Избор на климатик и всякакви въпроси за тях - тема 3

• 41 069
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Велики Преслав
Дулиан простете ме, но сам ли ще го монтирате, та ви интересува.

# 616
  • Sofia
Интересуваме като лице осъществяващо контрол. Т.е. като попитам колко са сложили, да мога да сравня и преценя. Или нещата се случват автоматично и няма как да се сбърка?

# 617
  • Велики Преслав
Добре, но за съжаление, аз ме нога да кажа сега. Трябва да издирвам ръководство да сметна и така. А докато не видя на място нищо не мога да кажа.
Иначе около 15 грама на метър

# 618

Аматьорска схема на апартамента.

# 619
  • Пловдив
Имам малко по-различен въпрос .На режим охлаждане как да тълкувам числата  в условия А,Б,С,Д ? Тоест ,каква е външната и вътрешната температура ? Това 19 след наклонената черта също не ми е ясно ?

През миналия месец ,климатиците са работили  макс 50-60 часа и са изконсумирали 80 kWh .Сваляли са само 1° от вътрешната температура (от 26° на 25°) ,при външна 33°-37° .Затова ми е интересно в коя графа да търся .

# 620
  • Велики Преслав
Ето това.

Много удобно ръководство имат тези Даикини 😀

# 621
  • Пловдив
Много благодаря !А какво означава 19 след наклонената черта ?
В режим отопление ,знам за каква вътрешна температура са данните ,но за охлаждане няма написано .

# 622
  • Велики Преслав
Много благодаря !А какво означава 19 след наклонената черта ?
В режим отопление ,знам за каква вътрешна температура са данните ,но за охлаждане няма написано .
Би трябвало да е същото

# 623
Здравейте, спряли сме се на този вид климатик
https://vimax.bg/fujitsu-general/hiperinvertoren-klimatik-fujits … las-a.html?page=2
За отопление и охлаждане на помещения в къща от  25кв./около 63 куб., изложение югозапад, и още един само че 9ка за спалня 13кв./33куб., с изложение изток. Изолация има само на тавана, дограмата е ПВЦ. Между тях има коридор 3кв. Вратите по принцип не ги затваряме.

# 624
Климатиците са Дайкин, моделът в случая няма значение. Днес се зачетох в упътването им и разбрах, че на 6 месеца фотокаталитичните филтри можело да се измиват с вода. Климатиците са купувани преди 5 години и ясно си спомням, че техниците от фирмата, които ги монтираха, специално ме предупредиха да не ги мокря и аз оттогава ги пазя от вода като дявол от тамян. Излезе също, че преди две години е трябвало и да ги сменя.
Вие какпроцедирате с вашите фотокаталитични филтри?

# 625
  • Велики Преслав
Лалова, това ще го напиша за 40-ти път  в тази платформа. Фуджитсу за мен за хубави, надеждни, икономични и топлещи машини, но много шумни. Имам 2 от показаните (всъщност КГТА, но те са еднакви вътре) ами не може да се спи под тях. Особено при дефрост е ужасно.
Panasonic CS-Z35XKEW~CU-Z35XKE Etherea

Midea MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic

# 626
Djordja, аз моите фотокаталитични филтри ( как гръмко звучат Simple Smile) ги мия всеки път като мия филтрите на климатика- с душ слушалката в банята. На подовият климатик на всеки две седмици, на стенният веднъж в месеца.

# 627
Благодаря за отговора.

Лалова, това ще го напиша за 40-ти път  в тази платформа. Фуджитсу за мен за хубави, надеждни, икономични и топлещи машини, но много шумни. Имам 2 от показаните (всъщност КГТА, но те са еднакви вътре) ами не може да се спи под тях. Особено при дефрост е ужасно.
Panasonic CS-Z35XKEW~CU-Z35XKE Etherea

Midea MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic

# 628
  • Пловдив
Djordja, аз моите фотокаталитични филтри ( как гръмко звучат Simple Smile) ги мия всеки път като мия филтрите на климатика- с душ слушалката в банята. На подовият климатик на всеки две седмици, на стенният веднъж в месеца.
Нещо се шашнах ,че аз мия само обикновените .Надявам се ,че нямаме такива ,но ми пуснахме мухата .

# 629
Здравейте, може ли някой да каже по някоя дума и за климатиците Финлукс ... Нямам набелязан конкретен модел, но съм се насочила към тази марка и искам мнение за марката като цяло ... Благодаря предварително ! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт