RYANAIR - 19

• 40 304
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, нямам опит в купуването на билети, досега където сме ходили всичко е било организирано от тур оператор. В последно време обаче се заглеждам в офертите, на пръв поглед са супер изгодни. Но като цъкна на оферта цена от 20Е отива на почти 40Е и то без застраховка. Доста по удобно би било да пишат крайната цена, така или иначе без тези такси не мога да летя, не са опция която си добавям. Та много ми е интересно къде е тънкия момент и аз да се добера до тези изгодни билети ☺️

Можете да летите без тези такси, щом ги виждате, вероятно не сте в сайта на ryanair.
Билет за нискотарифна авиолиния се купува само от нейния сайт.
Сайтовете на посредниците (ескай) не работят без пари, те плащат и за SEO, за да излизат най-отгоре при търсене.
Билет за 5-10€ обикновено означава само транспорт от А до Б с малка раница (като за лаптоп). Всички други екстри (багаж, място, застраховки и т.н.) са по желание срещу доплащане и те вдигат цената на билета.
От личен опит ви казвам, че може и без тях. Simple Smile

# 271
Е, то зависи от различни неща. Като си за 2-5 дни може и само с малката раница. Като си за по-дълъг период купуваш си прайорити или чекиран багаж. И така... Колкото до купуването на места, аз съм на принципа: където ме разпредели системата, там. Ще пътуваме разделени за 1-3 часа, голяма драма...После нали сме пак заедно. Тамън да не надуваме нечии глави с приказки по време на полета Wink

# 272
  • Пловдив
Евтините билети са с малък багаж, сместващ се под седалката, т.е нормална раница. На мен за 3 дни ми е ок и не купувам доп.за куфар.

# 273
  • СОФИЯ
Тези дни нали имаше промоция втори билет на половин цена. За втори път забелязах, че точно тези оферти не са ОК. Днес разцъках същите дестинации за същите дати и цената ми излиза на половина за двама, без оферта.

# 274
Здравейте, нямам опит в купуването на билети, досега където сме ходили всичко е било организирано от тур оператор. В последно време обаче се заглеждам в офертите, на пръв поглед са супер изгодни. Но като цъкна на оферта цена от 20Е отива на почти 40Е и то без застраховка. Доста по удобно би било да пишат крайната цена, така или иначе без тези такси не мога да летя, не са опция която си добавям. Та много ми е интересно къде е тънкия момент и аз да се добера до тези изгодни билети ☺️

Винаги пише крайната цена, освен ако добавяте багаж, места... Или търсите в Esky например...

# 275
  • на малък остров в океана
Офертите и ниските цени са само в учебно време. През ваканциите цените далеч не са такива, за съжаление.
Така че който е без деца и може да взима отпуска от днес за утре е късметлия.

Аз точно от тази оферта се възползвах за Милано. Отдавна дебнех цените за тези дати и на мен ми беше изгодно. Първият билет на редовна цена, другите два на половин цена. Или. 3 билета на цената на два. Отделно, понеделник след ваканцията цената беше тройно по-ниска от неделя. Та сега се чудя как деликатно да известя училището.

Мама Саня, проверих и аз за нашия полет и са паднали цените наистина. Що ми трябваше да проверявам. 🙄

# 276
Офертите и ниските цени са само в учебно време. През ваканциите цените далеч не са такива, за съжаление.
Така че който е без деца и може да взима отпуска от днес за утре е късметлия.
Естествено, че ще е така. Няма логика през лятото да ги намаляват, точно когато всички "ваканцуват" и купуват билети като луди.
Вие, ако сте шеф на авиокомпания и самолетите ви се пръскат по шефовете във ваканционния период, а са полупразни през декември, януари и февруари... за кой период ще пуснете промоционални цени, та да се напълнят самолетите?

# 277
Няколко дни преди полета пак хванах корона. Билетите горят ли или може да пратя положителен пср и да ми върнат парите. Надали, но все пак да питам с надежда Sad

# 278
То май зависи и от дестинацията. Че не навсякъде има рестрикции. Важно е дали "официално" си коронясана? Тоест.. ако си с бърз тест, нямаш проблем. Но ако си с ПСР или антигенен, значи вече си в регистрите на РЗИ и трябва да си в карантина.

# 279
  • Варна-София
Здравейте, за пръв път планирах полет с Ryan, но вчера влизайки в профила си разбрах, че е канселиран. Опитах да пререзервирам за други дати, но накрая ми калкулира такса за смяна на полет. Трябвали да чакам официалне мейл от тях, или бъркам стъпките? Благодаря!

# 280
  • Sofiа
Здравейте, за пръв път планирах полет с Ryan, но вчера влизайки в профила си разбрах, че е канселиран. Опитах да пререзервирам за други дати, но накрая ми калкулира такса за смяна на полет. Трябвали да чакам официалне мейл от тях, или бъркам стъпките? Благодаря!
Когато ти променят или канселират полет, получаваш уведомление по мейл. В него има инструкции и линкове за различните сценарии, които ти предоставят

# 281
Опитвам се ка купя билети от райън. На финала съм, но не мога да избера начин на плащане - не излизат възможности за избор. Какво мога да направя?

# 282
  • СОФИЯ
Плащала съм само с карта, но сега цъкнах произволна дестинация, вариантите за плащане са само тези

# 283
Благодаря за бързият отговор! Аз плащам с пейпал, но просто не ми излизаше полето за избор на вид плащане. Рефрешнах сайта (с риск да трябва да правя цялата резервация наново), но слава богу всичко се запази и полето за избор излезе.

И още един въпрос - как мога да променя името на титуляра на профила в майраъйнеър? Преди години, когато стана задължително създаването на такъв профил за закупуване на билет , купувах билет за майка ми и някакси автоматично се запомни нейното име с моя имейл, телефон и адрес. Опитвам се да променя името, но дава - възникна грешка, моля опитайте по-късно. И по късно пак същата грешка.

# 284
ами не може да се сменя името лесно
трябва да се обадите и да доказвате с документи смяна на името, примерно че сте се омъжила
много по-лесно е да си направите нов профил, и ако държите, сменете имейла, телефона и адреса в този да не са вашите.

Общи условия

Активация на акаунт