НПМГ - тема 7

• 65 083
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,
Дъщеря ми е приета на първо желание БЗО ХООС НЕ и е много щастлива Simple Smile
Утре ще се записваме. Искам да попитам на какъв принцип разпределят учителите по Химия и Биология, дали някои водят само началния етап 8 до 10 клас, и после други поемат от 11 нагоре, или който поеме випуска от началото ги извежда до края? Или пък разпределението е по паралелки - някои да водят "Г", други "Д", "Е" и тн.
Тя е много развълнувана при кого ще се падне.
Също така искам да помоля и за мнение относно обучението по НЕ, дали е сериозно, или е по-лежерно?

# 676
  • София
За немския няма да дам мнение.
За учителите по биология и химия - при синът ми (тази година завърши Д клас) учителите бяха от 8 до 12 клас без промяна - Дойнов и Стаменов. Много си ги харесваше. Вече в 11 и 12 клас се присъединиха и преподаватели от университета.

# 677
  • в страната на чудесата
Доста високи балове за мат тази година. Ние ще освободим място в паралелката математика с англ (което беше първо желание), но продължава засега другаде.
Браво на децата и успех!

# 678
  • София
В класа на дъщеря ми се запазиха учителите по биология и химия в 8 и 9 клас. Нагоре предстои да видим как ще бъде. Но съм спокойна, защото всички учители по профилите са много добри! Предполагам, че тези, които сега изведоха 12 клас, ще поемат малките в 8 клас.
За немския език имам информация, че много добре се преподава, госпожата е обичана от децата, успява да ги грабне и накара да учат.

# 679
  • в страната на чудесата
Аз не бих разчитала за езика на гимназията, все пак не е това фокусът. Големият ми син беше с немски, беше щета като цяло. Но е учил само там и без зор.

# 680
Ученето на език си е индивидуална работа.

# 681
Здравейте, поздравления за всички ученици приети в НПМГ! Това е желаното от сина ми училище. За момента е приет в паралелката с Икономическо развитие, и ще участва във второ класиране за математика с немски. С колко ли е възможно да падне балът за тази паралелка. Реално балът на сина ми е с 0,75 под чертата. Дали ще има късмет?

# 682
  • София
От ФБ страницата на НПМГ:
БАЛООБРАЗУВАНЕ в НПМГ
На 12 юли излезе първото класиране на приема след VII клас. От 2018 година до днес максималните и минимални балове за прием в НПМГ устойчиво се качват. Предлагаме на Вашето внимание статистиката само за последните две години, защото тогава, за да приемем първите си петокласници, се отказахме от едната паралелка „Природни науки“ и от паралелката „Софтуерни и хардуерни науки“, променихме балообразуването в 8.Г, 8.Е и 8.Ж клас.
Припомняме, че учениците, кандидатстващи в нашето училище, освен за външните оценявания по БЕЛ и математика, се подготвят и за профилиращия предмет - Физика, Химия, Биология и/или География. Част от балообразуването за всички паралелки от „В“ до „Ж“ клас е резултат от ОБЛАСТЕН кръг на съответната олимпиада или модул на НАЦИОНАЛНОТО състезание по природни науки и география „Академик Любомир Чакалов“, чиято трудност е доста над средното ниво на успеваемост и за ученици с изявен интерес към природните науки. Това е и причината за по-ниските минимални резултати в балообразуването на нашите паралелки. Учениците избрали Биология и Химия с немски език, трябва да се явят и на модул "биология", и на модул "химия" в Състезанието.
Нашето балообразуване е различно от това на останалите училища. Само двете ни математически паралелки са съизмерими с останалите и заемат достойно място в челната класация. Многократно сме настоявали и за това, при езиковите гимназии да се отчита минималният бал на момчетата като минимален бал на паралелката, защото всички в системата са наясно, че ако това се вземе предвид, челната десетка ще бъде доста различна и коректно тези факти да бъдат разяснявани на обществеността.

# 683
  • София
Слънце, благодаря за поста!
Днес се опитвах да обяснявам, че не може да се сравняват баловете на паралелките с биология, Химия, физика и география с баловете на кандидатстващите в ЕГ или дори МГ. Като чух, че дете Х щяло веднага да влезе в НПМГ, защото има бал 460 за ЕГ... А при нас имало балове малко над 400...Еее, кипнах просто, а иначе съм много търпелив човек. Как може да си затвориш очите и да не оцениш факта, че балообразуването с 3 предмета изобщо не е сравнимо с балообразуването с 2 предмета? Децата са се подготвяли месеци наред по трите предмета, издържали са минимум 3 изпита(ако се явяват на олимпиадите може и повече) и накрая все ще се намери някой да подхвърли как баловете са им ниски и лесно постижими. Ама отстрани е лесно, нека да се пробват и тогава ще говорим.

# 684
# 685
  • София
НикиК, това е причината, поради която и аз кипвам на тази тема. Не защото имам някакви други болни амбиции и желания за хвалба, но адски ме ядосва неглижирането на труда на децата. И всяка година, покрай кандидатстването все се появява някой, който да пита, защо са толкова ниски баловете...
Обидно е за всички тези трудолюбиви и целеустремени деца!

Призма, благодаря за линковете! Чудех се как да съвместя в един пост това, което дадох от ФБ и линк към сайта на Дидева, но стана дълго.

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 23:15 от Слънчевата

# 686
Здравейте, поздравления за всички ученици приети в НПМГ! Това е желаното от сина ми училище. За момента е приет в паралелката с Икономическо развитие, и ще участва във второ класиране за математика с немски. С колко ли е възможно да падне балът за тази паралелка. Реално балът на сина ми е с 0,75 под чертата. Дали ще има късмет?
По-скоро Да! С по 2-3 единици поне падат между първо и второ.

# 687
Трудът на децата си е за самите деца. Дреме ви дари някакна треторазрядна журналистка ще усети разликата в балообразуването, при положение, че не прави разлика между смг и нпмг.

# 688
  • София
За журналистката не ми дреме хич! Но за децата ни - да! Вярно е, че си е за тях, но ако ние като техни родители не ги подкрепяме и защитаваме, кой друг?

# 689
Да видим коя медия ще си припише заслугите за моите десет.
Скрит текст:
Вече видях нещо такова за друга моя публикация.
Но пък е добре хората да се научат да виждат разликата. От години след първо класиране се сравняват ябълки и круши. Този път са се опитали да подредят паралелките по минимален бал изобщо, но и това създава погрешно впечатление относно цялостната картина.

Общи условия

Активация на акаунт