RYANAIR - 19

• 40 277
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Здравейте! За първи път ми се налага да пиша в темата.
Преди седмица закупих билет за 27 март София-Карлсруе и вчера се чекирах. Днес се оказа, че мога да взема дъщеря ми (1.9г), но никъде не откривам как да я добавя към моята резервация и билет. Също така никъде не откривам телефон, на който мога да позвъня за насоки и повече информация. Моля за помощ как и къде трябва да я заявя.

# 376
  • на малък остров в океана
Нещо повече, ако се чекираш на летището ще трябва да платиш и такса от 55 евро.

# 377
Пътувам по-често с приоритет, не само с раница, но при закупуване на билети цена по-ниска от 4 евро за място не съм виждала. Вкл. за Барселона, ходих края на м. януари. Камо ли пък места без заплащане.

И на мен ми стана интересно, за това симулирах покупка на билет, като тръгнах в началото без приоритет, само билет и след това добавяйки място, цена под 4 евро няма...аз до сега винаги съм избрала направо тарифа Regular и за това не съм виждала такива цени ... в крайна сметка крайната цена на билета едва ли е много по-различна

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 18:43 от ЗориБ

# 378
Здравейте! За първи път ми се налага да пиша в темата.
Преди седмица закупих билет за 27 март София-Карлсруе и вчера се чекирах. Днес се оказа, че мога да взема дъщеря ми (1.9г), но никъде не откривам как да я добавя към моята резервация и билет. Също така никъде не откривам телефон, на който мога да позвъня за насоки и повече информация. Моля за помощ как и къде трябва да я заявя.

Не може през сайта. Или купувате по телефона, или купувате за възрастен от сайта и после се обаждате да сменят билета (или през чата). Трябва да се обадите до 24 часа след покупката, иначе има такса за смяната. Телефона го има на сайта и в първото мнение на темата, което е добре да се прочете при въпроси и съмнения.

# 379
В Испания съществува думата Приорити😀 Испанците често си четат на английски по испански начин Simple Smile
Иначе сте права
На испански е prioridad. А иначе испанци, италианци и французи масово НЕ знаят английски. Служителите по гейтовете си казват "прайорити" на английски в цяла Европа. Е ... не говоря за тези в България, дето са събирани от кол и вЪже.
Това са ненужни детайли. Самата идея на услугата "приоритет" тотално се изврати. Тя беше създадена като ПРИОРИТЕТНО КАЧВАНЕ НА БОРДА. Първоначално билетите бяха без места и тези с приоритет бяха в първото бусче, качваха се първи в празния самолет и всеки сяда кой където завари. После нискобюджетните компании се усетиха, че могат да печелят от продаването на места. И вече въпросната услуга се обвърза с багажа. И така намалиха безплатния ръчен багаж на по-малък, та ако искаш да добавиш още някоя чанта, това се тълкува като "приоритет". И най-много на гейта да ти цъкнат бордната карта по-рано от на останалите и да се качиш да мръзнеш в бусчето и да чакаш и другите без приоритет да се качат. А всички тези предимства нямат никакво значение, защото самолетът така или иначе няма да излети преди всички да са се качили на борда Grinning Така че дали ще си последен в бусчето или първи, няма особено значение. И да, В БУСЧЕТО. Лоукост компаниите не плащат за обслужване "на ръкав". Има изключения, разбира се, просто има летища, които предлагат само качване на ръкав.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 22:42 от diziler

# 380
  • Берлин
Точно по тази причина плащам 1 чекиран, вместо ръчни багажи (ако сме двама). В бусчето е гняс и качването първи-приоритетно е набутвация. А и се развявам с дамската си чанта, без други куфарчета, ранички и торбички.

# 381
Е да, но се чака опашка за чекиране. А понякога тия опашки са дълги. Друго си е директно ... към скенерите, без да се чака. Най- обичам на терминал 2.. от входната врата право на ескалатора за скенерите Wink

# 382
Приоритетното качване поне при мен, когато съм го имала, винаги се е спазвало в чужбина. Задължително си ползвам правото да вляза първа в самолета с куфарчето, дори спътникът ми да дойде по-късно (без приоритет), защото ако се кача последна, после няма място за куфара. И следват разправии.
А няма място, защото цялата тълпа си е качила ръчните багажи и якета в багажните отделения и никой не слуша молбите на стюардесите да не го правят. Визирам основно линии от Испания. Пълни самолети дори и зимата.
И не само по-мургавите сънародници го правят. Голям куфар за двама ни е много за седмица, местим се напред-назад и тежи.

# 383
Точно по тази причина плащам 1 чекиран, вместо ръчни багажи (ако сме двама). В бусчето е гняс и качването първи-приоритетно е набутвация. А и се развявам с дамската си чанта, без други куфарчета, ранички и торбички.
С чекиран куфар първо чакаш на голямата опашка за чекиране, после има вероятност да ти го загубят и след полета пак чакаш докато си го вземеш от лентата. С допълнителни 10 кг чрез закупен приоритет си спестяваш всичко това. Освен това никой не те задължава да минаваш при бординга сред първите и да чакаш в бусчето, това е възможност за закупилите приоритет, за да не чакат и на тази дълга опашка, не е задължение. Аз понякога купувам 1 приоритет, а пътуваме трима, и си чакаме заедно да се извървят хората и излизаме последни към самолета. Никой не прави проблем.

На мен ми е най-смешно като кацне самолета и хората на секундата наскачат прави. Не си обяснявам защо го правят.
Говоря за полети по 1,5-2 часа, когато човек не се схваща особено много от седенето.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 07:20 от мама-ени

# 384
Благодаря!

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 07:56 от Tsugumi_

# 385
Няколко поста по-нагоре diziler перфектно е обяснил как се е променила тази услуга с времето.

# 386
Те по-горе са го обяснили. В случая куфарът има отношение дотолкова, доколкото приоритетът ти дава възможност да вземеш и 1 малък куфар. Освен предимството да минеш първи на опашката за качване в самолета.

# 387
Те по-горе са го обяснили. В случая куфарът има отношение дотолкова, доколкото приоритетът ти дава възможност да вземеш и 1 малък куфар. Освен предимството да минеш първи на опашката за качване в самолета.
Да, добре е обяснено. Ще свикна и аз Simple Smile
Благодаря Ви! 🌷

# 388
Малко се обърквам и търся логика и отговор.
Такса за бебе да ти седи в скута е 25евро.
Да кажем че билета е 10евро в посока + 25 евро за да седи в скута.
Може ли да купя билет за 10 евро за бебе и да си седи в столчето , или е 10за мен , 10 за седалка + някакви такси са избор на место за да не се паднат на различни места + 25 евро такса за бебе ?

Как пътувате вие ?

# 389
  • София
Бебето трябва да е превързано с доп. колан към този на майка му. Има 1 - 2 вида столчета, одобрени за салона, независимо от компанията.
Иначе може да купиш и чекираш билет с място за възрастен до вас и да ти е широко. Но без другия да пътува.

Общи условия

Активация на акаунт