НПМГ - тема 7

• 65 221
  • 761
  •   2
Отговори
# 330
Има публикация, копирам грубо, че в момента по друг начин не мога. На който му е важно ще си посети сайта.

На вниманието на всички седмокласници и техните родители
💡РЕГИСТРАЦИЯТА за участие в Националното състезание по природни науки и география „Акад. Л. Чакалов“ е отворена от 13.05.2022 г. до 31.05.2022 г., на следния линк: https://forms.gle/YZSn8UuKtKkssj8D6
Декларацията следва да се разпечата от формата за регистрация или от сайта, попълни и донесе в деня на състезанието – 04.06.2022 г.💡

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNwTKjKTI8g1vnOB0f9fpM … DBfA9Eqw/viewform

# 331
Здравейте, къде мога да намеря тестовете от Националното състезание „Акад. Л. Чакалов по химия и физика и химия от миналите години?
Също така може ли някой да препоръча частен учител по химия за 7ми клас  ?

# 332
Може да потърсите информация на сайта на http://www.prirodninauki.bg/, но там ще намерите основно теми от предходни години от олипиадите по природни науки. Мисля, че е политика на НПМГ да не прави публични тестовете от Националното състезание по природни науки и география „Акад. Л. Чакалов“.
Ако държите на допълнителна подготовка, бих ви препоръчала курсовете организирани от НПМГ.
Успех!

# 333
За приема на деца след 4 клас за 2021/22 г. образуването на бала по същата формула ли е било, както за сегашната кампания? Колко е бил най-ниския бал на прието дете?

# 334
За приема на деца след 4 клас за 2021/22 г. образуването на бала по същата формула ли е било, както за сегашната кампания? Колко е бил най-ниския бал на прието дете?
Не, беше различна формулата. МВ беше с по-ниска тежест, а Олимпиадата с по-висока. Доколкото помня МВ беше х4, Олимпиадата х3 и ПМС х3, но ще проверя пак.

Да, точно така беше. И Кенгуруто х1:

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 11:50 от Гарганела

# 335
  • София
Здравейте ,
за областния кръг по физика за 7 клас , малко ли са 11 точки (от 30 мисля) ?
Има ли минимум в резултата ,който се добавя към бала за кандидатсване?

И трети въпрос Simple Smile)) Националното състезание „Акад. Л. Чакалов водещо ли е или областния кръг има по-голяма тежест в балообразуването за 7 клас

# 336
  • София
За 8 клас могат да се ползват точките от олимпиадата, ако са над 60% от максимума. Тази година максимумът по физика е 28 точки. Според мен по-нисък резултат е много рисково да не е достатъчен.
При тяхното състезание няма долна граница за резултата.
И двата резултата са "равнопоставени", като се балообразува с този, който е по-изгоден за детето.

# 337
  • Къде ли не
Аз погледнах списъка с точките по физика. Тази година много повече деца са се справили с резултат над двадесет точки. Има и много повече допуснати до национален кръг.
SILI, ако детето много държи на този профил в НПМГ и сам му останали сили, най - добре да се яви на състезанието им.

# 338
  • София
Ееее, не така. Колко деца ще бъдат допуснати до трети кръг е разписано в регламента на олимпиадата и хич не зависи от резултатите на децата. А и точките от трети кръг нямат никакво отношение към кандидатстването в НПМГ.

# 339
  • Къде ли не
Валя, може би съм се изразила грешно, но аз погледнах списъка с точките на участниците в областния кръг. И наистина много повече деца от миналата година имат над двадесет точки. Също така миналата година до национален кръг бяха допуснати 12 или 14 деца, а тази са били почти тридесет. Не, че има значение , но бях изненадана от бройката.

# 340
Гледах миналата година, децата с необходимите точки въобще ги нямаше в класирането. Само от изпита. /може да съм пропуснала някого, но впечатлението ми е, че бяха от мат гимназии с високи точки и въобке не кандидатстваха за тази паралелка.

# 341
Ще се самоцитирам, става дума за настоящите осмокласници, на някого може да е полезно по темата:
[/quote]
Не е точна статистика, но сега прегледах файла с резултатите и се ориентирам по имената на децата в паралелката по физика, където е дъщеря ми. В общи линии почти всички деца с резултат над 67 непреобразувани точки са приети, с изключение на може би пет, шест. Питах я има ли приети с точките от олимпиадата, каза, че трима, четирима от целия клас. Малко груба сметка, защото всяка година децата и състезанието са различни, но  над 70 непреобразувани точки от състезанието и средно 90-92 точки от двете НВО би трябвало да стигнат за първо класиране (не проследих миналата година внимателно, но по спомен за второ класиране имаше някакво минимално падане на бала).
[/quote]

# 342
  • в страната на чудесата
93 точки от Нво за нпмг ли?

# 343
93 точки от Нво за нпмг ли?
Ако въпросът е към мен-да. Ако точките от състезанието са както писах около 70 непреобразувани, то НВО точките трябва да са около 90 и за двете (това се отнася за миналата година, паралелка физика). Не ми се рови сега да видя точно колко са били на дъщеря ми от Чакалов, но да вземем 70 (непреобразувани) плюс минус 2,3, и 92 БЕЛ,  и 89 математика, та всичко това даде между 16 и 20-то място по бал на първо класиране. С повече точки от Чакалов, точките от НВО може и по-малко да са, защото състезанието се удвоява при балообразуването.

# 344
  • София
Минималният бал миналата година за 2 класиране е бил около 420. Всеки може да си сметне дали очакваните резултати биха му стигнали миналата година. Ама за тази година - първо ще се притесняваме за състезанието, после за НВО, после за класиране. А никъде в статистиките на РУО не пише кое дете с колко притеснения на мама е влязло.

Общи условия

Активация на акаунт