RYANAIR - 19

• 40 234
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
Все някога може да направят проблем, раницата ако не е с твърд гръб и може да се сплеска при нужда, че да влезне в мерителната решетка, не е проблем.

# 466
  • софия
Здравейте. Получих мейл, че от 1.04. ще се начислява такса от 2 евро на човек-полет. Имам закупени билети за полети след 01.04. Знаете ли как трябва да заплатя тези 2 евро?
P.S.прочетох в мейла- сумата ще се дръпне от картата, с която е платил резервацията.

# 467
  • На планетата Земя
Няма такова нещо. Или някой Ви бъзика, или не сте прочели може би точно за какво се събират тези суми.

# 468
И аз имам въпрос относно малката чанта ръчен багаж. Преди няколко години, когато пътувах с Райън бях с раница, която надвишава тези 40 на 25 на 20см, но никъде никой не ми направи проблем. Раницата е поне 50см висока и сега се чудя дали да пътувам пак с нея или с много по-малка, която да е с размерите, които са дали. Вие какво мислите? 

Ако раницата е мека и може да се посмачква, за да влезе в рамката нямате проблеми. Ако не може да влезе, ще имате проблем, ако ви проверят

# 469
  • на малък остров в океана
т.е. за децата (над 2г.) няма малка чанта, така ли? защото, когато купувах билетите мисля трябваше да избера опция до всяко име дали да е малка чанта или приоритет с две чанти и за мен и каката избрах малки анти, но в мейла, който после получих не пише нищо за тези чанти...
Извинявам се, пропуснала съм, че има още едно дете.
Значи 3 малки чанти 40х20х25см, в приоритета се включва и една чанта 55x40x20, а за бебето чанта до 5 кг.

# 470
  • СОФИЯ
Здравейте. Получих мейл, че от 1.04. ще се начислява такса от 2 евро на човек-полет. Имам закупени билети за полети след 01.04. Знаете ли как трябва да заплатя тези 2 евро?
P.S.прочетох в мейла- сумата ще се дръпне от картата, с която е платил резервацията.
Имам полет на 21.04. Нямам мейл, а и да имам без мое участие няма да мине транзакцията.

За багаж не рискувам. Ако ходя някъде за 3 дни с раница и имам подозрение че има вариант да се увлека в някакво пазаруване, нося тънък сак и доплащам багаж за обратния полет.

# 471
И аЗ нямам мейл. Полетът ми е в събота. И как така ще си дръпнат 2 евро

# 472
  • софия
Пътувам за Белгия, явно зависи от дестинацията.

# 473
я пуснете някакъв скриншот от тоя мейл... да не е някаква измама, че то всякакви се навъдиха.
"Има проблем с поръчката ви, въведете си картата да доплатите", "или влезт си в акаунта оттук за да проверите"

# 474
  • СОФИЯ
Пътувам за Белгия, явно зависи от дестинацията.
Не е дестинацията. Също се интересувам от съдържанието на съобщението.

# 475
  • на малък остров в океана
Звучи ми като скам. Не се връзвам на такива неща, още повече пък да кликам на линковете.

Относно размера, виждала съм хора с доста големи раници, препълнени при това, да минават без проблем. Предполагам зависи от дестинацията, от която /до която се лети. Според мен стига да не е фрапантно, може да се мине и с по-голям размер, но бъдете готови при поискване да я "смачкате" до нужните сантиметри.

# 476
  • софия
Раницата ми минаваше 5 см над допустимите, нямах проблем, а видимо имаше и хора с по- големи.
След мейла, проверих, че нищо не е теглено, изтрих го, явно е било грешка, спам, знам ли, но всичко е наред.
След новата заповед от 01.04. предполагам остава изискването за новене на маска в самолета?

# 477
  • Luxemburg
Здравейте. Пътувам от Кьолн Бон утре вечер. Нося едно фондю за подарък, но понеже ме е страх да не счупят глинената касерола се питам дали мога да я взема в ръчния багаж? Това е https://www.amazon.de/-/en/Swiss-Cheese-Fondue-6-People/dp/B00DW … d_rd_i=B00DWJDJ5E. Мерси

# 478
  • София
Може да я вземеш ако влиза в размерите на салонния багаж.
Загъни я с дрехи от всички страни да не се пукне при проверката или при поставянето под седалката.

# 479
Здравейте!
Знам,че трябва два часа преди полета да сме на летището. Вие колко по-рано ходите?
Трябва да мина през лекар,който ще ме оперира,за да се доуточним. Въпросът е,че ако той закъснее,да знам до колко мога да го изчакам без да имам проблеми на летището.

Общи условия

Активация на акаунт