RYANAIR - 19

• 40 285
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
На борда може да се качи дихателен апарат без да е заявен предварително безплатно, нали? Мисля, че медицинското оборудване не влизаше в ръчния багаж.

# 391
Малко се обърквам и търся логика и отговор.
Такса за бебе да ти седи в скута е 25евро.
Да кажем че билета е 10евро в посока + 25 евро за да седи в скута.
Може ли да купя билет за 10 евро за бебе и да си седи в столчето , или е 10за мен , 10 за седалка + някакви такси са избор на место за да не се паднат на различни места + 25 евро такса за бебе ?

Как пътувате вие ?

Може да купиш билет за бебето като дете и да имаш допълнително място, вместо да плащаш таксата за бебе. Трябва по телефона или чата след това да смените датата на раждане, иначе няма да съответства.
И не пречи да си пътувате без столче, само да ползвате мястото за багаж, а бебето в скута. То с бебе се мъкнат куп неща.

# 392
  • софия
Мисля във фейсбук мернах, че сайтът и приложението на Rayanair известно време няма да са достъпни. От тази сутрин опитвам да вляза- не може. А какво се случва, ако е време за чекиране?

# 393
Мисля във фейсбук мернах, че сайтът и приложението на Rayanair известно време няма да са достъпни. От тази сутрин опитвам да вляза- не може. А какво се случва, ако е време за чекиране?
Аз се чекирах след 13 часа, имаше достъп през десктоп версия, вече не.
За статистиката – за първи път райън ни сложиха заедно двама възрастни. Чисто без пари. Simple Smile

# 394
  • софия
А откъде може да се разбере кога отново ще проработи? Става въпрос за чекиране след 11: 00 в събота( полет неделя в 11:00).

# 395
От Туитър
CUSTOMER UPDATE: Our website/app is currently unavailable due to ongoing maintenance.

Any customers who are due to depart in the next 2 hrs & who are experiencing issues accessing their boarding passes, should proceed to the ticket desk.

We apologise for this inconvenience.

Ако не можете да се чекирате навреме, ще ви чекират на летището.

# 396
  • софия
От Туитър
CUSTOMER UPDATE: Our website/app is currently unavailable due to ongoing maintenance.

Any customers who are due to depart in the next 2 hrs & who are experiencing issues accessing their boarding passes, should proceed to the ticket desk.

We apologise for this inconvenience.

Ако не можете да се чекирате навреме, ще ви чекират на летището.
Благодаря Ви!

# 397
  • Luxemburg
Падат ли цените с наближаването на датата ими поскъпват. С Уиз никога не ми се е случвало да ми става по-евтин с напредване на времето, напротив, дори изписва колко остават на тая цена, ако са на изчерпване. Дали и при Райън е така или падат. Чудя се дали да си взема сега за на връщане или могат да паднат още. Не съм пътувала с Райън много отдавна.

# 398
  • София
По мои наблюдения поскъпват.
Летяла съм с билет за утре на 225 Е. Жената до мене беше за 10 Е. Но като се налага.....
През февруари купих билети х 5 Е. За същия полет за след 5 дни сега е 125 Е.

# 399
Няма правило дали падат цените или се вдигат с наближаването на полета. Когато е на дестинация, която традиционно е фул и има полети всеки ден... има само поскъпвания с наближаването на датата. А при тези дестинации, където самолетите са 2 пъти седмично и едва се пълнят до половината, там смъкват цените постоянно. Но зависи от много други неща. Ако няма конкуренция по въпросната отсечка, обикновено извиват ръце и държат по-високи цени.

# 400
Падат ли цените с наближаването на датата ими поскъпват. С Уиз никога не ми се е случвало да ми става по-евтин с напредване на времето, напротив, дори изписва колко остават на тая цена, ако са на изчерпване. Дали и при Райън е така или падат. Чудя се дали да си взема сега за на връщане или могат да паднат още. Не съм пътувала с Райън много отдавна.

Същото е като с Уиз. По принцип винаги поскъпват, понякога падат - ако уцелиш да видиш.
Тоест, може да паднат още, но може и да не паднат.

# 401
  • СОФИЯ
Приложението вече работи.

# 402
Момичета, когато си купиш билет за 2чанти ръчен багаж, куфара от 10 кг може ли да го дадеш на гишето за регистрация и да не го вземаш с теб на борда. На Wizz Air може, но с Rayan air не съм пътувала и не знам

# 403
В Испания съществува думата Приорити😀 Испанците често си четат на английски по испански начин Simple Smile
Иначе сте права
На испански е prioridad. А иначе испанци, италианци и французи масово НЕ знаят английски. Служителите по гейтовете си казват "прайорити" на английски в цяла Европа. Е ... не говоря за тези в България, дето са събирани от кол и вЪже.
Това са ненужни детайли. Самата идея на услугата "приоритет" тотално се изврати. Тя беше създадена като ПРИОРИТЕТНО КАЧВАНЕ НА БОРДА. Първоначално билетите бяха без места и тези с приоритет бяха в първото бусче, качваха се първи в празния самолет и всеки сяда кой където завари. После нискобюджетните компании се усетиха, че могат да печелят от продаването на места. И вече въпросната услуга се обвърза с багажа. И така намалиха безплатния ръчен багаж на по-малък, та ако искаш да добавиш още някоя чанта, това се тълкува като "приоритет". И най-много на гейта да ти цъкнат бордната карта по-рано от на останалите и да се качиш да мръзнеш в бусчето и да чакаш и другите без приоритет да се качат. А всички тези предимства нямат никакво значение, защото самолетът така или иначе няма да излети преди всички да са се качили на борда Grinning Така че дали ще си последен в бусчето или първи, няма особено значение. И да, В БУСЧЕТО. Лоукост компаниите не плащат за обслужване "на ръкав". Има изключения, разбира се, просто има летища, които предлагат само качване на ръкав.
Понеже първа изпаднахте в ненужни подробности, реших да ги допълня с информация. Испанците,които не знаят английски четат английската дума по испански. Затова дома и, че думата съществува от неправилно изговаряне от испанците.

# 404
  • София
За 2те чанти - не може.
Има друг вид чекиране багаж - 10 кг

Общи условия

Активация на акаунт