Избор на климатик и всякакви въпроси за тях - тема 3

• 44 070
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте. Някой купувал ли си е климатик Cooper and hunter ? Американски климатици. Какво ви е мнението за тях ?

# 451
  • Велики Преслав
Кое ли им е американското. Част от тях се правят от Грии, друга част от Мидеа.

# 452
А има ли смисъл да взема Daikin за 1200 лв. Някъде или Cooper hunter или по-добре Fujitsu ?

# 453

Мнение за този климатик!

# 454
  • Велики Преслав

Мнение за този климатик!

Ако ще го ползвате за отопление, няма да свърши работа

# 455
Здравейте,
Забелязах че тук в групата има доста хора които разбират от климатици и бих искала да помоля за помощ и съвет.
Трябва да закупя мултисплит система за 5 вътрешни тела (1 външно).
За момента сме се спрели на тези, но не сме сигурни кой да изберем:

1. Мултисплит система Mitsubishi Heavy SCM100
2. Мултисплит система Toshiba RAS-5M34U2AVG-E
3. Мултисплит система Carrier 38QUS042DS5-1

Ще се използват за отопление и охлаждане.
Ако някой има мнение по въпроса, да се искаже свободно Simple Smile

# 456
Здравейте,
Забелязах че тук в групата има доста хора които разбират от климатици и бих искала да помоля за помощ и съвет.
Трябва да закупя мултисплит система за 5 вътрешни тела (1 външно).
За момента сме се спрели на тези, но не сме сигурни кой да изберем:

1. Мултисплит система Mitsubishi Heavy SCM100
2. Мултисплит система Toshiba RAS-5M34U2AVG-E
3. Мултисплит система Carrier 38QUS042DS5-1

Ще се използват за отопление и охлаждане.
Ако някой има мнение по въпроса, да се искаже свободно Simple Smile
Сградата нова ли е? Изолация/ дограма/съседи има ли? Апартамент или къща и в коя климатична зона в България сте (град), т.е. колко падат температурите при Вас или да сте в планината?

# 457
Искаме да вземем 1 климатик за две спални и коридор/втори етаж на къща с изолация - централната част на страната/. Ще се ползва предимно за охлаждане в най-големите горещини за кратко/не обичаме да ни е много студено/. Например в момента е 26 градуса в спалните и не се налага охлаждане/. Отоплението е с парно, но може да ползваме климатика в преходните сезони понякога. Общата квадратура на спалните  и коридора е 35 кв.м. Двете спални са с прозорци/ПВЦ дограма, 4 сезона/ към остъклена тераса. Единственият вариант е поставянето на климатик в коридора, заради външното тяло. До сега сме доволни от General Fujitsu ASHG24LFCC за друго помещение, но от друг на тази марка не съм особено доволна/не съм сигурна кой точно модел е-купен 2012 г./. Вторият е по-шумен и  при смяна на температурите от дистанционното, не реагира веднага т.е. натискам копчето, но не винаги издава звук и сменя температурата. Все едно не се получава сигнал от дистанционното до климатика. Чудя се  дали пак на тази марка да заложим. Бях чела добри отзиви за модел  Fujitsu General  Nordic, но виждам, че е с хладилен агент R-410A. Заглеждах варианти на Gree и Мидеа, за нещо по-евтино, понеже няма да се ползва непрекъснато. Този, който ни монтира предишните климатици, не иска да чуе за тези варианти.

# 458
Може ли някой да ми обясни какво значи едноредов и двуредов топло обменик какво значението? Препоръчайте ми добър климатик за 1000-1200 лв?

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 10:50 от lavaca

# 459
  • Велики Преслав
Сплит системата има два топлообменника-вътрешен и външен. Климатика е термопомпа, реалния цикъл на работа е пренос на енергия. В режим на отопление той извлича топлината от външната среда и я пренася в помещението и обратното, извлича студа от помещението и го изнася навън. Колкото по-големи топлообменници има толкова топлопреноса се извършва по-ефективно. Това е значението му. Климатиците с двуредови топлообменници имат по-висока максимална мощност, по-висок КОП, повече фреон и много други плюсове.

# 460
Сплит системата има два топлообменника-вътрешен и външен. Климатика е термопомпа, реалния цикъл на работа е пренос на енергия. В режим на отопление той извлича топлината от външната среда и я пренася в помещението и обратното, извлича студа от помещението и го изнася навън. Колкото по-големи топлообменници има толкова топлопреноса се извършва по-ефективно. Това е значението му. Климатиците с двуредови топлообменници имат по-висока максимална мощност, по-висок КОП, повече фреон и много други плюсове.

Благодаря много ! Коя марка бихте ми препоръчали за 1200- 1300лв.

# 461
  • Велики Преслав
Не бих ви препоръчал такава машина на никоя марка. За какво помещение ви трябва.

# 462
Не бих ви препоръчал такава машина на никоя марка. За какво помещение ви трябва.

15 кв/м.

# 463
Може ли мнение за този климатик КЛИМАТИК HISENSE KA70KT0EG/KA70KT0EW.
Енергиен клас на отопление му е А++,а цената е доста добра за 24-ка.Ако някой се е зблъсквал с тази марка ще се радвам да сподели мнение по-скоро.

# 464
  • Велики Преслав
Lavaca, мога да ви препоръчам машина за 1600 лв. Иначе не мога да покажа друго за което съм сигурен, че ще работи.

denityty86
 На пръв поглед е тежък, има доста функции и що госе добри характеристики, но не мога да видя техническа информация как е направен отвътре

Общи условия

Активация на акаунт