Искам да кажа ... (189) през декември 2021

• 54 682
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 1 050
Направо си вземи и направи по една лъжица крем и прецени. А може 250 маскарпоне, другото сметана.

# 1 051
Бубе, с лидълската сметана 36% мисля, че няма да имаш притеснения с разбиването. Сложи ѝ 2-3 с.л. захар още в началото и на по-бавна степен на миксера за няколко минутки ще е готова. Тя не е подсладена, така, че да не те притеснява захарта.

# 1 052
А в темата за масло Президент(последните странички) видяхте ли рецептата и снимката на тортата с кадаиф? Ако не сте- поправете се. Simple Smile

# 1 053
  • На брега на реката
Точно нея взех, 2в1 и се надявам да стане! Ако ли не, Съни даде жокер! ММ ще купи маскарпоне и съм подготвена!

Мари, страшна подстрекателка си!

# 1 054
Мари, тортата с кадаиф ми е на второ място след сладкиша с боб и шоколад.
Ама в обратната класация Joy

# 1 055
Аз пия кафе и мисля менюто за гостите довечера. Много се радвам, че ще се видим, защото се говори за ДО на децата скоро и нови мерки за събиранията по домове и въобще.

# 1 056
Пак ли, нали ваксинираха масово народонаселението.

Съни, надявам се че детето не се е уплащило много. Важното е че сте живи и здрави.

Бубе, аз ако съм ще поръчам торта. То е защото не мога да правя сладки неща, освен тиквеник, баница с локум и баклава. А и последните години ентусиазма ми за готвене никакъв го няма.

Калинчо го изпратихме на гости с преспиване и сега с баща му палим моторетките, отиваме и ние на гости. Днес много работа, не могада погледна форума.
На една от българските банки съм им бясна, хем грешат, хем нагли, цяла седмица с тях се разправям. Днес закрих всички влогове, дето ги имах и повече пари в българска банка няма да видят. Да не кажа кръвното ми какви висоти стигна заради тях. Сигурността им е величина клоняща към минус безкрайност.

# 1 057
Правих подобна торта с кадаиф, само че с пресен, който предварително запекох с масло. Не ми хареса. Стоеше ми едно такова ронливо и безвкусно въпреки, че дори го сиропирах преди да сложа крема. А него направих малко по-рядък от обичайното с мисълта, кадаифа да поеме от влагата.

Корейците правят крем за шприцоване с паста от боб и пълнеж за разни техни сладки. Слагат го и на тяхната разновидност на сладоледа, който е натрошен лед, объркан с кондензирано мляко.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 18:09 от 2в1

# 1 058
Конти, лошо няма във връщането, ако не си намесен с ремонти. Иначе всеки си живее в неговия си балон и е щастлив. А идиоти навсякъде по света можеш да Срещнеш.
Иначе държавните учреждения работят перфектно. Ако влезеш усмихнат и те се усмихват. Проблеми там съм нямала.
Но този път банката ме хвърли в ужас обаче. Да преведеш по погрешка 100 хиляди, просто няма как да го обясня.

# 1 059
Tази банка 100% е ДСК.

# 1 060
Ех, ама и вие сте едни приятелки...... Що споделихте, че тази кадаифена торта не е хубава, а? Сега ще ме амбицирате! Simple Smile

# 1 061
  • на Мелмак
Близо до нас бяха сготвили ризото и пилешка супа 🥣, та сега ще сме на това!

Тит, диииишай!

Бубе, ще се справиш!

# 1 062
  • Euskal Herria
Съни, имате си ангел-пазител!
Аз не съм фен на рецептите на Йоли, поне на мен не ми харесват. На вид може и да са ефектни, но на вкус - не ни допадат. А някои и не се получават, не е като да не съм опитвала два-три пъти дадена рецепта.

# 1 063
Тит, имАла си-превели са, що не преведат от моята сметка 😆
Майтапът на страна, но за каквото се сетиш за всичко можеш да ги обвиниш и няма да сбъркаш. Ама то май ни една от тях не е българска, та ...

Янче, не знам на Йоли, ама твоите ако ги добарам eat

Чудя се как да се надигна от дивана, ама трябва да ида да прибера детето. Уф, че ми е студено.

# 1 064
Руми, кажи им, че вече са големи, да си хващат гаджета, които да ги изпращат.

Общи условия

Активация на акаунт