Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 046
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Аз имам едни пристягания без болка и отминават за около 30 секунди до минута. Случва ми се по няколко пъти на ден. Казаха ми, че това са подготвителни контракции и че докато няма болка не е страшно, гледаха и шийката ок е. Пия магнерот 3х1

# 601
  • София
И на мен ми бяха объркали от Медкрос TSH 14.45. Ендокринолог ми назначи терапия и каза да повторя издледванията в Бодимед или Цибалаб, защото са най-точни за хормони. Като ги направих пълен пакет хормони в Бодимед TSH 1.2 и не започнах изобщо прием на лекарства, но докато излезнат резултатите колко ревах, че се начетох на глупости в интернет как може да се увреди мозъка на бебето или, че съм отключила автоимунно заболяване… Точно тогава в същия ден излезна положителния ПСР на мъжа ми и аз отново със сълзи на очи, но този път от радост, му казах: Въобще не ми пука за твоя Ко-вид, важното е, че хормоните са ми наред 😂

# 602
Gigi91, кой Медкрос?

# 603
  • Sofia
Момичета имате ли конракции ? Болезнени ли са? Бързо ли ви минават?
Имам си. Не са болезнени засега, продължават около 15-20 секунди и понякога са по няколко на ден. Друг път няма и една. На миналия преглед шийката беше ок.
Зобя се с магнезий вече от месеци. То изобщо така ми започна бременността с менструални болки, които успокоихме с магнезий. После имаше известно затишие и се появиха втвърдяванията на корема, та увеличихме дозата на магнезия. Засега помага.

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 23:07 от Brin de muguet

# 604
  • София

Ето този : https://mcmedcross.com/contacts
Макар че ендокриноложката работи в техния медицински център д-р Мариана Иванова (която между другото е страхотен специалист) ми препоръча да се изследвам в друга, а не в тяхната лаборатория. После като ходих на ФМ също ми казаха, че на тази лаборатория не може да се вярва много. Аз също не бях доволна - бавни, за първи път ми взимаха кръв толкова болезнено (два дни ме боля ръката) и урината я слагаш в една прозрачна чашка за кафе от пластмасовите без капак, без нищо в коридора.

# 605

Ето този : https://mcmedcross.com/contacts
Макар че ендокриноложката работи в техния медицински център д-р Мариана Иванова (която между другото е страхотен специалист) ми препоръча да се изследвам в друга, а не в тяхната лаборатория. После като ходих на ФМ също ми казаха, че на тази лаборатория не може да се вярва много. Аз също не бях доволна - бавни, за първи път ми взимаха кръв толкова болезнено (два дни ме боля ръката) и урината я слагаш в една прозрачна чашка за кафе от пластмасовите без капак, без нищо в коридора.

Ясно, мерси. И аз ходя при д-р Марияна Иванова. Иначе за изследвания ползвам централата на Цибалаб.

# 606
И аз имам контракции, понякога през ден-два, но винаги около 10:30 ч. вечерта 😃 За сега като си изместя дозата хапчета за по-рано и се успокояват (да чукаме на дърво). Пия но шпа, магнезии и салбутамол.

Момичета имате ли конракции ? Болезнени ли са? Бързо ли ви минават?

# 607
И аз имам втвърдявания, което доколкото знам са си контракции. По няколко секунди са и предимно вечер, ако се изплаша пия но-шпа. Споделих с док, мери шийката каза че е добре и не ми увеличи магнезия, което си мислех че трябва и съм си на 2*2 магнерот и 2*1 алеракт.

# 608
Аз имам подобен опит с Писанец. На мен са ми излизали бактерии, на сина ми също излезнаха в гърлен секрет, а се оказа след преглед при при двама УНГ, че нищо му няма. На баща ми също кръвната захар в един и същи ден излизат два различни резултата.

Аз също не съм повивала детето. В родилното само им увиваха съвсем леко ръчичките, но краката си седяха вътре свободни. После вкъщи минахме на чувалчета. В последствие чувалчета с крачета и се преродих. Взимам само на Angel baby. Супер ми е с тях, изобщо не мисля дали му е студено и дали е отвит, дали няма да си метне завивката на главата и тнт.
На Авент имах шишета, биберон и стерилизатор и съм доволна. После и бутилка за вода със сламка и пак съм доволна. Само от приятелка знам, че помпата за кърма не е добра тяхната, но не мога да кажа от първо лице. Аз бях с Медела и я харесвам.

# 609
Контракции и аз имам Confused лупам магнерот 3*2 и но шпа 3*1 мах, АГ каза при по силни да слагам Профенид и ако и това не помага да ходя в болницата… чакам я да се върне на работа и няма търпение да ида на преглед, последно бях на 30/12.

Елена, благодар ти. Помпа имам и на Медела ( отгледала е дъщеря ми и още 10 бебета) и на Авент ( даде ми я приятелка за всеки случай) ще дам отзиви допълнително за нея.

# 610
Като ни слушам всички чак се чудя има ли жена без контракции, уж навсякъде чета из интернет, че до някои граници си е нормално да ги има 🤷🏼 Особено в третия триместър..

# 611
Гети75, може би такива?http://--reklamen-spam137--/bg/%D0%BC%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0 … D0%B5%D0%BD%D0%BE

gigi91 да, точно защото има и такива и такива бебета ми се искаше да съм подготвена, но може би наистина ще е добре да изчакам с тази покупка. Въпреки всичко е добре да имам запазен продукт, от който повече хора са доволни и ако се наложи да не си блъскам главата, а направо да поръчам Grinning
А за спално чувалче като тези от angel baby дали е окей от сега да взимам? Страх ме е да не се задуши завито с пелена и чувалчето или повиването ми се видяха по-добри варианти. Честно казано гадая в тъмното, така че ако може някой да ме посъветва как да се подготвя за сън за бебето по най-безопасния начин ще съм благодарна Innocent

Добавка: мисля да купим най-обикновено легло като това от икеа -https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/cots/sundvik-beb … sm-byalo/00248567
Но дали ако бебето е неспокойно през нощта това е подходящо? Питам, защото мъжът ми ми каза, че при баткото е било така и се е налагало вечер да постоянно да се люшка, за да спи спокойно. Та вариант е и легло с люлеещ механизъм, което аз засега не харесвам.

Ние сме с това легло на Икеа. Като цяло е хубаво, но наистина е кофти, че няма люлеещ механизъм. Аз имах и подарена по-малка дървена люлка/ легло с колелца и с опция за люляне и спаси положението първите 6 месеца:

https://www.igrachka.com/bg/legla-koshari/lyulka-eva-byala-new )

Проблемът е че са доста по-малки и тесни и са временна покупка, а леглото на Икеа е доста по-голямо и стабилно и бая време има още да се ползва.

# 612
  • София
Защо не му сложите допълнително колелца като няма люлеещ механизъм?
Аз си купих трансформиращо Lorelli Trend Plus. То е най- малкия размер, другите за нашето пространство са огромни. Има чекмеджета отдолу, огрооомна ракла, 3 рафтчета, които събират доста и отгоре повивалник. След това може да се трансформира за голямо дете или ако имате две деца да се ползва едновременно кошарата и юношеското легло. В началото бях против такъв тип легла, но сега много си го харесвам. Ако не ви се дават 400лв+, в Олх има доста запазени за по 200лв., че дори и нови неразопаковани в кашон легла с доста по-ниска цена.

# 613
Аз също имам втвърдяване на корема от време на време , но още преди два месеца ми изписаха диаспорал по едно на ден , заради плацентата превиа , за да не получавам контракции и и да не се отлепи. За сега нямам проблеми , но ако се наложи сигурно ще ми увеличат дозата. Снощи бях с ужасни киселини ,  даже станах малко да се разходя малко из апартамента и се поуспокои положението.

# 614
Мами, стискайте ми палци. Снощи влязох отново по спешност в АГ заради кантракции лекарите казват,че съм с голямо разкритие мехура бил направо във влагалището. Бият ми инжекции за дробчетата на бебка да се отворят и на мен да нямам болки ....  😓😓😓😓 Казаха ще лежиш колкото устискаш. Надявам се да успея да устискам на макс да бъде жива и здрава моята принцеса ..

Общи условия

Активация на акаунт