Избор на климатик и всякакви въпроси за тях - тема 3

• 41 281
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Елате до вкъщи, да ви подаря тая пръчка на Fuji. Стене хиперинвертор, който ми иде да сваля от стената с ритник. Много икономичен, поддържа точно температурата, издръжлив, НО МНОГО ШУМЕН. Не може да се спи на него. Дефроста пък е отвратителен. Чувал ли сте водустрийка, да мие тънка ламарина. Ужас.

Питате, дали си струват 6000 лв за 2 климатика. Ми отговорих ви, показах ви много добри и по-приемливи машини и вие казвате, че искате скъпите. Извинете, да ви покажа една 9ка на Панасоник за 5800 лв ако искате?
  50 кубика умножени по 65 вата на кубик защото имате изолоция и хубава дограма, даже сте в апартамент, прави  3250 вата. Повечето 9ки които съм ви показал, са с номинал 3400 вата.

Като марки, вие какво мислите за добро.
МЕ са хубави, но и те имат кусури, а аз никога няма да си купя МЕ 9ка за 3200. По характеристики от никъде не блести.
Самсунга даже за емен 1000 лв надолу има по-добър максимум.

Аз съм фен на Панасоник, Митсубиши Хеави, Даикин, ЛГ, Тошиба и 2 модела на Самсунг.
Като комфорт, отоплението с подов е по-приятно, защото духа в пода.

Аз малко като “ дайте съвет, ама си държа на моето” добре де, МЕ 9ка от тази серия ноято дадох линк е около 2700лв ще ми върши ли оптимална работа, харесаха ми харектериствките и се доближава до МЕ хеви, който предложи разликата е 200лв.

# 121
  • Велики Преслав
Аз бих си купил МХИ Диамант 25ца (9ка).

# 122
Васе, много благодаря за отделеното време и помощта, само, че сега се зачетох и разбрах, че това са 2 иомпании електрик и хеви … хаха вече съм още по-объркан, но пък за сметка на това се замислям доста и за твоето предложение, благодаря отново!!!!

# 123
Здравейте,
Харесала съм Mitsubishi Electric MSZ-AP50VGK/MUZ-AP50VG и моля, ако някой има опит с този климатик, да даде обратна връзка. Най-вече ме интересура нивото на шума, дали топли добре (аз поддържам 27 градуса зимата) и дали след постигане на зададената температура, продължава да вентилира, което се усеща като прохладен въздух и аз лично не предпочитам? Ако има по-добри решения, които отговарят на двете ми изисквания и са от същия клас, моля да споделите също.

# 124
Аз съм се консултирала и общо взето за помощението, за което става въпрос си трябва 18 000 BTU, за 45 кв. м, с изолация и хубави дограми. Предложиха ми двата варианта на МХИ Премиум50 и МЕ АР50, но като цяло консултантите не могат да кажат реално колко неприятно е усещането от вентилирането на помещенията.

Едни приятели имат МХИ, предходните серии, но по-голям и казаха, че си се усеща прохладен въздух по време на отопление, когато вентилира, но това не им пречело..И затова, разчитам, че хората с реален опит, ще споделят какво е положението и с МЕ АР50.

Иначе имам наблюдения над Fujitsu General ASHG12KMTA, но той не вентилира, като достигне зададената температура и направо спира, а е инверторен.

# 125
  • Пловдив
При климатици висок клас няма ли опция в сервизното меню,която да изключи вентилаторът,когато температурата стигне определени граници?
Нашият канален климатик има 3 опции на вентилатора след достигане на температурата(+2°на отопление)-нормален вентилатор,слаб вентилатор и изключен.Аз съм го изключила.Но,това се случва само в слънчевите дни.През нощта при зададени 23°си поддържа точно 23° и не изключва.Мисля,че  това е смисълът на правилно оразмерен инверторен климатик за икономичност и комфортно отопление.

# 126
  • СИ
Аз съм се консултирала и общо взето за помощението, за което става въпрос си трябва 18 000 BTU, за 45 кв. м, с изолация и хубави дограми. Предложиха ми двата варианта на МХИ Премиум50 и МЕ АР50, но като цяло консултантите не могат да кажат реално колко неприятно е усещането от вентилирането на помещенията.

45 квадрата е големичко помещение. Аз лично не бих сложил един климатик. Ще прави голямо течение и ще е шумно, със сигурност. Зависи и колко е високо помещението, защото отоплението се пресмята на кубик.

