Ваксина за менингит

• 15 075
  • 90
  •   1
Отговори
# 60
Цитат
Ето и листовката все пак за информация: https://apteka.framar.bg/30030677/%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD … -0-5-%D0%BC%D0%BB

Нименрикс може да се прилага на малки деца, но по специални, особени показания.
За тези, специални, особени, показания е лицензирана за малки деца.
А не за рутинно приложение при малки деца!

Цитат
Никъде не съм казала, че покрива тип Б...
Ако не ви покрива тип Б, става следното:

* детето НЕ Е предпазено от най-опасният менингококов менингит- тип Б.
* полизахаридните ваксини при малки деца не работят добре, и не дават траен имунитет. При много деца- изобщо не дават имунитет над 1,2 месеца трайност.

За какво тогава да слагаме Нименрикс на малки деца, под 11г възраст?
"Така каза прочут Бг специалист".
Добре, влезте сами "в оркестъра".... без покана.
Простете, става въпрос да предпазим Вашето дете. Моето аз съм го предпазил, правейки правилното... нали?

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 15:17 от Birdie

# 61
  • София
Никъде не съм казала, че покрива тип Б...
Пак казвам имате достъп може да си я набавите. Бексеро я има и в Турция и в Гърция.

# 62
Аз след Нова Година ще поръчам Бексеро от Гърция и мисля Януари или Февруари да боцна бебешора, който в момента е на 3 месеца.

Педито се дърпа и иска чак като започва ясла, и ако не беше станало това с починалото дете, щях да се съглася, но аз съм ЗВЕРСКА паника невероятна и ще й скръцна със зъби да я бием по-скоро. Сега по празниците няма, че може и да пътуваме, но догодина , живи и здрави - ще има боц 😃😃😃

# 63
А знаете ли каква е цената в Гърция? И дали се слагат 2 дози или 1, обсъждали ли сте го с педиатъра?

# 64
А знаете ли каква е цената в Гърция? И дали се слагат 2 дози или 1, обсъждали ли сте го с педиатъра?
Схемата е следната, и зависи от това, на коя възраст поставяте 1-та доза:

Цената на ваксината е 103Е/дозата.

# 65
Здравейте! Чета няколко пъти темата. Благодаря за полезната и изчерпателна информация, която сте споделили. Интерсувам се дали успяхте да намерите и поставите поне някоя от споменатите ваксини, освен Nimenrix, тук в България. Всякаква информация ще ми бъде полезна. Благодаря отново!

# 66
И аз побутвам тази стара тема. През 2024 няма ли някакво развитие с ваксината Бексеро в България?

# 67
Няма. От Гърция и някой я купува и се слага. В София има един лекар (Алесандър Атанасов в МЦ Малчовците), който държи при себе си или поръчва препоръчителни ваксини, или такива от Гърция и ги поставя.

# 68
  • София
Ние от България си я поръчахме от аптеката, доставиха я и я сложихме.

# 69
Ще разпитам значи из аптеките във Варна. А имахте ли рецепта?

# 70
Bexsero не се внася в България, само Nimenrix. В момента четох, че нямало наличности и в Гърция по някаква причина.

# 71
  • София
Ще разпитам значи из аптеките във Варна. А имахте ли рецепта?
Не, ама аз и за Варивакс нямах и я взех. Как да ми изпишат рецепта като всичко е пожелание пък и като цяло едвам навих педиатърката да я бие… Все едно кой знае какво беше Simple Smile Варианта е да звъннете на аптека Промахон и те да Ви я доставят.

Макарон , вече може ида не се внася преди 2 години още я внасяха.

# 72
Ако за Бексеро става въпрос, тя не се внася и никога не е имало от нея официален внос в България.

Подозирам, че или имате предвид другата менингококова ваксина Nimenrix, която е за други серотипове и се намира свободно в аптечната мрежа, или за някакъв неофициален внос - както в София някои клиники и лекари  поръчват Бексеро от Гърция и поставят. Но в складовата и аптечна мрежа масово Бексеро никога не я е имало за съжаление. Правя уточнението не за да споря за спорта, а защото е важно да се разграничат двете ваксини и някой родител да не се подведе, че е една и съща ваксината.

Nimenrix е за менингокок A, C, W, Y, Bexsero е за B. В ЕС доминантни са B и C, тоест важно е да се поставят и двете.

# 73
Варивакс съм слагала вкл. и на мен, но тя не е проблем да се набави именно заради това което е написала Макарон. Няма значение че е пожелателна, въпроса е че се предлага официално в аптечната мрежа в България.
Което не важи именно за Бексеро за която питам, затова ми стана интересно как е закупена.......
Относно комбинираната за менингит, която се предлага официално, доколкото разбрах се поставя след 11г, а и тя не предпазва от най - опасния менингит В.

# 74
Нименрикс я поставихме на детето, когато беше на годинка, еднократна доза. Ако детето е под 6 месеца, се поставя в две дози през минимум два месеца. Буустер ще поставим след 5-7 години.

Общи условия

Активация на акаунт