RYANAIR - 19

• 40 243
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
  • Берлин
При мен чек ин стана през мейла с потвърждението. През приложението и директно през сайта не сработи.

# 421
Здравейте!
Ще пътувам с дъщеря ми (на 12 години) и племенницата (на 9 години).
Като се опитам да купя билети първоначално изписва,че деца до 12 години пътуват безплатно,но след това,при опит да завърша резервацията, калкулира три билета на пълната им стойност.
От къде може да идва грешката?

# 422
  • на малък остров в океана
Дете до 12 пътува с редовен билет, само ползва безплатно място, а възрастният трябва да си купи място до него.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 09:52 от Ujasia

# 423
Дете до 12 пътува с редовен билет, само ползва безплатно място, а възрастният трябва да си купи място до него.

Извинете,но не разбирам. Нали купувайки си билет той включва и място. Как така билет си купува,а ползва безплатно място? Цената,която ми излиза,не е ли място+билет+ръчен багаж?
Извинявам се отново,ама съмсем се обърках.

# 424
Не, не си купувате място. Билетът ви съдържа само услугата "телепортиране от точка А до точка Б". Всичко останало се заплаща Wink  Така е при лоукостовете.
И да.. няма как да сте правостояща в самолета, просто ви излиза произволно място при чекиране.

# 425
Не, не си купувате място. Билетът ви съдържа само услугата "телепортиране от точка А до точка Б". Всичко останало се заплаща Wink  Така е при лоукостовете.
И да.. няма как да сте правостояща в самолета, просто ви излиза произволно място при чекиране.

Благодаря! Значи цената,която гледам,не е точно тази,която ще бъде крайна!

# 426
Да, родителят трябва да си избере и плати място до дете под 12 години, като мястото на детето не се плаща.
Отделно, ако искате и детето на 12 да седи до вас, трябва и за него да запазите и платите място. Иначе ще го разпределят на случаен принцип и веротността да е до вас е нищожна.

# 427
Благодаря за разясненията! Приятен ден!

# 428
Благодаря! Значи цената,която гледам,не е точно тази,която ще бъде крайна!
Зависи, при мен винаги е крайна. Не си купувам място, а багаж не си добавям, ако пътувам за няколко дни.
Неслучайно лоукостовете са удобни, защото има всякакви пътници.
При големите авиокомпании билетите са доста по-скъпи и често пъти съдържат неща, които няма да използвате. А тук цената е раздробена и си я образувате Вие.

# 429
Да, родителят трябва да си избере и плати място до дете под 12 години, като мястото на детето не се плаща.
Отделно, ако искате и детето на 12 да седи до вас, трябва и за него да запазите и платите място. Иначе ще го разпределят на случаен принцип и веротността да е до вас е нищожна.
Май не е точно така. Не се ли доплаща само за родителя? Както го пишете, излиза че се купуват 2 места. Или аз грешно го тълкувам?

# 430
задължително плаща родителят, за детето пак се избира място, но е безплатно. Дете над 12 мисля, че се води възрастен, така че няма да има безплатен избор. То ще си излезе при покупката, само да се въведе коректно датата на раждане.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 13:41 от neuromancer

# 431
Преди малко купих билети. Два за възрастни и два детски(под 12г.). Задължително ми калкулира евро към билета на единия възрастен. При разпределението на местата до мястото на този възрастен сложи двете деца. Другия възрастен е разпределен на случаен принцип.

# 432
Май не е точно така. Не се ли доплаща само за родителя? Както го пишете, излиза че се купуват 2 места. Или аз грешно го тълкувам?
Пътуват възрастен, 9 годишно дете и такова на 12. Възрастният задължително плаща място, за да настанят 9 годишното до него, а ако искат и 12 годишното да седи при тях, ще трябва да купят място и за него. Оттам 2 места. Като само едното е задължително.

# 433
Не е така. Виж горния пост на Ваннич.Задължително “връзват” и двете деца към родителя, който си плаща мястото до тях.То иначе няма логика. Виж, ако децата са повече, не знам как се процедира.

# 434
Навърши ли 12, Райънер не го броят за дете. Затова за него, ако искат да са заедно, се плаща.
В споменатия пост и двете деца за под 12.

Общи условия

Активация на акаунт