# 127
45 кв. на 2,45 височина, в южна БГ. 2 климатика (АР25) от средния клас, ни излизат над бюджета, и като разположение ще е трудно да ги наместим в помещението.

# 128
  • Велики Преслав
Вие сте за 1 климатик ама по голям от 50ка. Около 60 ви трябва.

# 129
  • СИ
45 кв. на 2,45 височина, в южна БГ. 2 климатика (АР25) от средния клас, ни излизат над бюджета, и като разположение ще е трудно да ги наместим в помещението.

Ако ще разчитате на климатик за отопление, трябва добре да го обмислите. Щом е 45 квадрата ще има 7-8 метра дължина. Как ще се върти вътре въздуха от тялото на климатика? Затова казвам, че ще става течение и няма да е комфортно вътре. Дори и да е над бюджета сега, после ще ви дразни и няма да ви е добре. Затова го направете както трябва. И си вземете добри климатици.
Преди години едва убедих един приятел за подови климатици Дайкин. Беше намислил да прави някакви импровизации в апартамент ново строителство. Дневната му свързана с кухня и някакви чупки и ъгли, да се чудиш как да станат нещата. Малко се понапъна за тръби, отводняване и разни други работи. Но се получи добре. Иначе и него гледаха да го минат по бързата процедура фирмите. Толкова квадрата, толкова кубика, ей такова тяло. Дай парите и да го слагаме. Да го слагате... Но какво ще се получи и как? Мънкат и усукват. Затова по-внимателно оглеждане и малко мислене. Е... И пари трябват повечко. Но в крайна сметка и най-важното, трябва да ви е приятно и удобно на вас самите.

# 130
  • Велики Преслав
Не 2, направо 4 7ци да слага. Да могат да развъртат въздуха.

Към авторката, къде живеете, в североизточна България е един в южна друг

# 131
Аз съм решила да бъде 1-на 50-ка, ако не върши работа, може да се мисли тогава за други варианти.
Моля, ако някой има опит с климатик Mitsubishi Electric MSZ-AP50VGK/MUZ-AP50VG, да даде обратна връзка дали след постигане на зададената температура, продължава да вентилира, което се усеща като прохладен въздух?

# 132
  • Пловдив
Първо започнах да се чудя защо съветите са в посока по-силен климатик с южно изложение,изолация,която не е конкретизирана,същото важи и за стъклопакета. Ние отопляваме 200м2 с тавани над 280см  с 50ка и звучи много логично да ви е достатъчен за описаната квадратура  ,но после се върнах и прочетох,че желаете да е на 27°.Дали  тези градуси са в помещението  и в коя му точка или зададени на тавана ,пак не ми стана много ясно.
При мен вентилаторът не работи след достигане на +2 от зададените градуси,но имам рекуператор,който върти въздуха навсякъде.Твърде вероятно е,при изключен вентилатор в това помещение да се обособят топли и студени зони.Не,че и без него не могат да се случат.Разбирам желанието ви да не ви духа,но може би и зонирането на температурата ще е също толкова неприятно.

# 133
  • Велики Преслав
Нелина, ти защо правиш аналог с твоята къща? Това е много неправилно, нали ти си с нискоенергийна къща. Извинявай, ама подвеждаш сега.
Помещението на потребителката е 110 кубика, като сложим по 65 вата защото иска да поддържа над 27⁰ прави 7166 вата.
Амма1 ами като сте решила да е 1 50ка, защо питате тук за мнение? Само губите времето на всички ни! Аз ви казах, че 50 ще е слаба, или ако е 50ка, да не е Ап на МЕ, а Даймънд на Митсубиши Хеави?

И не, ако е правилно оразмерен, няма да ви духа прохладно! Пак не разбирам, защо сте решила да пипате тук, като сте решила той да е!

# 134
  • Пловдив
Правя аналог,защото нашата нискоенергийна къща  съм я класирала около 4 до 5 пъти по-икономична от къща ново строителство.Тук разликата в обема с нашата е 6 пъти.И тук би трябвало да се компенсират тези желани 27°. Не знам какво строителство е ,но пише,че изложението е южно,което е най-големия плюс,има хубава дограма,за дебелината на изолацията няма достатъчно данни.Щом топлината ще се подава само от едно място,има значение формата но помещението,броят и размерът на прозорците.Изчисляване на някакви ватове, ей така, не върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт