Ваксина за менингит

• 15 074
  • 90
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте
Извинявам се че отварям стара тема.
Но искам да ви попитам какво е мнението за ваксинкране на бебе на 5м.

# 76
  • София
А на педиатъра Ви? Моето мнение е да не се водите по мнението на хора във форума без медицинско образование. Доста са сериозни последиците така, че говорете с педиатъра Ви ако той Ви разубеждава потърсете поне още едно мнение.

# 77
  • София
.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 10:30 от Сойка

# 78
  • София
Защо да няма?

# 79
  • София
.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 10:31 от Сойка

# 80
Ами за всички е опасно. Първият смъртен случай е на възрастен мъж, не казват на каква възраст.

# 81
  • София
Ами разбирам, че е опасно най-вече за бебета. А и до тази възраст е много вероятно да са се срещнали с бактерия.
Няма такова нещо! Преди 2 години си отидоха 2 дечица в градинска възраст. Опасно е за всеки неваксиниран.

# 82
  • София
Ами разбирам, че е опасно най-вече за бебета. А и до тази възраст е много вероятно да са се срещнали с бактерия.
Няма такова нещо! Преди 2 години си отидоха 2 дечица в градинска възраст. Опасно е за всеки неваксиниран.
Не знам, разсъждавам, защото  децата ми реагират към ваксини и ме е страх. Затова искам да има смисъл, ако ще търся от чужбина и ще се притеснявам при поставянето.

# 83
  • София
Ваши са си децата! И моята голяма дъщеря всеки път реагираше с доста висока температура, но специално при тези за менингит не е. Повече ме притесняват последствията ако не я сложа Simple Smile

# 84
  • София
Ваши са си децата! И моята голяма дъщеря всеки път реагираше с доста висока температура, но специално при тези за менингит не е. Повече ме притесняват последствията ако не я сложа Simple Smile
Много ясно! Но не говорим просто за температура.  Ще говоря и с педиатъра и се надявам да започнат да я внасят в България.  За сега търся информация,  защото вчера чух за тази ваксина.

# 85
  • София
Нимерикс я внасят в България! Бексеро има лекар дето я слага в София (ако сте от там) иначе си я купувате отвън.
Колкото до личните лекари от сега Ви казвам, че са против Simple Smile Успех

# 86
Не знам, разсъждавам, защото  децата ми реагират към ваксини и ме е страх. Затова искам да има смисъл, ако ще търся от чужбина и ще се притеснявам при поставянето.

‘Децата’ Ви (нарочно думата е в кавички) са на 20 и 17 години. Вече са възрастни, да не говорим, че едното е пълнолетно. Обсъдете тези неща с тях и с лекар.

# 87
За деца над 10 години по-добрият вариант за имунизация срещу МенВ е Trumenba, защото дава по-траен имунитет и по-добър кръстосан имунитет срещу другите щамове. Мисля обаче, че я няма в България.

За моята щерка планът ми е
1 доза Bexsero - 12 месеца
2 доза Bexsero - 14 месеца 
1 доза Nimenrix - 18 месеца
3 доза Bexsero - 3 години
---- (тези са вече поставени, тя е на 4 години)
4 доза - мисля на 6-8 години да сложа - Bexsero + Nimenrix, не е казано, че ще е наведнъж, като наближи моментът, ще се зачета по-подробно, като цяло Bexsero предлага по-кратък имунитет (това е и причината да се разработи Trumenba)

На 13-14 - мисля да поставя Penbraya (Trumenba + Nimenrix), след 18 години ще си решава тя.

На мен с мъжа ми също мисля да сложим Trumenba при някое пътуване в чужбина, имаме Nimenrix.

Единият починал човек тази година е млад мъж на 27 без придружаващи заболявания и имуносупресия. Толкова по темата, че е опасен само за бебетата.

# 88
Менингитът е опасен за всички еднакво. При възрастните и по-големите деца обаче се установява по-бързо и съответно лечението може да започне по-бързо и това да увеличи шансовете за излекуване. При малките деца се хваща по-трудно. Моят непосредствен опит с менингит при бебе на година и два месеца показва точно това: започна с обикновена температурка (нищо особено за дете). Докато установят, че детето се дразни от светлина чак на следващия ден и стигнат до спешното, случаят беше приключил. И възрастни хора с менингит, хванат навреме, познавам - ами симптомите не са само температура, просто малкото дете няма начин да каже какво не му е наред.

Не съм лекар, но така си мисля, предвид опита ми с менингита.

# 89
Менингитът е опасен за всички еднакво. При възрастните и по-големите деца обаче се установява по-бързо и съответно лечението може да започне по-бързо и това да увеличи шансовете за излекуване. При малките деца се хваща по-трудно. Моят непосредствен опит с менингит при бебе на година и два месеца показва точно това: започна с обикновена температурка (нищо особено за дете). Докато установят, че детето се дразни от светлина чак на следващия ден и стигнат до спешното, случаят беше приключил. И възрастни хора с менингит, хванат навреме, познавам - ами симптомите не са само температура, просто малкото дете няма начин да каже какво не му е наред.

Не съм лекар, но така си мисля, предвид опита ми с менингита.

Извинявам се какво ще каже че случаят е приключил.
И на каква възраст може най-рано да се постави ваксина

Общи условия

Активация на акаунт