Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 051
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Гети75, може би такива?http://--reklamen-spam137--/bg/%D0%BC%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0 … D0%B5%D0%BD%D0%BE

gigi91 да, точно защото има и такива и такива бебета ми се искаше да съм подготвена, но може би наистина ще е добре да изчакам с тази покупка. Въпреки всичко е добре да имам запазен продукт, от който повече хора са доволни и ако се наложи да не си блъскам главата, а направо да поръчам Grinning
А за спално чувалче като тези от angel baby дали е окей от сега да взимам? Страх ме е да не се задуши завито с пелена и чувалчето или повиването ми се видяха по-добри варианти. Честно казано гадая в тъмното, така че ако може някой да ме посъветва как да се подготвя за сън за бебето по най-безопасния начин ще съм благодарна Innocent

Добавка: мисля да купим най-обикновено легло като това от икеа -https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/cots/sundvik-beb … sm-byalo/00248567
Но дали ако бебето е неспокойно през нощта това е подходящо? Питам, защото мъжът ми ми каза, че при баткото е било така и се е налагало вечер да постоянно да се люшка, за да спи спокойно. Та вариант е и легло с люлеещ механизъм, което аз засега не харесвам.

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 17:01 от -Lina-

# 586
  • София
Моят племенник има такова чувалче от Angel baby, но не за повиване. Не искаше да спи в него, защото му се ограничават движенията на ръцете, макар че модела не е от тези за повиване. Дори ако го гушнеш и му е заклещена ръката, пак плаче. Аз си купих одеалце, олекотена завивка и ще пробвам в чувалчето от племенника как е и с каквото му хареса. Simple Smile Някои деца само в такива спят, така че си е до детето.

# 587
Големият никога не съм го повивала,ортопедът ни беше твърдо против,с малкото пак така ще процедирам.Никога не съм го люлеела или приспивала на ръце,спеше си с тънко одеало зимата и ромпър и тънка пелена лятото само по памперс.Имал е неспокойни нощи,но много рядко е спял при нас на спалнята.Общо взето се ръководех по мен си за обличането,никога не съм го навличала или да е с повече дрехи от мен.Единствено в количката спеше в зимен чувал и само лицето му беше открито.

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 17:40 от лещичка

# 588
Здравейте, мами 😊
Искам да попитам тези от вас, които са лежали по болниците имали ли сте проблем от абокатите?
Последния път още като ми го сложиха имах нетипична болка, особено като ставах от легнало в изправено положение имах чувство, че вената ще ми се пръсне.. Мина месец и половина след като ме изписаха, но вената ми стои твърда с малко топченце и имам около 5-6 малки спукани капилярчета без други симптоми, чета из интернет и общо взето все се коментира за флеблит/съсиреци при нараняването на вената и не мога да преценя реален проблем ли е моя случей или ще си мине само.
Някой имал ли е нещо подобно?

# 589
# 590
МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ!
Здравейте! Много се чудех дали да пиша тук, но в крайна сметка реших, че е по-добре да споделя горчивия си опит, за да не пострадат и други като мен.
В 25 гестационна седмица съм и АГ ми назначи изследване на кръвната захар, което се състои в изпиване на 75 грама глюкоза, за да установим какви са възможните рискове от развитие на гестационен диабет. До момента на всички направени изследвания никога не съм имала проблеми с кръвната захар. Винаги ми е била в нормата. Направих си изследването в лаборатория Рамус, а когато видях резултатите ... просто се шокирах. Кръвната захар на гладно беше много висока, а за останалите да не говоря. Тъй като съм наясно, че това е невъзможно, споделих с АГ и решихме да повторя изследването в друга лаборатория. Е, както си мислех, резултатите бяха добри, нивото на кръвната захар си беше в абсолютни норми. Обаче, при два толкова коренно различни резултата, не знаехме на кой да се доверим и затова се наложи трети път обременяване с глюкоза. Потретих изследването в друга лаборатория, различна от предходните две и резултатите отново бяха чудесни. Идеята на споделеното от мен е да Ви посъветвам да не се доверявате никога изцяло на каквито и да било резултати. В моя случай, ако бях се доверила на първите такива, щеше да ми се назначи лечение с лекарства и кой знае още какво, а всъщност аз съм здрава и нямам т. нар. гестационен диабет. След консултация с ендокринолог и мнения на други лекари предполагаме, че в Рамус са разменили или объркали резултатите и при мен са нечии чужди резултати, които нямат нищо общо с моето състояние. А в такива случаи стават огромни грешки. Разочарованието ми от случилото се е неописуемо, защото изпитах ужасен страх и преживях няколко безсънни нощи и дни, изпълнени с притеснение да не се случи нещо с бебето, че не искам да пия лекарства, няма как да се налага това след като ми няма нищо и прочие. Просто майчиният инстинкт и факта, че прекрасно знам здравословното си състояние през цялото време ми подсказваха, че проблемът е другаде, не в мен. Благодаря на тези чувства, че ме подтикнаха да си направя повторно обременяване с глюкоза, защото ако не го бях направила, не искам и да си помислям какво щеше да се случи. Имайте едно на ум винаги, защото сме отговорни не само за своето собствено здраве, а и за здравето на нашите деца. Не мога да си обясня как е възможно това да се случи, до ден днешен не се бях сблъсквала с подобно нещо, но както се казва - за всяко нещо си има първи път. Съжалявам за дългия пост, надявам се да го прочетете докрай и просто да внимавате винаги с всичко! Пазете се! Приятна вечер! ❤️

# 591
Моя приятелка е работила в Рамус, така че знам как е станало. Там просто не си заслужава човек да се занимава! Такива неща ми е разказвала, дето чак не са за вярване.

# 592
За съжаление често се случват подобни грешки в лабораториите. Аз също съм имала случаи на открити бактерии или хормони до небесата. Ако ти се занимава, няма да е зле да дадеш обратна връзка на Рамус да се стягат малко.

Иначе понеже си написала, че си изживяла безсънни нощи, защото може да пиеш хапчета или да има някакъв проблем с бебето. Само да кажа, че този гестационен диабет не е края на света. Имах го с предната бременност. Да, не беше приятен и да, ненавременните реакции може да доведат до усложнения, но сега имам едно здраво детенце, а от диабета няма и следа.

За повиването - сина ми го “повивахме” с една пелена. Като под повиване имам предвид само леко прибиране на ръцете, за да не ги размахва напред-назад. Крачетата бяха свободни без притискане на тазобедрената става. На него така му беше по-спокойно. По-лесно заспиваше и спеше по-продължително.

Чувалчета - на 2 години е и само с такива спи. Ползваме на Angel baby. Какви ли не марки купувах. Само тези са му удобни. Мисля и за бебето да взема.

# 593
Това е поредният случай на грешни резултати от Рамус. Аз лично съм ходила там само веднъж в началото на пандемията и нямаше никакво разделение между пациенти за psr и такива за рутинни изследвания. Това ме потресе и си казах, че повече няма да стъпя там.

# 594
YanevaM, при последният ми престой в болница и мен много ме болеше от абоката, само при преместване на ръката имах чувството, че нещо се забива във вената ми, но при мен беше по повод изследване и беше в рамките на деня и сигурно за това осен болката нямах други усложнения.

По отношение на Рамус се носят много лоши неща, не съм ходила там, само съм чела за други с подобни стряскащи резултати.

Аз все още няма да бързам с такива пелени, особено на Ergobaby ми се струва много стегнато бебето, предполагам това е идеята.

# 595
  • Sofia
Леле, нямам думи за случката с Рамус! Аз доста често ходех в една тяхна манипулационна, защото ми е близко и мога да отскачам в почивката. Също така там изобщо не правят тестове за Ковид, чака се отвън и напливът не е голям. Имах едно на ум, че резултатите може и да не са много точни, а по-скоро ориентировъчни. Но това си е направо размяна на резултати!

За повиването - аз никога не съм повивала. Изгледах и двамата само с чувалчета. С цип или копчета и дупки за ръцете. Няма риск да им се изхлузят и да се омотаят. Изпитвах ужас само като си помисля да ги повивам и да не могат да се движат свободно. Не бих ги определила като неспокойни бебета, защото са спали с чувалчета. Напротив.
Отделно малката по цяла нощ спеше при мен и тогава чувалче не й трябваше. Като усещаше, че съм до нея си спеше много добре.

# 596
ВМР ти го е казала, гестационен диабет не е края на света… а относно Рамус още в началото на бременността бях ви споделяла моя горчив опит с тях. Нямам им доверие и не си правя изследвания при тях. Имам няколко лаборатории в София, за които знам, ме са ОК и ходя само там. Да, разкарване е, но поне знам че не се налага да повтарям изследвания.

Това с повиването не съм го практикувала, имах едно като торба с повиваш и нещо, сега ще го мисля в крак. Така ме сърбяха ръцете да пазарувам разни неща, но от както лежа заради шийката не съм взела нищо. Тези дни трябва да направя списък какво да взимам от Авент, дайте ми съвети моля, освен шишета и биберони не се сещам за друго… май и стерилизатор Confused

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 20:16 от Жоржи

# 597
За съжаление се случват грешки при изследванията, за това при съмнение и отклонения в резултата, се пуска изследване в друга лаборатория преди да се назначи лечение или да се приемат медикаменти. Точно както си направила.
Дам, аз съм с гестационен диабет и не е болка за умиране. Контролират се нещата с диета, следене и добавки, нищо страшно няма. На инсулин се минава само ако глюкозата на гладно е много висока.
Никога не съм повивала, не смятам и да го правя. Големия, докато беше бебе го завивах с пелена или одеало, като започна да се върти минахме на чувалчета и така някъде до 5 годишен. За новородено чувалче ми се струва безсмислено да взимам.

# 598
Момичета имате ли конракции ? Болезнени ли са? Бързо ли ви минават?

# 599
Аз имам от месец някъде и не са болезнени. Миналата седмица получих една болезнена и ме вкараха за задържане. Но и сега продължавам да имам горе долу продължават 15 секунди.

Общи условия

Активация на акаунт