картофи да купя, ще правя крем супа с крутони.
Хубав ден момичета 🤗

# 1 038
Добро утро!

Съни, това да ви е било! Хубава почивка!

За НГ ще сме в къщи. Разбрали сме се всеки да направи по нещо и да не се оливаме с храна. На мен ми се върти джолани да изпека, ама ще видим.
Вчера си купих разкошна кожена пола тип молив, та вероятно с нея ще се сглася.
За днес планирам велик мързел с едно отскачане до града за пазар по някое време.

Спокоен да ви е денят!

# 1 039
Бубе, не съм правила тортата, но като гледам рецептата си е нещо като голяма ореховка с крем. В хладилник нищо няма да ѝ стане за 2-3 дена освен, евентуално, блата да поеме от крема и да се овлажни малко повече.
Ако можеш приготви си блат и крем да са ти готови и я сглоби по-късно тази вечер. Тъкмо през нощта ще се охлади и утре набързо правиш глазурата и я заливаш.

Але, плановете за деня май ни се припокриват Joy.

# 1 040
  • Canada
Съни, радвам се, че сте добре 🤗 Останалото е поправимо.

Бубе, нищо особено няма, през миене го ползвам и то след обичайния ми шампоан. Количество колкото лешник е достатъчно.

На плантацията съм, хубав ден на всички!

# 1 041
  • дядовата ръкавичка
Леле, Съни, каква  е тази серия при теб? Важното е, че сте живи и здрави, и дано всичко лошо, което е имало да се случва да остане в старата година Hug!  Наслаждавайте се на почивката сега!

# 1 042
  • Бургас
Добро утро!

Днес трябваше да ходя да помагам на ММ, но го оставихме за утре, когато дистрибуторите ще са му доставили всичко необходимо. Чистене, готвене и бърз пазар са ми задачките. Испанците си работеха предните дни, така че служебно не очаквам кой знае какво.

За НГ ще сме у приятели, 4 семейства ще сме, но ще заложим повече на мезета, разядки, салати, за да не си отвисим жените цял ден в кухнята. От мен се иска засега торта и баница. С роклята от миналогодишната нг ще съм, тя оттогава повече не е и обличана.

Съни, прекрасна почивка ви пожелавам.

Хубав да е денят ви, момичета!

# 1 043
Добро утро Simple Smile
Разсънвам се с първото кафе за деня и умувам какво ми се прави днес. Времето е мрачно и дъждовно, не предразполага към разходки и занимания на открито.

Бубе, аз го използвам самостоятелно, 1 път седмично, за дълбоко почистване на скалпа. От количество, колкото лешник, ще се изненадаш каква огромна и хубава пяна се получава, като сметана Simple Smile

# 1 044
Благодаря ви.
Този шампоан и аз ще поръчам тези дни.
Тук заваля силно, нещо между сняг и дъжд.

# 1 045
  • Mediterraneo
Леле, Съни! Радвам се, че сте добре!!! Two Hearts

На 6 януари ще станат две години, откакто катастрофира ММ. Цената, слава богу, беше гола за скрап, той се оттърва без драскотина. Зарекла съм се всяка година на датата да му правя питка за здраве( вид курбан, ама без колене на животно) и да се съберем да се почерпим за негово здраве. Показвала съм колата...
Скрит текст:

Тортата ще е с Дулсе де лече, на Йоли, та който я е правил, да каже, ще издържи ли до събота?

Тази рецепта съм отделила, тя ли е? И аз ще я правя, за сефте, дано не се издъня баш за празника
https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1% … D0%B5%D1%87%D0%B5

# 1 046
  • На брега на реката
Тази е, Тарти! И на мен ще ми е сефте, за погачата на най-малката!  Стори ми се лесна, че аз не съм най-изпечена сладкарака, та ще е квот стане! Притеснявам се, от разбиването на сметаната, че и това ще ми  е сефте, но момичетата от кулинарната тема, ме посъветваха как да я направя!  Ако се получи, ще покажа!

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 14:48 от Бубoлина

# 1 047
Тази торта я предпочитам с маскарпоне и дулсе де лече. Става разкошен крем и е гъст, не й се притеснявам на сметната.

# 1 048
  • Mediterraneo
Май и аз клоня към маскарпоне, даже с крема сиренето на Лидл ще я направя.

# 1 049
  • На брега на реката
Значи, ако не ми се получи със сметаната, тичкам до Лидл за маскарпоне! Супер! Мерси, Съни! Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт