Избор на климатик и всякакви въпроси за тях - тема 3

• 44 061
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Lavaca, мога да ви препоръчам машина за 1600 лв. Иначе не мога да покажа друго за което съм сигурен, че ще работи.

denityty86
 На пръв поглед е тежък, има доста функции и що госе добри характеристики, но не мога да видя техническа информация как е направен отвътре

Ще помоля за препоръка и за 1600 лв!

# 466
  • Велики Преслав
Ако е студено помещението това
Hitachi RAK-25RPE/RAC-25WPE Performance

Ако е топло
Hitachi RAK-18RPE/RAC-18WPE Performance
Може това
Midea MSFAAU-09HRFN8 BreezeleSS+

# 467
Здравейте, моля за мнение дали си заслужава следния модел за трапезария с ТЕЦ 30 квадрата :
https://vimax.bg/invertorni-klimatici/hiperinvertoren-klimatik-m … 0-btu-klas-a.html

Също така в Измир ли ги правят или Тайланд?

# 468
Здравейте!
Моля, който има добър опит с фирма за монтаж и профилактика на климатици, да сподели мнение. Насочили сме се към Daikin. Благодаря предварително!

# 469
  • Велики Преслав
За кой град става въпрос.

# 470
За София

# 471
Василев,от доста време се каня да питам.От както напълниха климатика с фреаон,стана по-силен.В смисъл -настройвам го на 26°,а той сваля до 24,5-25.Вдигна на 27°-прави 26-27°.Според зависи от външните температури,но в този диапазон се движи.Обаче проблемът ми е,че не успява да задържи комфортната ми 26° температура.Що така,мога ли нещо друго да направя?Че иначе-или ми е топло,или студено.

# 472
Здравейте! Все си мислех, че няма да ми се наложи да купувам климатик, но не се търпи вече.
Моля за съвет, защото изобщо не съм в темата.
Ще го ползвам за охлаждане най-вече, в София. Стаята (дневна)  е 40кв.м, източна, грее слънце до 12.00 часа, ет.6/8, итонг и тухла. В жегата температурата вътре е 27 градуса. Среден апартамент, топъл през зимата.
Бих искала, ако може, да е вариант без дупчене на  стени.
Ще се радвам да ми препоръчате нещо 😊
Редактирам се - и на дупчене ще се съглася.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 18:31 от LollyPoppy

# 473
Аз не съм специалист, но как без дупчене на стени?!

# 474
  • Марс
Може - мобилен климатик.

# 475
  • при него
Доколкото разбрах, в момента всички фирми за климатична техника са луднали. Едно заради сезона/ жегите, а и второ, търсенето се увеличава, заради вероятностите да няма газ ( отопление) на есен. Предполагам и цените вървят нагоре.

# 476
Здравейте, имам следния казус. Утре ще ни монтират климатик, с малко бебе сме и няма как то да стои в стаята с климатика. Идеята е да се пуска за да се охлажда леко съседнта стая. Как обаче е по добре да стане - да си работи на отворени врати или да се охлади хубаво стаята, в  която е климатика, той да се изключи и после да се отвори вратата за да се разнесе хладния въздух?

# 477
  • Велики Преслав
Василев,от доста време се каня да питам.От както напълниха климатика с фреаон,стана по-силен.В смисъл -настройвам го на 26°,а той сваля до 24,5-25.Вдигна на 27°-прави 26-27°.Според зависи от външните температури,но в този диапазон се движи.Обаче проблемът ми е,че не успява да задържи комфортната ми 26° температура.Що така,мога ли нещо друго да направя?Че иначе-или ми е топло,или студено.
Напълно нормално. Температурата е ориентировъчна. Пробвай с различни степени на вентилатора при еднакви температури.

Здравейте! Все си мислех, че няма да ми се наложи да купувам климатик, но не се търпи вече.
Моля за съвет, защото изобщо не съм в темата.
Ще го ползвам за охлаждане най-вече, в София. Стаята (дневна)  е 40кв.м, източна, грее слънце до 12.00 часа, ет.6/8, итонг и тухла. В жегата температурата вътре е 27 градуса. Среден апартамент, топъл през зимата.
Бих искала, ако може, да е вариант без дупчене на  стени.
Ще се радвам да ми препоръчате нещо 😊
Редактирам се - и на дупчене ще се съглася.

Да, най-правилно. Мобилните климатици не са ефективни

Aleksa 133, машината трябва да работи на отворени врати. Не разбирам какво пречи бебето да е там, много бебета знам изгледани на климатик. За да излезе хлад от стаята при изключен климатик, то значи, че стените, пода и тавана са истинали много, за да абсорбират така топлина. Решението е с при работещ климатик и отворени врати

# 478
Зора ми е вечер,че без него не може да се спи,а малкото не търпи завивки.Ще си поиграя тази вечер с настройките,дано уцеля това, което ми трябва.
Алекса,само споделям.И аз доста време се борих със себе си,но в крайна сметка и двете деца са отгледани лятото на климатик.Малкия даже нямаше три месеца, когато започнаха 40 градусови жеги.Въпроса е да не духа директно в него,и температурата да е нормална за живеене,за мен това са 26-7°.А щом е в съседната стая,аз лично не виждам никакъв проблем.

# 479
  • Велики Преслав
Даже, 27 са много. В яслите е позволено да бъдат охлаждани помещенията до 22⁰.

Общи условия

Активация на акаунт