НПМГ - тема 7

• 65 267
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
Разгледах резултатите. Явно, след няколко години обучение предимно в електронна среда, резултатите по химия и физика са доста зле. МОН да не се бие много в гърдите какви нечувани висини са постигнали с тази форма на обучение. Само мога да си представя какво е нивото на останалите деца по тези два предмета, ако предположим, че тези са от най-добрите.

# 391
Лоши са резултатите на седмокласниците.
На предварителните кандидат-студентски изпити тази година резултатите са сходни, тъй че онлайн обучението си има и съответните последици, нооо...

# 392
Жал ми е за децата. С тези пропуски в знанията, първата година в гимназията ще е мъка докато наваксат, химията и физиката не са шега работа. Пожелавам им попътен вятър.

# 393
А дали някъде могат да се видят задачите? Защото сами по себе си резултатите не означават нищо, ако не ги съпоставим с трудността на състезанието тази година.

# 394
А дали някъде могат да се видят задачите? Защото сами по себе си резултатите не означават нищо, ако не ги съпоставим с трудността на състезанието тази година.
Мисля, че още не са качени.
Означават си резултатите и то много. Все пак имаме наблюдения и от предишни години.
Най-добронамреният ми съвет към бедещите химици и физици е да се стягат през лятото, че после наесен ще валят двойки. Изненадата няма да е приятна нито за ученици, нито за родители.

# 395
Здравейте! Разгледах резултатите от модула по География. Нашият резултат липсва, заедно с резултатите на повечето деца, които са били в съответната зала (15 липсващи от общо 16 деца). Какво може да означава това - някакъв бъг при изготвянето на списъка или анулирани работи...?!

# 396
  • София
Добре, ама наистина може ли без да се знае трудността на задачите да се правят изводи само по точките? Не може да се явят 260 деца и училището да рискува с лесни задачи.
И по това да съдим за дистанционното обучение е още по-безумно.
Единственото, което се вижда, е че училището става все по-популярно и повече деца проявяват интерес.

# 397
Детето ми постигна приличен за него резултат при положение, че не се е готвило изобщо- 49.5 т. Става въпрос за химията.
Дали има шанс за влизане при добри матури?

# 398
  • Къде ли не
Миналата година за областния кръг на олимпиадата по Физика хора, които следят задачите всяка година и са преподаватели по физика казаха, че задачите са били много по - трудни. Съответно имаше много малко деца с висок резултат. Това не мисля, че означава, че децата, които са се явили са били с по - малко знания от предшествениците си.
 Пак от опита ни миналата година веднъж преобразуваха точките от олимпиадата спрямо най - високия резултат, който се приема за сто точки и след като мина състезанието ги приравниха още веднъж , но сега изобщо не помня защо. Само помня, че точките помръднаха нагоре с една - две.

# 399
Детето ми постигна приличен за него резултат при положение, че не се е готвило изобщо- 49.5 т. Става въпрос за химията.
Дали има шанс за влизане при добри матури?
Ами избройте децата с по-висок резултат, вижте си успеха от пробни НВО и се ориентирайте според броя на местата.

# 400
Който мрази дистанционното, все то ще му е трън в очите. По тая логика, стягайте се, че на матурите се очакват много трудни задачи- трябва да доказваме лошотата на ДО с ниски резултати.

# 401
Който мрази дистанционното, все то ще му е трън в очите. По тая логика, стягайте се, че на матурите се очакват много трудни задачи- трябва да доказваме лошотата на ДО с ниски резултати.
Не ми изопачавай думите, моля. За чувства и дума не може да става. В тази държава има много деца, а не само нашите-от НПМГ.
Каква омраза, какви 5 лева?! Ако в няколко училища учителите работиха добре с децата, то в останалите ученето си беше проформа и резултатите са налице. Точно затова, отсяването става с малко по-трудни задачи, което е силно относително понятие. Ще си говорим наесен, след входните нива.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 12:07 от petiaivanov

# 402
Писах и си зачистих мнението, но макар да е тридно от телвфона пак щв го напиша, после ще допълвам.
Синът ми започна в НПМГ в паралвлката с Природни науки. Знаеше много математика, задоволително физика и почти нищо по химия и биология. Естествено притеснявах се как ще се справи. Започват от А и Б и няма стресово двойки и притеснения. Започват от начало и им се обяснява докато го разберат. Така че бих си позволила да дам непоискан съвет, да не си тормозите децата да учат лятото, да си починат хубаво, че есента като започнат ще им трябва системна работа и няма да има стрес, ако са постоянни.

# 403
  • София
Ама нали и ние искаме догодина за входните нива да сме в НПМГ и да си говорим.

Ама от друга страна ни е кофти като ни подценяват децата и то в момент, в който ги гледаме как цяла година полагат усилия. Дори и да са пропуснали нещо на ДО, ще го наваксат. Така че с тези разсъждения дращите по много нежна струна.

# 404
Ама нали и ние искаме догодина за входните нива да сме в НПМГ и да си говорим.

Ама от друга страна ни е кофти като ни подценяват децата и то в момент, в който ги гледаме как цяла година полагат усилия. Дори и да са пропуснали нещо на ДО, ще го наваксат. Така че с тези разсъждения дращите по много нежна струна.
Нали ми каза, че твоето има много висок резултат на олимпиадата по физика?! За какво се притесняваш? Погледни резултатите, като цяло, и ще разбереш за какво говоря.

blackcat6, тук говорим за големите деца, а не за мъниците в 5 клас. Нещата стоят по друг начин и всичките тези неща ги пиша от богат опит, а не за да дразня или засягам някого. Учителите няма да ги галят с перце и толеранси няма. Просто нивото е различно от прогимназията и стресът е голям в началото. Обикновено става така" ама що така детето ми в 7 клас има само шестици, а пък тук едни 4-ки валят?!".
Много добре знам колко е напрегнато за всички в 7 клас, но резултатите показват, че нещо някъде по веригата се е скъсало и винатата и отговорността е комплексна.
Детето на горна потребителка било изкарало 49.5 точки без да учи/да се готви...Ами да беше учило и щеше повече да има, но сега пред него, само от състезанието има поне 60 деца с резултат  над 80 точки. Хвалба ли е това, какво е?

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 15:04 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт