RYANAIR - 19

• 41 172
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,
Имаме резервация за след няколко дни, но съм написала имената на кирилица, това проблем ли е? Освен това, забелязах, че в едното фамилно име две от буквите са разменени, просто по невниание. И сега се опитах да оправя името, искат ми 115 евро? Възможно ли е това и какво да правя?
Бях навита да купя места и да чекирам по-рано, но не ми дава опция за промяна на имената. Това е нещо ново за мен и доста се попритесних. Надявам се, че нещо аз не разбирам как да го направя.

# 691
  • ПЛОВДИВ
Здравейте,
Имаме резервация за след няколко дни, но съм написала имената на кирилица, това проблем ли е? Освен това, забелязах, че в едното фамилно име две от буквите са разменени, просто по невниание. И сега се опитах да оправя името, искат ми 115 евро? Възможно ли е това и какво да правя?
Бях навита да купя места и да чекирам по-рано, но не ми дава опция за промяна на имената. Това е нещо ново за мен и доста се попритесних. Надявам се, че нещо аз не разбирам как да го направя.
Относно имената се обърнете към чата на сайта.

# 692
За съжаление в чата ми дадоха линк, който ми дава същите опции. За промяна на едно име ми искат 115 евро, за 4 имена . 460 евро, това е безумие. Някой може ли да ми каже, поне имената трябва ли да са на латиница?  Мислих, че при чекирането ще ги актуализирам. Ако трябва да са на латиница, защо въобще ги прие на кирилца?

# 693
  • София
Да, имената трябва да са на латиница - както са изписани на документа, с който летят  хората.
В случая тук  потребители може и да ти пишат, че са пътували така и не е имало проблем. Дали и при вас няма да има - кой да ти каже.
Ако има евтини билети - направо купи нови, но внимавай с имената. Днес ми излизаха разни летни прИмоции.

# 694
Е не е честно. Защо ми прие имената на кирилица? Преди съм резервирала така и при чекирането дава възможност за актуализация на имената. Тово е ново. Не, за тези дати няма евтини билети, дори излиза по-скъпо, проверих.
Ако действително имената трябва да са на латиница и не може да се актуализират при чекирането, а са ми ги приели по този начин, ще се разправяме със съдилища тук.
Надявам се да не се стигне до там.

# 695
какви съдилища, леле
преди време разправяха, че имената автоматично се преобразуват в латиница, тоест накрая може и да има малки несъответствия с букви като ъ, ц, ч, я
и не, при чекиране няма да ви даде да ги промените. По принцип може да искате корекция, а не промяна на имената, защото промяна значи, че ще пътува друг човек. Пробвайте после, като си видите името на латиница, че иначе ще го правите два пъти. Но и с малки несъответствия няма да имате проблеми, та не се панирайте ако не успеете.
И по принцип, не знам как на човек му хрумва да пише на кирилица в сайт на небългарска компания....

# 696
Ами хрумва му. При всеки нормален сайт  има напътствия изрично, ако трабва да е на латиница.Все пак и потребителите имаме право на грешка и някакви права

# 697
  • На планетата Земя
И може все пак да се внимава, като се набират буквите, веднъж се прави резервация, сериозен процес си е. А и постоянно системата пита дали всичко е ок, да дава ли напред.
Нямате варианти в момента, освен да пробвате с основание объркана буква, а не смяна на име. Отивате на летището с малко треперене и късметът ще е с вас ...

# 698
  • Бургас
Ами хрумва му. При всеки нормален сайт  има напътствия изрично, ако трабва да е на латиница.Все пак и потребителите имаме право на грешка и някакви права
Със сигурност при чекиране имената се изписват на латиница, а преди това няма проблем да са на кирилица. Казвам го от опит. Спокойно.За обърканата буква не мога да помогна. Лек полет !

# 699
Мисля, че до 2 или 3 букви объркани няма проблем.

# 700
Да, опцията за промяна на име е до 48 часа след резервацията.
После до 48 часа преди полета можеш да правиш лека корекция, примерно размяна на букви (както беше при мен). Това безплатно.
Да, ама не ми прие корекцията, първо ми даде 00 лева и НЕ промени името. При втория опит вече ми каза - Дай 125 Евро и ми се дорева.
Сутринта като станах, на прясна глава, затворих си очите и коригирам името и още по-силно стигнах очите и си платих като поп услугата за тая нелепост.
Сега остава да приемат имената на кирилица, до ден-два ще чекирам, стискайте палци.
Обица на ухото да ми е!!!
Полетът е на 3 май, до Неапол. До този момент нямам инструкции за попълване на онази Европейска декларация, нито за ковид сертификат и това малко ме притеснява. Дали ще стане ясно с чекиранено?
Благодаря ви.

# 701
  • На планетата Земя
Мили хора, проверявайте си на официалните сайтове всичко необходимо и действайте съсредоточено и навреме, за да няма объркани букви, формуляри, пропуснати изисквания. Влезте на нашия сайт, на този на Италия, вижте си нещата и работете по тях, вместо да се притеснявате и да давате излишни пари. Никоя авиокомпания не е длъжна да си актуализира информационните мейли и да ви държи в течение. Не чакайте чекирането, за да ви стане нещо ясно.

# 702
# 703
Да, опцията за промяна на име е до 48 часа след резервацията.
После до 48 часа преди полета можеш да правиш лека корекция, примерно размяна на букви (както беше при мен). Това безплатно.
Да, ама не ми прие корекцията, първо ми даде 00 лева и НЕ промени името. При втория опит вече ми каза - Дай 125 Евро и ми се дорева.
Сутринта като станах, на прясна глава, затворих си очите и коригирам името и още по-силно стигнах очите и си платих като поп услугата за тая нелепост.
Сега остава да приемат имената на кирилица, до ден-два ще чекирам, стискайте палци.
Обица на ухото да ми е!!!
Полетът е на 3 май, до Неапол. До този момент нямам инструкции за попълване на онази Европейска декларация, нито за ковид сертификат и това малко ме притеснява. Дали ще стане ясно с чекиранено?
Благодаря ви.

Ами нямало е нужда, малки грешки се приемат както казах. Вие сте си платили все едно ще лети друг човек.
А за документите, въобще не обръщайте внимание какво ви пращат, обикновено е остаряла информация. Проверявайте си официално, на iatatravelcentre например, носите си каквото трябва и няма притеснения.

# 704
Пише, че се приемат малки грешки, но не ги приеха, просто не се промени името, докато те излезе цена

Общи условия

Активация на акаунт