RYANAIR - 19

• 40 318
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Умувам го за него още...нашите ги купих и квото е Simple Smile

# 256
А защо трябва да се свържат резервациите? Не може ли просто детето да пътува с билет за възрастен и да се платят съседни места?

# 257
  • Пловдив
А защо трябва да се свържат резервациите? Не може ли просто детето да пътува с билет за възрастен и да се платят съседни места?
ако е на 15г, както в моя случай, не може...Системата дава да се купи билет от 16г нагоре.

# 258
  • на малък остров в океана
Раянеър не позволяват деца под 16 г. да пътуват сами. Трябва да са с възрастен. Не позволяват на деца до 16 години да седят до изходите, а само там са седалките с повече място за краката.

# 259
Т.е. Ако отидат на летището 2 възрастни с дете на 14-15г. със закупени 3 билета за възрастен и съседни места няма да ги качат на самолета? Нали все пак детето не пътува само. Thinking Освен това на бордните карти никъде не пише кой към кого е "свързан".

# 260
  • Пловдив
Незнам...то местата не са важни. Можем /ние, напр./ да пътуваме и без запазени места.

Но си мисля, че няма как да го допуснат като 3-ти възрастен именно заради годините.

# 261
  • Milano
Системата няма да позволи чекиране с тяхната дата на раждане.

# 262
  • Пловдив
Да.Сега им пиша, ама знам отговора...

# 263
Ясно. Благодаря за информацията!

# 264
  • Пловдив
М не...не става...ето отговора, както го написах вчера...
It is not possible to add a minor ( less than 16 years) to an existing booking, however you can make a separate reservation for the child. You will need to go to our website and book the child as an adult. Then contact us with the two separate reservation numbers and the passport details for the child so that we can link them. Please note that a link fee of €/£30 applies if both reservations are made more than 24 hours apart.
Please contact us back with the reservation number of the child and we will happily link his/her booking with the adult booking.

# 265
  • София
Много странно. Миналото лято пътувахме до Италия с 15годишната ми дъщеря. Аз мислех че до 14 години се водят деца, след това нали са с лична карта? Купих и билет, чекирах я и на отиване и връщане като възрастен без проблем.

# 266
Много странно. Миналото лято пътувахме до Италия с 15годишната ми дъщеря. Аз мислех че до 14 години се водят деца, след това нали са с лична карта? Купих и билет, чекирах я и на отиване и връщане като възрастен без проблем.
То проблемът идва, ако билетът е купен отделно, а не на една резервация с възрастен.

# 267
Няма значение личната карта, а компанията какво е решила за граница дете-възрастен.

Напълно е възможно да не гледат рождената дата в билета дали съвпада, и да минеш без промяна, но ако решиш да рискуваш се приготви с време и пари на летището ако те спрат да можеш да се оправиш.
Сподели после резултата, на мен ми е интересно какво ще стане, но не желая аз да съм опитното зайче Grinning

# 268
  • Milano
При нас децата имат ЛК от новородени. Не във всички страни е еднакво.

# 269
Здравейте, нямам опит в купуването на билети, досега където сме ходили всичко е било организирано от тур оператор. В последно време обаче се заглеждам в офертите, на пръв поглед са супер изгодни. Но като цъкна на оферта цена от 20Е отива на почти 40Е и то без застраховка. Доста по удобно би било да пишат крайната цена, така или иначе без тези такси не мога да летя, не са опция която си добавям. Та много ми е интересно къде е тънкия момент и аз да се добера до тези изгодни билети ☺️

Общи условия

Активация на акаунт