Университети в Германия и други държави с немски език 17

• 54 140
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • тук-там
Ами иска бустер системата или тест. А не би следвало, защото имаме валиден сертификат с 2 дози, като от втората не са изтекли 270 дни.

# 631
  • София
Това при купуване на билета ли се случва или при чекиране?При сина ми нямаше такива проблеми.
При чекиране на летището служителката е поискала сертификат за ваксинация или тест.При купуване на билета разбираемо още не беше си направил тест.А сертификатът му за ваксинация беше изтекъл.

# 632
Mtz, днес ми казаха същото от Луфтханза. При качване на сертификатите често възниквали проблеми и ми препоръчаха на гише.

# 633
  • тук-там
Луфтханза праща линк преди чек ин, с възможност за качване на сертификата. Не е задължително.

# 634
И още нещо искам да попитам. Наясно ли сте с цените за пътуване с градски транспорт във Франкфурт? Дали с еднократни билети или някакви карти, напр.за 1, 2 или повече дни? Интересува ме само карта за пътуване, без отстъпки за забележителности.

# 635
  • Варна
За Франкфурт. Има дневна карта за пътуване, има и групова до 5 човека, тя беше най - изгодна. Има вариант със и без летището.  Предполагам, че няма промяна във вида карти. Не съм пътувала от 1 година.

# 636
Пробвах днес да приложа сертификатите и без 3-та ваксина не ме пуска страницата на Луфтханза. Не е истина този студио Х! От кол центъра ми казаха да не се знимавам онлайн и да представим на гише сертификатите Astonished

Какво означава не ме пуска?Миналата седмица синът ми пътува с Луфтханза без трета доза /поради прекаран ковид/,но с изтекъл сертификат и нямаше проблем да мине само с тест.

Г.Д. синът ти окончателно ли се прибира?
Прибира се за лятна ваканция,  Али.  На есен около средата на септември по традиция пътуваме всички натам, хем да го закараме, хем да се напием с бира  и да разгледаме някоя нова дестинация.
Новата учебна година при него почва от 01.10. Сесията ще приключи края на юли , но има работа до средата на август. Избрал е 14.08 като дата. Днес билета не беше ок като цена, утре рано сутринта ще пробвам пак.
Големия ни син си заминава утре. Гадост. Не знам как да се справя с буцата в гърлото.

# 637
  • София
А у мен все по-често се прокрадва идеята за летен тур през Бавария, Баден - Вюртемберг и Северен-Рейн-Вестфалия..  Нали хората са казали - щом планината не отива при Мохамед, Мохамед отива при планината Wink, в нашия случай, щом момите заради работа и учене не могат да си дойдат, друг ще се мръдне и ще ходи до цели 3 планини. А тази мисъл/перспектива, ГД, бързо стопява разните буци Simple Smile

# 638
Именно, Русалка, ако не са тези планове, нямаше да мога да преглътна Simple Smile. Юли ще пътуваме за дипломирането на големия , ще се отбием през Мюнхен за една бирария с малкия , септември ще имаме пак ходене до там , набелязали сме Колмар и Страсбург, но тайничко всички знаем, че Октоберфест ни е главната цел Simple Smile Мисълта че ще сме заедно ме крепи.
Купих билет аз днес за лятното прибиране на германчето. Нещо много взеха да танцуват цените и аз реших да не рискувам и да чакам повече. 87 евро с допълнителен багаж, от Меминген, на Райън Еър. Много исках да е до Пловдив, летището е чудесно и много спокойно, но ме убиват с цени.

# 639
Като сте се размечтали за пътувания Simple Smile да ви попитам, да споделите от кой град или място в Германия сте били впечатлени, къде ви е  харесало?  Ясно е, че не ходим като туристи, а да видим децата, но все пак.  Аз миналата седмица се прибрах от Кьолн и се бях настроила, че изобщо няма да е интересно. Но ми се видя приятен град пълен с млади хора, с хубави места край реката за разходка, със заведения преливащи от народ. Времето беше хубаво, детето имаше рожден ден и всичко бяхме в добро настроените, и това със сигурност ми е повлияло. но ми се видя приятно място. Та споделете и вие Simple Smile

# 640
Здравейте, имам въпрос по отношение на кандидатстването в Аахен (и в други университети, които не работят с uniassist). Освен превод и легализация на дипломата, какво друго е нужно, как се преобразуват българските оценки в немски такива?

# 641
  • София
Аз съм одъртяла явно и се улавям, че харесвам вече по-малки градове/ градчета с атмосфера, уют, спокойствие.. Simple Smile Не че не ми е било приятно да разглеждам Мюнхен (онзи ден ми излязоха във фейса спомени от замъка Nymphenburg и патиците по река Isar Heart), Франкфурт, Кьолн...В близост до голямата ми девойка много харесвам по този параграф с малките градчета Ротенбург об дер Таубер,  при другата - Хайделберг, при третата -  нидерландските градчета след границата. Ако се осъществят плановете за лятото, можем да комбинираме този път и посещения до близки градове в държавите-съседки, примерно Страсбург  (съвсем близо до девойката ми в Манхайм) и отсядане при много близък роднина  за няколко дни в Амстердам (относително близо до дъщеря ми в  Аахен). Откога  я кара да му иде на гости..

# 642
Звучи като чудесен план Simple Smile

# 643
Да, прованса със сигурност е за предпочитане пред големите градове, които макар и всеки със свой стил в крайна сметка се размиват в един общ фон. А провинцията е толкова... само нейна си.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 23:49 от G..D..

# 644
  • München, Deutschland
Като сте се размечтали за пътувания Simple Smile да ви попитам, да споделите от кой град или място в Германия сте били впечатлени, къде ви е  харесало?  Ясно е, че не ходим като туристи, а да видим децата, но все пак.  Аз миналата седмица се прибрах от Кьолн и се бях настроила, че изобщо няма да е интересно. Но ми се видя приятен град пълен с млади хора, с хубави места край реката за разходка, със заведения преливащи от народ. Времето беше хубаво, детето имаше рожден ден и всичко бяхме в добро настроените, и това със сигурност ми е повлияло. но ми се видя приятно място. Та споделете и вие Simple Smile

Хамбург, Берлин.
Приятно за парти е Лайпциг. Дрезден е красив, но само в центъра. Мюнхен си го харесвам, затова и избрах да живея тук. Франкфурт е готин град.

Мястото, което въобще не ми хареса, беше Щутгарт. Една главна улица с един замък и това е.

От по-малките ми допадат Вюрцбург, Хайделберг. Приятни за разходка са Нюрнберг, Бамберг, Байройт. Бремен, от по-северните, но всичките тези се обикалят за един ден общо взето.

От близките до Германия дестинации определено Страсбург си заслужава, Цюрих, Прага, Пилзен, Залцбург, Инсбрук.

Не бях особено впечатлена от Дюселдорф.

Тези са, които ми хрумват като градове, а не само един замък или тип природна атракция. Иначе и в последните 2 категории има хубави места. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт