RYANAIR - 19

• 40 281
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
  • Luxemburg
Здравейте, отдавна не съм пътувала с тази компания. Винаги ми е искало да ди избера места преди дс продължа, но сега ми дава избор на random seat и не ми се отразява на цената. Това означава ли, че е като при Уиз да ти дава безплатни места на случаен принцип като дойде ред да се чекирам? На първа страница не го пише, а не следя темата. Мерси

# 316
  • София
Да, чекираш се 24 ч преди полета и системата ти определя мястото безплатно. Ако не ти харесва може да си избереш от останалите свободни и да до платиш.

# 317
Разрешен ли е чадър в ръчния багаж?
Скоро имаше въпрос или в тази тема, или в тази на уизеър. Зависи от чадъра. Ако се побира в ръчния багаж и се сгъва, да.
Скрит текст:

Ако е такъв, тип бастун, няма как да влезе в ръчния багаж.
Скрит текст:

# 318
  • Варна
Здравейте! Имаме полет на 26 март до Бари само с ръчен багаж. Трябва ли да минаваме през чекин за проверка на сертификатите?

# 319
Не, не трябва.

# 320
Здравейте,  за пръв път ще летя с Райън след появата на Ковид и бих искала да попитам, вярно ли е, че не можеш да се качиш с антигенен тест. Тоест дори и държавата където да отиваш го приема като вариант, Райън искат теста да е ПСР.

Благодаря!

# 321
  • София
Няма такова нещо. Качваш се на самолета според изискванията за страната, към която пътуваш. Сега ако за да влезеш на някое летище искат само ПСР е друг въпрос. Но не ми се вярва. Сега чекирах връщане към Бг без изисквания.

# 322
Благодаря!

Аз също обмислям връщането към Бг да е без тест за детето, да си изкара карантината и това да е ( има го като вариант в сегашната заповед на МЗ за влизане в Бг). Дали ще имаме проблем с Райън?

# 323
  • На планетата Земя
Райън нямат нищо против, ако сте български граждани, да си се приберете по родните места и да останете под карантина според актуалната заповед. Това се определя от държавата, към която летите, не от авиокомпанията.

# 324
Здравейте,  за пръв път ще летя с Райън след появата на Ковид и бих искала да попитам, вярно ли е, че не можеш да се качиш с антигенен тест. Тоест дори и държавата където да отиваш го приема като вариант, Райън искат теста да е ПСР.

Благодаря!
Здравейте, не знам от къде сте пътували,но от Испания свекърва ми не я качиха за България с бърза  тест. Искаха й ПСР.

# 325
Миналото лято се прибрах от Испания без никакъв тест, правих си в София

# 326
  • Берлин
Истории и частни случаи има всякакви. Аз чета къде/какви изисквания има и ги спазвам. Не е никак трудно

# 327
Райън нямат нищо против, ако сте български граждани, да си се приберете по родните места и да останете под карантина според актуалната заповед. Това се определя от държавата, към която летите, не от авиокомпанията.
Има случаи, в които не може да влезеш в сградата на летището, ако на входа не представиш Green pass. За някои италиански летища бях чел такива неща. Може вече да е отменено де... Идеята ми беше: нищо не изключвайте

# 328
Здравейте,  за пръв път ще летя с Райън след появата на Ковид и бих искала да попитам, вярно ли е, че не можеш да се качиш с антигенен тест. Тоест дори и държавата където да отиваш го приема като вариант, Райън искат теста да е ПСР.

Благодаря!

Има летища, на които не те допускат без сертификат. Не е задължително да  е пср теста, може с антигенен. И проверката на сертификата е още преди секюритито.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 21:48 от m@ria

# 329
Истории и частни случаи има всякакви. Аз чета къде/какви изисквания има и ги спазвам. Не е никак трудно

Така е,но в случая не бяха частни случаите за нейния полет. В наредбата пише,че може да се Елиза в България бърз тест ,но на борда на райанеър може само с ПСР. Което обаче не е опоменато нито в момента на чекинга,нито в информацията на сайта. Техният отговор бе,че трябва да се четат малките букви,които така и не казаха къде да ги търсим.

Общи условия

Активация на акаунт