Избор на климатик и всякакви въпроси за тях - тема 3

• 44 088
  • 742
  •   2
Отговори
# 435
Vilka133-извинете ме, но просто е невъзможно да се препоръча добра машиназа такова помещение до 1500 лв. Шанса е нулев, за тези пари, машината да е икономична, тиха и топлеща. Няма ли вариант за изплащане. Климатиците имат много голям скок в цената последно време.
[/quote]
Ясно ми е, че е така. Тъй като става въпрос за квартира и не знам колко време ще съм в нея идеята ми е да го зарежа тоя климатик без да ми пука.

# 436
  • Велики Преслав
Аз не бих си зарязал така техниката. Бих си купил хубава машина, пък ако се местя някой ден, ще си я взема.

# 437
Аз не бих си зарязал така техниката. Бих си купил хубава машина, пък ако се местя някой ден, ще си я взема.

Може би потребителката има предвид, че хазяинът няма да разреши поставянето на климатик, ако не остане като придобивка за самия имот. Защото нали има къртене и какво ли не.

# 438
Василев, в Италия не е така значително поскъпването като в БГ, но я разбирам жената...

vilka43, вчера го видях в магазина, но не го огледах много. Надписа ми се наби в очите, защото до момента не съм ги виждала да се предлагат. Не знам от къде я изкопаха тази марка в МД. Редовно виждам да се купуват перални и др. евтини уреди от веригата. Разбира се уредите не са нищо особено, но като се търси бюджетна покупка и имат гаранция е вариант. Гледам, че има духане и хоризонтално и вертикално, което е предимство. Колко е тиха машината не е ясно, защото при нас не ги подвързват, а само ги вадят от кашона. Абонирай се за нюз летъра и вземи още 10 евро отстъпка от цената Wink
Монтажът провери ли колко ще ти струва? При нас при подготвено всичко (тръби и външна стойка още при ремонта) лицензираните монтажници искаха от 250 до 400 евро за монтажа.

# 439
Градчето е малко и няма много избор, има един голям магазин за техника и всичко до 500 евро се изкупи за норматив. И ние снощи го видяхме в МД. 100€ ще ни вземат за монтаж. Не е лицензиран явно майстора, но на мъжа ми колегите са го ползвали.

# 440
Васил Василев, четейки темата виждам че сте доста запознат с климатиците. Може ли мнението ви относно запитването ми от преди няколко коментара.

# 441
Има ли в момента супер изгодна промоция накъде в София. Без никакви претенции за марка, само да е нов, само за охлаждане и за голямо помещение (35-40 квадрата на око, нормални тавани). За дарение е, а парите нещо не стигат и търсим някое намаление. Ако не успеем - ще купим друго, но климатик е първото желание.

# 442
  • Велики Преслав
Има ли в момента супер изгодна промоция накъде в София. Без никакви претенции за марка, само да е нов, само за охлаждане и за голямо помещение (35-40 квадрата на око, нормални тавани). За дарение е, а парите нещо не стигат и търсим някое намаление. Ако не успеем - ще купим друго, но климатик е първото желание.
Gree GWH18ACD-K6DNA1D (LCLH) Fairy

Midea MSEPCU-18HRFN8-QRD0GW All Easy Pro Nordic

Kaisai KRX-18AEG One

# 443
Линкове на намалени цени може ли?
Излизат ми на редовни 2000 лв
Няма ли неинвенторни бюджетни?

# 444
Здравейте.
Какво ви е мнението за този климатик:

https://www.technopolis.bg/bg/Invertorni-Split-sistemi/Invertore … 28R32%29/p/652810

Ще се използва предимно за охлаждане на дневна с кухненски бокс около 35 кв. м., северозападно изложение, с много прозорци, ново строителство.  За отопление ще е само временно, преди за пуснат парното.

Купихме този климатик и днес са извършили демонтажа на стария, който е с изгоряла платка на външното тяло и са монтирали новия. И тъй като с ММ сме извън града, остана дъщерята да им отвори. Закъснели с час, не били с калцуни, искали кафета постоянно и студена вода. Постоянно мрънкали за нещо, казали, че външното тяло трябва да се захранва отделно и докато дъщерята звъни на ММ да го пита, ония влезли в спалнята и пробили дупка във външната стена за включат външното тяло в контакт в спалнята. Такова нещо възможно ли е? И какви са ни правата, след като дъщерята се е подписала.

# 445
  • Пловдив
Здравейте.
Трябва да подменим стария климатик в хол 25 кв. м. Помещението е с югозападно изложение, с външна изолация и нова пвц дограма. Ще се използва и за отопление, и за охлаждане. Насочила съм се към тези модели:

https://vimax.bg/invertorni-klimatici/invertoren-klimatik-panaso … ea-12000-btu.html

https://vimax.bg/invertorni-klimatici/hiperinvertoren-klimatik-f … 0-btu-klas-a.html

https://vimax.bg/invertorni-klimatici/hiperinvertoren-klimatik-f … 0-btu-klas-a.html

Кой е по-надежден? Или, ако може да препоръчате друг в този ценови диапазон 2000-2200лв.

Също се интересувам от климатик и за детска стая 13 кв.м. западно изложение, пак с изолация и пвц дограма. Но не съм разглеждала никакви опции. Ще се използва и за отопление.

Забравих да пиша, че се намираме в Пловдив и зимата е сравнително мека. Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 15:29 от dovede

# 446
Здравейте искам да закупя два климатика, който ще се ползват през зимния сезон за отопление. Жилището се намира в гр.Поморие (област Бургас) , къща като на първия етаж (партер) са гаражи,а вече на  втория етаж(първи жилищен)  ще се ползват климатиците.Над този етаж в зимния период няма обитатели. Едната стая е спалня, която е 13кв.м. с височина от 2.50м, изложението и е на юг .Другата стая е хол с кухня 27кв.м. с височина 2.50. с  прозорци на югозапад, като на север е само зид с мазилка, всички останали външни стени са с изолация.За кухнята и хола се замислям за подов климатик, който ще мога да разположа на едната дълга страна горе-долу посредата на стаята,спрях се на този General Fujitsu AGHG12KVCA,какво е вашето мнение за подовите климатици ?Другия вариант е да сложа нормален, който ще е General Fujitsu AOHG12KGCA бонуса е,че е хиперинверторен и с 900+/-лв. по-евтин.За спалнята няма възможност за подов,спрял съм се на тези модели
Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGW,
Mitsubishi Electric MSZ-AP25VGK и Fujitsu General ASHG09KGTB.Като бюджет нямам таван,но да кажем по 3000лв. всеки.Идеята е да са качествени и да нямаме големи сметки за ток до колкото е възможно.Ще очаквам и вашите предложения както и критики.Благодаря предварително на всички.

# 447
  • Велики Преслав
dovede
Аз бих взел Панасоника. Доста по-тих е от Фуджитата.

Можете да погледнете и това Carrier 42QHP12Е8S/38QHP12Е8S Platinium
Carrier 42QHP12Е8S/38QHP12Е8S Platinium

За малката детската стая вижте най-добре подов криматик или ако няма възможност за подов, да е стенен но Мидеа Бризлес, за да не създава течение лятото.
Ето машини които можете да видите. (Предлагам такива до 2200 лв)
Crystal CCI-09H-UR4 Floor standing
Midea MSFAAU-09HRFN8 BreezeleSS+
Panasonic CS-Z20XKEW~CU-Z20XKE Etherea

Obicammarulq, правилно се ориентирате. Подовия топли по-комфартно. Ето какво бих взел аз. Може да повторя един и същ климатик с друго име (марка)

Fuji Electrc RGG12LVCA Floor standing

Daikin FVXM35A~RXM35R Perfera Floor standing

Hitachi RAF-35RXE/RAK-35FXE Shirokuma floor

За 13 кв

Midea MSFAAU-09HRFN8 BreezeleSS+

Panasonic CS-Z20XKEW~CU-Z20XKE Etherea

Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 07:47 от Васил Василев

# 448
  • Пловдив
Васил Василев, благодаря за препоръките!
Хареса ми Carrier 42QHP12Е8S/38QHP12Е8S Platinium,  въпреки че надвишава малко бюджета. Вероятно ще се насочим към него и  Midea MSFAAU-09HRFN8 BreezeleSS+ за детската стая.

# 449
  • Велики Преслав
Вижте и този модел Midea MSOPBU-09HRFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic
От много скоро го има в нашата страна.

Общи условия

Активация на акаунт