Избор на климатик и всякакви въпроси за тях - тема 3

• 41 231
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Вие сте изписала един модел, но това на снимката не е той. Показала сте на снимката най-ниския клас на марката. Изписания е доста по-висок ранг
Да знам, че са два модела, имам проблем с тел и затова така ми беше по лесно да ги кача. Бях си харесала тези два модела и се колебаех кой от двата. Нямам никакви познания и просто към тях се бях насочила.

# 91
  • Велики Преслав
Аз ви съветвам този от снимката да не си го вземате?
А можете ли да сложите подов?

# 92
Аз ви съветвам този от снимката да не си го вземате?
А можете ли да сложите подов?
Щом това Ви е съвета ще се в слушам в него и го изключвам☺️Другия добър ли е? Фен съм на марката, но пък с бюджета който имам няма голям избор. За подов не съм се замисляла, това помещение всъщност е хол и кухня на които преградата стена м/у тях е избита. Основно седим в тези стай, отоплението на къщата е  основно на газ, като е налична и камина на дърва, така че за отопление едва ли ни трябва толкова, но все пак е добре да се справя. За охлаждане ще работи предимно вечер когато сме в къщи,нямам идея добре ли е да е подов.

# 93
  • Велики Преслав
Аз пък разбрах че ще се ползва главно за отопление.

Има и вариант, да сложите два климатика.
9ка в малкото и 12ка в голямото помещение.

# 94
Аз пък разбрах че ще се ползва главно за отопление.

Има и вариант, да сложите два климатика.
9ка в малкото и 12ка в голямото помещение.
Мислихме го и това, но някак по - лесно е да е един,голямото помещение е 24кв, малкото 16кв.но ги дели барплот и свод, реално са си една стая, и се притеснявам, че децата редовно ще пускат само един климатик и той ще се товари, знам ли и аз правилно ли го мисля😂

# 95
  • Велики Преслав
Ами хем е така хем не е.
Ако са два, ще има по-добър комфорт и без температурна разлика. Ако е един, горе са ви предложени.

# 96
Здравейте,
предложете ми климатик за 40кв.м до 1800лв.
Южно изложение с изолация сме.
Какво ще кажете за Gree

# 97
Ами хем е така хем не е.
Ако са два, ще има по-добър комфорт и без температурна разлика. Ако е един, горе са ви предложени.
Благодаря за отговорите ще го мисля няколко дни за този по големия, ако ми предложите и един за спалнята ще съм много благодарна, 16кв за охлаждане предимно.

# 98
Здравейте, пред следната дилема съм и се нуждая от съвет:

Става дума за тавански етаж (около 55 квадрата), в който се използва главно само една (от общо 2 стаи и една баня). Етажът е свързан с вътрешни отворени стълби с долния етаж. Лятото е адска жега и се нуждая от климатик за охлаждане. Опциите са две:

1. Подов климатик в основната стая (таваните са скосени и няма как да е стенен) - тогава освен за охлаждане ще се ползва за допълнително отопление, тъй като климатика ще трябва да се сложи на мястото на радиоатор.

2. Стенен климатик в коридора (на стената срещу вратата на основната стая).

Коя от двете опции ви се струва по-удачна? Целта е на целия етаж да се създаде нормална температура лятото, но най-важна е основната стая, където се спи и вечер не се диша от топлина...

И какви климатици биха били удачни - четох старите теми, видях, че климатиците на Gree се заклеймяват, а аз имам опит само с тях (в работата имаме 3 климатика на Gree и в общи линии съм с добри впечатления).

Бюджетът, уви, е скромен - около 2000 лв., доколкото видях подовите климатици са значително по-скъпи от стенните.

Много благодаря на всеки отзовал се на питането ми, успешна седмица!

# 99
  • Велики Преслав
Аз бих сложил хубава 18-24ка в коридора. Но ако е отворено надолу стълбище никакъв смисъл. С един климатик да топлите 2 стаи също.

# 100
Аз бих сложил хубава 18-24ка в коридора. Но ако е отворено надолу стълбище никакъв смисъл. С един климатик да топлите 2 стаи също.

Благодаря за съвета.

Само отново да спомена, че става дума за охлаждане, не отопление (не знам дали има значение при избора на климатик).

# 101
  • Велики Преслав
Най важно е да кажете, дали стълбището е заградено, че не разбрах.

# 102
Най важно е да кажете, дали стълбището е заградено, че не разбрах.

Същото е както на тази снимка. Снимката е все едно сниман етаж 1, а таванското помещение е над стълбите. Същият отвор на тавана е и при мен.

# 103
  • Велики Преслав
Много сложна работа. Няма охлаждане това нещо ако климатика е в коридора.
Студения въздух е тежък и ще пада долу! Мислете да отделни машини. А колко е висок тавана в скосената част.

# 104
Здравейте. През колко време се зарежда  фреон за климатик?Моят последно съм го зареждане февруари  2021г.Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт