Университети в Германия и други държави с немски език 17

• 54 182
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Тръгнаха си поетапно и двете ми девойки, скорошни гости няма да имам Sad... Голямата ще си идва през май, да,  но с още 11-12 приятели (мулти-култи), на които ще показва красотите на БГ, та  мен няма много да ме огрее да я видя.  Само някакви туристически обекти/ маршрути  гледа, изнамерила, че се предлагат минибусчета примерно до Рилския манастир..Викам й, ще ви съдерат кожата. И тя,  по бг стандарти, да, но като разделиш цената на транспорта за отиване и връщане  между 12 души, цената  на човек излиза почти колкото  един еднократен билет за градски транспорт за по-дълга дистанция в баварски град..Laughing

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 18:29 от пенсионирана русалка

# 526
Така е с цената - въпрос на гледна точка Simple Smile
Аз днес се смях с моята девойка в Аахен. Германка от общежитието й   днес ги поканила да се почерпят за Великден. Тя скрила в градината на общежитието шоколадови яйца и останалите да ги търсят. Да ама тя ги скрила към 11ч сутринта, а се събрали да ги търсят към 14ч .И дъщеря ми вика - ами те една част от тях бяха нахапани, имаше следи от зъбки.  Има зайчета и катерички в градината и очевидно са били по-бързи от празнуващите Simple Smile
Другото с което се смях е, че понеже дъщеря ми днес има имен ден и ги е почерпила, опитала се да обясни какво значи за нас имен ден, но очевидно не й се е получило. Питали са я това истинското й име ли е, и дали всички в България се казваме с имена на цветя Simple Smile Никъде ли няма в чужбина празник като нашия имен ден?

# 527
  • Пловдив
Имам приятелка унгарка, казва се Ката и празнува съвсем официално като нас на 24-ти ноември. Познатите ми немци не празнуват имен ден, но когато съм им обяснявала какво е това винаги са ме разбирали.

# 528
  • столицата
Бързо и леко странично питане, но тук всичко знаете. Направихме на детето  карта Револют и трябва да я захраня чрез банков превод. При опит за валутен превод, обаче, нашата банка ми иска име и адрес на банката на получателя. Детето не е клиент на банка Револют, а ползва само карта. Какво следва да се запише в това поле?

# 529
Картата Револют се захранва чрез top up в приложението и не знам какво имате предвид под "валутен превод". Ако приложението е инсталирано на Вашия телефон оттам направете top up чрез българската банкова карта, която ползвате за захранването. Не минавате през бг банка за валутен превод. Ако в приложението сте отворили не само евро, но и бг валута, тогава няма превалутиране при захранването и е за предпочитане.

# 530
  • столицата
Проблемът е, че дъщеря ми няма банкова карта, а няма как да заредя през моя банкова карта или бъркам?

# 531
  • München, Deutschland
Проблемът е, че дъщеря ми няма банкова карта, а няма как да заредя през моя банкова карта или бъркам?

Детето не е клиент на банка Револют, а ползва само карта.

Галимар, аз не те разбрах. Има или няма револют карта? Също така, тези револют карти не бяха ли кредитни? Всъщност, всичко това няма значение за това как да преведеш пари по нейния револют.

И също, защо ще зареждаш нейния револют през превод - зареди през твоя револют, иначе ще платиш такса за обмяна на валутата.

# 532
  • Варна
Здравейте. Следя темата от много години, но само чета. Дъщеря ми завърши в Германия, бакалавър и магистър, вече е на постоянна работа там  и всичко при нея е наред. Септември месец ще правим сватба ( зета е българин , приятели още от училище ) . Но имам и абитуриент, който също ще ходи в Германия. В езикова гимназия е , но нище не научи там, така че ще кара езикова година в Германия. Той и без това не знае какво иска да прави. Казах му една година в Германия, сам , като казарма. По Нова година  подадоха заявления  за общежития, дано се случат нещата, че си спомням при щерката какъв кошмар беше.  Дъшеря ми е във Франкфурт  , дано и малкият отиде там.

# 533
Здравейте!

Получихме отговор от hochschulstart.de, относно изчисляването на средната оценка и включването на оценката от ДЗИ при кандидатсване за медицина в Германия. За съжаление няма точен отговор

"Sehr geehrte Frau .......,

Zu 1) Bitte haben Sie Verständnis, dass konkrete Aussagen zur Umrechnung Ihrer Durchschnittsnote im Vorfeld einer Bewerbung leider nicht möglich sind. Die Errechnung Ihrer Durchschnittsnote kann erst im Rahmen einer konkreten Bewerbung erfolgen, wenn alle endgültigen Zeugnisse und abgeschlossenen Prüfungsleistungen vorliegen.

Zu 2) Gerne können Sie alle vorliegenden Unterlagen der Bewerbung beifügen.

Mit freundlichen Grüßen
Gruppe 21"

Превод с Google Преводач ( тъй като не владея немски Simple Smile)
"Уважаема г-жо ........,

Относно 1) Моля, имайте предвид, че за съжаление не е възможно да се правят конкретни изявления относно преобразуването на средната ви оценка преди кандидатстване. Вашата средна оценка може да бъде изчислена само в контекста на конкретно заявление, когато са налични всички окончателни сертификати и завършени изпити.
Относно 2) Можете да приложите всички налични документи към заявлението.

Поздрави
група 21"

# 534
  • столицата
т.е. неизвестността остава до последно. Много неприятно е това.

# 535
  • тук-там
Кой знае дали са разбрали какво питате Sad. Би следвало да могат да дадат конкретен отговор.
Аз да попитам мамите на настоящи студенти - какво иска Германия във връзка в ковид в момента. Моята щерка има 2 ваксини, последната от Септември 2021. Това дали е достатъчно?

# 536
  • София
Кой знае дали са разбрали какво питате Sad

И аз това си помислих. Отговорът им по-скоро касае невъзможността конкретно да отговорят на въпроса как ще бъде преобразувана   въпросната диплома на кандидата .  Зависи  може би как е бил заден въпросът. Аз бих обяснила в мейла, че  по новата система двата ДЗИ в българските дипломи ще се вписват само като оценки, но няма да се смятат в общата оценка и след това  бих задала само принципния въпрос дали  същите тези наши  ДЗИ ще участват при сформирането на немската оценка за кандидатсване, а не с каква тежест (ако ще участват), по коя формула ще тава преобразуването и т.н детайли..Тоест въпрос, изискващ отговор ДА или НЕ, а  не обяснения за начина на обръщане.

# 537
Аз да попитам мамите на настоящи студенти - какво иска Германия във връзка в ковид в момента. Моята щерка има 2 ваксини, последната от Септември 2021. Това дали е достатъчно?

Мисля, че зависи от провинцията. В Хайделберг махнаха всякакви изисквания (за ваксини и за маски) в университета.

# 538
  • тук-там
Аз не уточних, че иде реч за пътуване - до Франкфурт. Какво изискват като кацнем?

Замислих се за дипломата - след като ДЗИ вече не влизат в дипломата, а ние трябва да преведем и легализираме дипломата, защо изобщо се чудим и питаме. Да не си направим мечешка услуга с тези въпроси Sunglasses

# 539
  • София
Аз не уточних, че иде реч за пътуване - до Франкфурт. Какво изискват като кацнем?

Замислих се за дипломата - след като ДЗИ вече не влизат в дипломата, а ние трябва да преведем и легализираме дипломата, защо изобщо се чудим и питаме. Да не си направим мечешка услуга с тези въпроси Sunglasses

ДЗИ пак ще са вписани, просто няма да са калкулирани в общия успех за средно. Тоест преводачът пак ще превежда и тази част както досега, няма как да я пропусне. Simple Smile

ПП1 Дъщеря ми в неделя  излетя, с две ваксини е, без бустер  - нищо не са й искали Simple Smile Беше получила от уиз съобщение за попълване  на онова  дигиталното Einreiseanmeldung. То за бг граждани не се изисква(даже не може и да бъде попълнено), ама явно са пращали общо на всички, понеже на борда може да има хора , които не идват от БГ, а от другаде, и минават само транзит през София. И ако държавата, от която идват, е според Роберт Кох Институт с такъв стаут към момента, че да е нужно попълването  на  тази дигитална декларация - попълват. Няколко дни преди нея си тръгна и другата ми дъщеря - същото..

ПП2 В ICE-то и после след прекачването в Regionalzug по трасето  от  Меминген до Манхайм ( а това  са две различни провинции) са искали маски, даже са приканвали човек без маска да слезе, но пътничка му е дала.  Не летя като друг път девойката от/до Франкфурт, че цените бяха страшни покрай техния Великден.. Но няма значение това, изискванията на входа  в Германия са еднакви.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 13:01 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт