Избор на климатик и всякакви въпроси за тях - тема 3

• 41 019
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Велики Преслав
Зизини, вие не сте за 9ка ами за 7ца. За тези топлозагуби, 65 вата на кубик за достатъчни. Даже се презапасява малко.

Вижте тези машини

Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond

Panasonic CS-Z20XKEW~CU-Z20XKE

Daikin FTXM20R~RXM20R BluEvolution Perfera

# 646
Djordja, какви модели са подовите Дайкин?
Снимала съм ти модела на вътрешното и на външното тяло:

# 647
  • Велики Преслав
Джорджия, сега след толкова години работа, би било ценно, да опишеш кави са ти впечетленията от машината. Плюсове и минуси. Ще съм ти благодарен.

# 648
Джорджия, сега след толкова години работа, би било ценно, да опишеш кави са ти впечетленията от машината. Плюсове и минуси. Ще съм ти благодарен.
Хм, затрудняваш ме - какво имаш предвид? Не съм специалист и ако имаш някакви конкретни въпроси кажи, ще ти отговоря.
От позицията на потребител - минуси не съм намерила. Плюсове - икономични, равномерно охлаждат/затоплят, безшумни - наистина не ги чувам.
Трите Даикина отопляват зимата - самостоятелна къща, като всяка стая е с по две външни стени. Поддържат температура от 25 градуса. Детето зимата е по къси панталони (че все е по пода и къса на коленете дългите 🤪), нямаме килими, освен в детската стая, но всички подове са топли - това благодарение и на подовия модел.
Лятото охлаждането е на 1 Дайкин (в нашата спалня) и Фуджи Електрик в коридора, защото не искам студено да духа в детската и общото помещение. Отново поддържаме 25 градуса.
Във всички сезони вратите навсякъде стоят отворени и температурата е равномерна.
Нещо друго?

# 649
  • Велики Преслав
Благодаря, даже ме успокои малко с това за климатика в коридора. Аз също имам и ме обявиха за хахо като казах на едно масто, но сега мипе супер. Целия етаж се охлажда от него. Кротнал се е на 700 вата, което е около 18 ст на час, и си е хладно навсякъде

# 650
Пак да помоля за насоки, препоръки и съвети.

Панелен апартамент. Две спални по 11-12 кв.м, един хол 17-18 кв.м. и една по-малка спалня - около 9-10 кв.м, но пък тя е 'сама' във външния край на апартамента.
Имаме отлична дограма и стара външна изолация, вече 'плачеща' за подмяна, която не се очертава.

Климатиците, които се търсят ще служат основно за отопление. Вратите на стаите не се затварят дори и нощем. Коридорите са големи и празни с много чупки. Иска ни се и към баните да се промъква топлинка.
Та вероятно машините, на които ще се спрем трябва да се преоразмерени.
Предвидили сме места за подови климатици, така че ме интересуват само такива варианти.
Имаме подов Дайкин 35-ца в кухнята от 5-6 години модел.

Скрит текст:

# 651
  • Велики Преслав
Аз ви казах моето мнение.
 3 подови машини и една стенна в коридора така монтирана, че да духа към едната спалня.

# 652
Аз ви казах моето мнение.
 3 подови машини и една стенна в коридора така монтирана, че да духа към едната спалня.
За което Благодаря!
Питахте ме за разстоянието между телата, а не бях готова да дам отговор и затова направих схемата с размери.

Моля да направите сравнение между предложените от Вас машини - плюсове, минуси, тъй като цените на първите два са съвсем близки.

Fuji Electrc RGG12LVCA Floor standing
Daikin FVXM35A~RXM35R Perfera Floor standing
Hitachi RAF-35RXE/RAK-35FXE Shirokuma floor

Ще съм благодарна и някой друг да се включи с впечатления и мнение.

# 653
  • при него
Djasra, аз мога да ти кажа само, че съм възхитена от стенно Hitachi Shirokima

# 654
Здравейте току що на моя приятелка са и монтирали този климатик.https://vimax.bg/hiperinvertoren-klimatik-toshiba-RAS-13PKVPG-E- … 0-btu-klas-a.html
Майтора който го е монтирал и е казал ,че климатика е много голям за стая 23кв     височина 2.80 ,но се има и в предвид 6кв коридор вратата на всекидневната ще бъде отворена за да топли и коридора,казал и че тъй като е голям ще харчи повече и тя е разочарована.Има ли истина в казаното.Южно изложение къща с изолация.
Благодаря!

# 655
  • Велики Преслав
Djasra, така като гледам, вие ще имате нйй-много 20 метра. Много машини могат да работят с толкова.

SILVIAVIKI
Има доза истина в това. Наистина машината е много голяма за 23 квадрата. Този модел е изключително стабилен както по конструкция и изобщо по хардуер, така и по софтуер. Страхотна машина. Обаче, сега има вероятност  в топлото време, да влиза в чест он/офф режим. Тоест, дори  най-минималната мощност която може да отдава, ще е много висока да нуждите на помещението и ще изключва. Инверторите така работят малко некомфортно, разхода също се вдига малко. Тази машина обаче е много добра, така, че на дали би било проблем.

# 656
  • при него
Силвия, това е уникално страхотна машина, аз имам предишната 8 серия, а тези от девета са уау. Няма да се разочарова приятелката ти, сигурна съм. До коридора дали ще стига струята изобщо, зависи къде е монтиран. Според мен, по-скоро не, но не заради модела,    а по принцип. Машината е страхотна, приятелката ти да отвори шампанското Simple Smile и честито.
Васко, този ми е любимия модел, нито го усещаме, нито го учуваме, уникален е.
Не мога да го засека само него, колко ми вдига сметката за ток, но за последния месец, общо 4 климатика, са ми вдигнали с 15 лева тока, като са си работили почти всеки ден по 4-6 часа.

# 657
Djasra, така като гледам, вие ще имате нйй-много 20 метра. Много машини могат да работят с толкова.

SILVIAVIKI
Има доза истина в това. Наистина машината е много голяма за 23 квадрата. Този модел е изключително стабилен както по конструкция и изобщо по хардуер, така и по софтуер. Страхотна машина. Обаче, сега има вероятност  в топлото време, да влиза в чест он/офф режим. Тоест, дори  най-минималната мощност която може да отдава, ще е много висока да нуждите на помещението и ще изключва. Инверторите така работят малко некомфортно, разхода също се вдига малко. Тази машина обаче е много добра, така, че на дали би било проблем.
А коридора който е 6 кв. И височина 2.80 няма ли да помага един вид,за компенсиране големината на климатика?

# 658
  • при него
23 квадрата стая + 6 квадрата коридор = 29 x 2.80 височина = 81. 2 кубика.
Климатика е даден за 80 -85 кубика.
Но в стаята, имате мебели нали... т.е., кубиците, реално са по-малко.
Идеален е, дерзайте Simple Smile

# 659
Казах и да си сипва едно и да си се радва на ибора:blush:
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт