Отговори
# 210
  • Бургас
Леле Ади цялата си позитивна енергия ти пращам ,дано свърши тоя ад не е истина просто да ви се случи това не знам ама да ви вземат толкова пари и накрая вас да тероризират не мога да повярвам а и на кой да се оплаче човек ебати държавата сме.
Стискам палци миличка скоро да ни пишеш че всичко е наред.
Кали добре са килцата вече 10тия гоня и още толкова искам.
За работата писах да не ви отекчавам още.

# 211
  • София, Младост 3
Ади, направо не мога да повярвам на очите си – това, което пишеш, звучи като американски филм от 40-те. До преди малко живеех с вярата, че в България вече сме се преборили с мутрите и времето на рекетите, издевателствата и кражбите от 90-те е отдавна изминало. Това не е работа за адвокати, мила, това е работа за НСБОП, но дали ви стиска да алармирате. Не искам да давам никакви съвети, когато става дума за смъртни заплахи. От друга страна, докога честните работни хора ще търпят това безобразие? Не знам, наистина. Дано скоро кошмарът ви свърши и отново се приберете вкъщи.  Praynig

За Коледния купон сме там, освен ако Симона не ми поднесе някоя изненада в последния момент. Засега се оправя, в петък й свършва бисептола, така че се надявам за неделя да е здрава и да сме на линия.

Лек и удпешен ден на всички!   bouquet

# 212
Кали, мерси мила за прекрасните думи по наш адрес  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Нашите ги няма на снимките от купона, защото както знаеш беше сряда мин. седмица, а те всички са на работа тогава ... но идваха съботата преди това ... и сега се сещам, че не съм качила тези снимки от тяхното гостуване .. ще се поправя ..

Момичета, кажете ми как да проверя дали има и в колко, автобуси за Правец в неделя от Подуенската автогара ... как да се свържа с тях????????????? немога да тръгна без да знам как ще се прибера ... сега ще се обадя до Правешката да попитам за към София ... 

# 213
  • София, Младост 3
Иренка, виж на този линк: http://bus.light-bg.com/search.php и разгледай сайта. Ако трябва, аз мога ад се обадя от София на автогарата и да питам нещо.

Сега видях, че самият сърч не се зарежда. Попълни в полетата от София до Правец и ще ит излезнат всички автобуси за деня. Като кликвеш на "виж" и излиза пълна информация за курса.

# 214
Eли, мерси много за сайта, разгледах го, но немога да му се доверя .. все пак пише че от Правец за София има само 1 автобус, а са над 10 ... разписанието в Правец също е пълна лъжа .. като бяхме с Никол в Плевен, Драго стана в 6ч за да хване автобуса и да дойде при нас, но автобус - йок ...  накрая чак в 12ч накарал един да го докара .. никаква истина ..  На Подуенската автогара за Правец пише че има в 17ч автобус, но той толкова отдавна е спрян, а няма кой да го махне ... Много пъти ми се е случвало да гледам в някой град някъде разписание и да не идва автобуса, но съм била сама и съм се шматкала до следващия .. сега нестига, че изпитвам наописуем ужас, от това да кача Никол в автобус, а каму ли да няма с какво да се приберем ... даже лекичко започвам да се разубеждавам .. незнам момичета ..

# 215
Привет и от нашта Балгария Simple Smile / че нали София не е България - да ме извинят местните /.
Първо - още веднъж благодарности на Ралник за участието си в коледния базар.Много интересни нещица сте направили - браво и на баткото.Като мине базара ще докладвам специално какво сме продали от твоята кошница.
Ади,докато четях все се надявах накрая да прочета че това е някакъв сценарий за филм,но уви - оказа се истина.Направо настръхнах докато четях.Искрено ти пожелавам Дядо Коледа да ви донесе СПОКОЙСТВИЕ на всички и това да е било един лош сън.
Марго,благодаря ти за идеята,но честно си казвам - почуствах се неловко.За сега не мога да се оплача финансово и не е това проблема при мен специално.Просто се падна  по време  с благотворителния коледен базар на ДБМ.Иначе винаги с удоволствие бих идвала на форумски срещи.
А сега накратко и за нас.Вики миналата седмица кашляше и цялата седмица се набесня в къщи.Сега пак е на ясла,че трябва да се подготвя за тържеството.Пее ми - Дядо Коле чука.Само това може да изпее.Иначе пее Happy birthday to you.Викам си - е това е днешното поколение,родния си език не говори още,но пее чужди песни.
Аз се занимавам все по-сериозно с благотворителност - даже утре имаме акция съвместно с кмета на ЖК Тракия.Организирал е във всички училища,градини ,ясли пунктове за събиране на дрехи,обевки,играчки ,а ние осигуряваме присъствие на наш човек като отговорник.
Друго интересно няма засега.Като мине базара ще ви пиша пак, за да се отчета Grinning
Много здраве и успехи на всички ! Stop

# 216
  • София, Младост 3
Иренка, излиза ти едни автобус, защото вероятно наистина е 1 с начална гара Правец. Другите идват от други градове и минавата през Правец, за да свалят и/или качат пътници.  Същото е и от София за Правец, повечето автобуси, гледам, пътуват до други градове, но пътьом спират в Правец. Аз неслучайно ти казах, ако имаш въпроси, да пишеш - ще се обадя на автогарата и ще питам, но все пак трябва да си избереш 1-2 курса, за които да питам. Simple Smile))

Току-що се обадих на тел на автогара Подуне (02/ 847 42 62) и попитах за часовете на заминаващи за Правец автобуси за неделя следобяд: Ето: 13ч, 14ч, 16ч и 16,30ч ми казаха от автогарата. Билети се продават в самите автобуси.

# 217
Eли, благодаря ти много, че си се обадила ... аз още немога да се свържа с тукашната автогара, но ме увериха че има начесто ... А ти изрично си подчертала НЕДЕЛЯ, нали??? ... щото зная, че съботата и неделята е различно разписанието от останалите дни ... Мерси още веднъж, страхотна си ..  Heart Eyes  bouquet
Иначе след като купона започва в 10:30ч, пътя е 1 час до София и 30 мин. да сложим до клуба .. значи трябва да тръгнем между 8:30 - 9:00ч от Правец .. а за връщане, ако не хванем този в 13ч, ще е в 14ч ... попитай моля те дали са СИГУРНИ тези ...  Heart Eyes

# 218
Иренка, сигурни са!

# 219
Мерси, мерси, мерси ... Ели, Миленка, невероятни сте  Heart Eyes ... ако не ни мине котка път ще дойдем ...  Praynig
Днес не се свързах с автогарата в Правец, казва ми, че такъв номер несъществува, а знам че е този ... възможно ли е проблема да е в това, че звъня от мобилния си (изключих домашен тел. отдавна) ..  абе ще ида до там утре, и без това имам излизане ...

# 220
да се отчета за днес... Hug

Ади и аз останах потресена от това което се случва с вашето семейство...голямо тегло сте изтърпели..а и както казваш още има да търпите.. дано намерите решение...че така определено не се живее.. аман от МУТРИ..до кога те ще диктуват живота на обикновените хора като нас... нестига че в новините само за тях се говори, а и с  такива неприятни истории се забъркват...  #2gunfire

Иренка, виждам че инициативният комитет е помогнал в организирането на транспорта ти па макар и обществен.. много ще се радвам ако успеете да се класирате на КУПОНА...  Hug

Вяра, прекланям ти се за това с което се занимаваш.. и ти пожелавам на базара да съберете , колкото се може повече средства, че много са децата в нужда...

Марго, да не се е върнал Здравко, та не влизаш вече при нас.. криеш се маймуно.. от детето че имаш нет.. ще му звънна да те издам.. тъй да знаеш...  hahaha

Мира, пожелавам ти да достигнеш заветните килограми които си си набелязала като крайна спирка.. но я кажи каква диетка ползваш.. щом вече си махнала толкова килца.. че и ние да позаслабнем... ooooh! определено имам нужда особено като знам какви ПРАЗНИЦИ с надебеляване наближават...  Joy

а ние сме болни... и не сме на ЯСЛА... почна се вълната с ЯСЛЕНСКИТЕ болести и при нас.. досега само кашляше..но вчера вдигна и температура и ето ни зазимени в къщи..че и на работа няма да ходя.. и да видим как ще ми се отрази това.. а Диди определено е добре..само дето ни уплаши с тази температура...но немога да я пратя още утре пак на ясла.. нали ще ме обявят за ЛУДА..майка..дето не си обича детето.. а то пощурява у дома..но за ЯСЛАТА неще и да чуе.... днес ходихме до там, че ги снимаха за КАЛЕНДАРИ..е няма да ви казвам колко рев УДАРИ..и едвам задържа положението да я ЩРАКНЕ фотографа... сигурно очите ще са и ЧЕРВЕНИ от сълзите които проля...  hahaha

# 221
  • Бургас
Здравейте майчета
Аз съм в домашен арест,но от утре ги изпращам и двамата по направление,че ме подлудиха вече.
Таня от 2 дена е по добре ама я държа ,че е без антибиотик и не знам дали може да се влоши нещо ако избързам.
Баткото още буха ама имат празник утре и не може без него.
Иренка а дано стигнеш без проблем до столицата пък там приятелки много ща има някой да те вземе.
Вили аз карам на една диетка на Дюкан в красива мама има много за нея,е вярвай ми това са най приятно свалените 10кг,а и още смятам дълго да се задържа на този режим.
Вяра възхищавам се на благородната ти мисия,колкото повече хора като теб толкова повече детски усмивки ще има.
Хайде лека вечер на всички.

# 222
  • Русе
Здравейте момичета, пак се включвам инцидентно.
Ади, много ми е мъчно за вас като чета в какъв кошмар живеете, дано бързо приключи това и да си върнете спокойствието и живота  Praynig Praynig Praynig. Как може да има такива изроди, сякаш не са раждани от майка, мутанти някакви, които прегазват всичко за пари? Не знам как може да се реши всичко, дано някой с опит с такива хора ви даде добра идея, моите наблюдения са, че мошениците винаги побеждават. Това, което ти изживяваш не мога да сравня с нищо, но ето елементарни, детски в сравнение с твоите грижи, с които аз съм се сблъсквала и които ме убедиха, че няма закон и морал в нашата държава:
- имам да получавам заплати от "Дунавска коприна" от 2000г.- 750 лв, при положение, че тогава заплатата ми е била 160 лв. Според приетата оздравителна програма, одобрена от държавата, тези пари ще има да ги получавам до 2018 г  #Cussing out, просто нямам думи за коментар. И точно толкова пари се харчат за представителни (не знам така ли се водят алкохола и бонбоните и другите глезотии) на седмица от настоящата директорка според неофициални източници (бивши колеги). И тъй като в момента ми трябват пари за операцията на мъжа ми днес се обаждах да се моля да ми ги изплати, а директорката ми обясни, че нищо не може да направи... #2gunfire А е раздала помещенията на предприятието под наем на разни фирми, демонтира машини за да освобождава нови помещения и фирмата взема от наем 40 000 лв на месец (пак от неофициални източници) И не съм само аз, имам колеги, които не могат да се пенсионират, защото не са привеждани осигуровките..... #Sniper
- друг пример- майка ми беше медичинска сестра, работи 2 г. в Израел- гледа болни старци. Изкара малко пари, върна се купи някои неща в къщи, направи ремонт и смени дограмата и парите свършиха. Искаше пак да заминава и се свърза със софийска фирма. Плати 1000 лв за документи, дори и бяха казали, че в определен период ще замине, имат оферта, изпрати пари за самолетен билет... и не замина. Заедно с още две жени от Русе се оказаха измамени от тази фирма (за нея даваха и по Господари на ефира) и заведоха дело. Е, въпреки, че имаха документи за внесените пари, съдът отсъди, че фирмата не ги е измамила, собственичката е имала желание да им намери работа, периодично им се е обаждала да иска я снимка, я документ, я пари, но не е имала възможност да им намери работа. Когато им е вземала парите, тя не била имала намерение да ги измами, но така се е получило, че не са заминали. И съдът препоръчва да водим гражданско дело за да си получим парите. Но гражданското дело ще се води по местоживеене на ответника- т.е. София, трябва да се платят един куп такси и хонорари на адвокат от София, пътуване до там и се оказва, че не си струва да си търсиш правата по-евтино ще ти излезе да преглътнеш и да пиеш една студена вода. #Sniper
- последно, съвсем различен пример, не става въпрос за мошеници, но определено е проблем за нас. Както писах, на мъжа ми му предстои операция. Той кашля, изписали са му лекарства и операцията е отложена за другата седмица, но той лежи в болницата. Когато ходихме на преглед преди операцията ни казаха, че пластината, която ще му сложат ще струва 800 евро. Сега се оказва, че най-евтиният вариант е 2000 лв. И са намекнали, какви суми трябва да приготвим за лекарите, които ще оперират. Става въпрос за 1000 +300 лв, това са неофициални пари, от официалния ценоразпис за избор на екип се отказахме, защото не можем да си го позволим. Не ми свиди да дадем тези пари, дано всичко да мине добре  Praynig, търсим варианти да ги съберем. Но е унизително да не можеш да платиш за здравето си и да вземаш пари на заем, унизително е да молиш да ти платят парите, които си си изработил и да ти откажат и да ти кажат, че ако ти не си жив да ги вземеш, наследниците ти ще ги получат, унизително е дори за докторите да трябва да си искат.
Да, вярно е, че на човек може да му се случат много лоши неща. Често си цитирам една приказка, че когато човек няма пари за обувки, той трябва да е щастлив, че има нужда от обувки, защото има хора, които нямат крака и те нямат такава нужда.
 Ади, желая ти да сте здрави, да се разсеят всички облаци над близките ти хора и да си върнеш преди празниците още твоя си живот, живот без страх и озъртане.
Съжалявам, че постинга ми се получи такъв черноглед, но това е защото тези дни грижите ми са по-вече от спокойните моменти. Затова и избягвам да пиша сега, идват празници и дано за всички те да донесат спокойствие и приятни емоции.
Лека вечер Hug Hug Hug

# 223
Добро утро момичета.
Ади, като прочетох постинга ти направо онемях. Пожелавам ти по бързо да разрешите този проблем, и скоро да си си в къщи. Нека всички неприятни емоции останат зад гърба ви.
Иренка, стягаш ли се?
Кали, къде се губиш?
Ралниче, за съжаление това е нашето велико здравеопазване. Нямаш ли пари, оправяй се както можеш #2gunfire Направо ужас.
Момичета, оставям ви, че Вики се събуди отивам да го обличам. Целувки и хубав ден изпълнен с положителни емоцции!

# 224
  • София, Младост 3
Е, Рали, това е безобразие! Да ви искат неофициално пари! Аз, на твое място, бих привидно приела, след което бих се свързала с полицията - да ги дадат тия "доктори" по телевизията. Омръзна ми да говорят как на докторите им били ниски заплатите. Да, наистина е така, но за обикновените лекари по поликлиниките и селата. Работещите в големите специализирани клиники, са повече от добре. И нека да са, защото спасяват живота, но не и на такава цена - да изнудват хората в неоправадано положение!  #2gunfire

Ако искаш, ще ти намеря национален телефон за борба с корупцията. Е, гати, докога ще търпим?! Снощи слушам как цяла Атина е парализирана от стачка, защото хората НЕ БИЛИ СЪГЛАСНИ с политиката на парвителството. Кога ще се случи нещо такова у нас? Никога! Ей затова такива доктори, мутри и др. ще ни се качват на главата...

Извинете, но тия дни съм набрала много яд и по лични причини и това просто ми идва в повече...

Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт