Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 208
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Жирафче, с корема е така защото ти е втора  бременност и то скоро след първата и коремната стена още ни ти се е била възстановила и заякнала.  Моята след 11г. явно е забравила какво е това бременност Joy и чак сега в 25 г.с вече започна да се надува корем. Но да си призная аз много искам да ми личи Blush

# 436
Ние ще си стоим вкъщи, даже ще сме си двамата с едно бебе в корема, изобщо не ми се обикаля по гости, а и честно казано тази корона не искам да я подценявам, макар и да сме ваксинирани.

Преди празниците бяхме на събиране с колегите и колежката, която стоеше до мен след 5-6 дена ми писа, че е с корона и да го имам предвид, за щастие сме здрави все още. Heart

# 437
И ние ще сме си вкъщи за нова година като Фифи - двамата с бебето в корема 🤰 Не ми се ходи никъде, на достатъчно купони сме ходили и ще ходим живи и здрави, не мисля че изпускаме нещо... И заради короната и заради бременността не е сега момента според мен.
За секса - и при нас е мираж....А много ни се иска, направо не се издържа, обаче дори само да сме си интимни и получавам контракции и явно не става.....Някакси и двамата не можем да се наслаждаваме като знаеме че ще получа контракция отделно и лекарите  не дават. Нали ми е първо дете и не знаех че и след това ще чакаме около месец като ви чета, но предполагах че си има период на възстановяване...Та ще си чакаме.....
Относно имената имахме повече за момче, като разбрахме че е момиче и никаква идея за имена Joy Сега уж сме измислили едно, но аз се колебая и си измислям нови и ММ ме бъзика - днес как ще се казва бебето Joy
Желая ви весело посрещане на новата година момичета и незабравимо с тези сладки коремчета 🤰

# 438
  • Пловдив
И ние ще сме сами за Нова година, много приятели звъняха да дойдели при нас на вилата...Айде няма нужда да прислугвам и да вдигам и слагам. Още повече с тази корона настръхвам. Така се случи, че около нас много болни, кой в болница, кой не. Аз чаках първо да мине инвитрото, тогава нямаше много инфо може или не ваксина. Сега чаках да мога да ставам и да спре кървенето. После малката ме разболя. И сега, надявам се, след празниците да успея да се ваксинирам, че наистина не ми е спокойно.
За секса 🙄 леле, последно сме правили юли месец 😁 На мен ми е забранен. Но ще наваксаме. Искам само всичко с мен и бебето да е наред.
За имената и ние като Жоржи, обичам да се оглеждам първо в имената на близките и ако си харесам нещо подходящо да е то.

# 439
Ние ще се съберем със свеки вкъщи на Нова година. Смятам тази година за пръв път да не приспивам баткото рано рано, а да посрещне с нас 🤣 ще видим и как ще се чувства де. Ще си купим и детско шампанско 🤪
Относно секса при нас все още си го има достатъчно, въпреки че се чувствам като мама тюлен. Предната бременност отчитам като грешка, че почти не правихме. И без това сме изнервени покрай бремеността. След раждането ни беше трудно, въпреки че беше секцио. Не знам по каква причина 🤔 Е не е както обикновено, но пък като сме по-внимателни ставаме и по изобретателни 🤣 и аз получавам контракции понякога при секс, но не са болезнени и отминават бързо.
Баткото е кръстен на свекър ми, а малкия ще е на баща ми. Даже и не сме го обсъждали. И двамата са с хубави български имена, така че с удоволствие да ги кръстиш на дядовците 🤗

# 440
Момичета, някоя пие ли сорбифер дурулес, защото ми е предписан, но се чудя как да го пия, а забравих да попитам на прегледа. Преди или след магнезия и относно еутирокса? Отделно съм и на клексан не знам дали има значение и на аспирин, ако някоя го пие и взима и другите лекарства може ли да сподели как ги е разпределила - кое е първо кое второ и кога е желязото сутрин или вечер?

# 441
Здравейте, мами,
Аз съм 6-7 кг плюс, но не ги усещам все още. До преди 2 седмици беше всичко на корем, ама тука последните дни гледам, че и на баджаците малко съм лепнала.
За секса- може би сме правили 2-3 пъти, на няколко пъти доктора ми казваше да изчакаме. На последната консултация така се случи, че проследяващия го нямаше и ме прегледа моята си гинеколожка (работят заедно) и тя каза, че не вижда причина да не правим- не ме боли и нямам контракции или са много слаби и не ги усещам. Попринцип нямам проблем с това да не правим, защото в последните 2-3 години в доста от месеците ми беше забранено, заради операция на яйчниците и после няколко последователни интервенции на шийката, но напоследък и аз го сънувам постоянно, даже се и разревавам… Та се чудя дали пък да не си “начешам крастата” 😂 Ама около мен все ми казват, че предизвиквало контракции, болки, кървене и да.. Първа бременност ми е и май повечко ме е шубе да не си докараме някой проблем..

# 442
Winter на мен АГ ми го изписа така: да е 4 часа от магнезии и млечни, и 8 часа от еутирокс.

# 443
Благодаря Жоржи Hug

# 444
Весело посрещане на новата година, момичета! И ние ще посрещаме вкъщи с детето по пантофи и в пълен бардак. Всичко е в кашони и кутии, защото започваме основен ремонт и трябва да се изнесем до 3-ти януари. Та хич не ми е празнично и приповдигнато.
Мъжки имена има толкова, които ми харесват, че не мога да се спра на едно. Няма да спазим традицията с продължаване на името на дядовците, въпреки, че имат хубави имена. Фаворит ми беше Антон, но половинката не го хареса. Сега ми се въртят Андрей, Емил, Боян, Мартин, Милен. Ще видим на кое ще се спрем.
Който може да прави секс сега, да се възползва. След раждането шевове, лохии, сухота, течаща кърма по време на ласки, недоспиване и умора силно възпрепятстват интимните отношения за месеци наред.
Вчера направих обременяването с глюкоза, резултатът е кошмар. Инсулинът и глюкозата до небето на 60 и 120 мин. В най-добрия случай ще съм на строга диета, но се съмнявам да ми се размине само с това.

# 445
Vaiza, по тези критерии ли се водиш за резултата от обременяване?

# 446
Честита Нова 2022 година, мили момичета! Желая Ви от сърце здраве на Вас и Вашите семейства, много късмет и успех през новата година, сбъднати мечти и щастливи, пухкави бебета! Нека за всички ни тази година бъде по-добра! ❤️

# 447
Vaiza, по тези критерии ли се водиш за резултата от обременяване?
Ами не точно. Гледам стандартните референтни граници, при които на 0 мин трябва да е до 6.1, на 60 мин. глюкозата не трябва да надвишава 7.8., а на 120 мин. трябва да се понижава и да е под 7, да не кажа и по-ниска. Странното на стойностите, които цитираш е, че изходната е занижена, а останалите са доста завишени. Аз и в двата случая съм над границите.
И Честита Нова година! Дано да е по-здрава, по-успешна, изпълнена с много любов, положителни емоции и незабравими моменти. На всички пожелавам здрави и доносени бебета!

# 448
Здравейте и от мен☺️😉
В 27ма седмица съм и забелязах подутина по външността на срамните устни. Гинекологът каза, че най вероятно става дума за разширени вени.. 😐 Не каза нищо друго, но аз чета сега из нета, че при такива ситуации нормалното раждане било рисковано. Някой със същия проблем има ли🤔🤔

# 449
  • Sofia
Честита Нова Година, момичета! Да ви донесе много щастие и късмет. На всички ни пожелавам здрави и доносени бебчета. Дано сте си прекарали приятно.
🎆🎇🍾
И ние си останахме вкъщи сами с децата. С никого не сме се събирали. Мислим, че не му е сега моментът с тоя Ковид.

Аз съм 23+1 и засега съм с +4кг. Не мисля, че съм напълняла - всичко е в коремчето.

За Магнезия - когато ми го увеличиха, АГ ме предупреди, че може да има разхлабващо действие. Така и стана. Аз не вярвах, защото аз съм в другата крайност. За щастие нещата се нормализират с някоя препечена филийка с кашкавал.

Пелени използвах или да постилам под бебето в количката или да го завивам през топлите дни пак в количката. В смисъл не го оставях с пелена без надзор, да не вземе да се омотае. Но това, за което използвах най-вече пелените, беше да ги закачам с щипки за сенника на количката, когато бебето спи, за да не го напича директно горещото слънце през лятото. Пробвала съм и с чадърче за количка, но изобщо не ми е удобно. Имах една количка, на която сенника й се смъкваше буквално до крачетата на бебето и тогава не ми се е налагало да закачам пелена.

За стерилизатора, аз използвах на Авент за микровълнова. Вътре си слагах и стъклени шишета и каучукови биби, не е имало проблем. Е, каучуковите биби се разваляха по-бързо от силиконовите, но това не ми пречеше особено, просто ги подменях, като започваха да лепнат.

Сексът - абсолютен мираж. Не ми е забранен, но не се чувствам комфортно - то са контракции, то е сухота, то са болки, а и съм в постоянен стрес да не направим някоя беля. А бе, не си е работа. Спомням си, че и след двете секцио ми отне около 4 месеца, докато нещата се нормализират - наистина не очаквах, че след секцио сексът може да е болезнен. АГ каза, че е заради хормоните. И наистина след време всичко се върна както си беше.

По отношение на имената. Много ми се искаше името да започва със С. Нещо от сорта на София, Симона, Сияна. Сияна най ми харесваше, но ММ не го иска, казва че му прилича на измислено. Другите нещо не мога да ги усетя като имена за моето дете. Засега сме съгласни за едно име, и двамата го харесваме. Не мисля, че го възприемам както най-красивото и най-любимото, но определено го усещам като нашето име. Например едно от любимите ми имена е Анаис, но имам вето от страна на ММ. И го разбирам.

И сега, новогодишно най-накрая казахме на децата, че чакаме бебе. Беше им трудно да схванат какво се случва. Според малката, когато една жена е бременна, тя трябва да е с голям корем, аз защо съм нямала голям корем... Е, вярно че не е голям, но и аз доста го криех с широки дрехи, та избягвах неудобни въпроси. В началото баткото се зарадва, но бъдещата кака не съвсем. Не искала бебе, защото то много щяло да реве и тя нямало да може да спи. Е, в последствие и двамата се радваха и цял ден само за това говорят. Даже започнаха дружно да заделят играчки, дрехи и шоколадови бонбони за бебето 😆. Веднага му измислиха име. Странното е, че и двамата в този случай са на едно мнение (а по принцип са като куче и котка). Кръстиха я Виолета. Аз се изумих, защото така се казваше едната ми баба, която те изобщо не познават. Баща ми много искаше така да кръстя каката, а аз отсякох, че не искам да е кръстена на някого. И ето, че най-неочаквано това име пак изскочи.

На роднините (родители, братя/сестри) не събрахме кураж да кажем. Струва ни се още рано, а и искаме да си спестим негативни емоции (като се има предвид как реагираха на новината за второто).

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 18:27 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт