Тренировки в домашни условия - 114

• 39 824
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Моят домашен заместител на лежанката е столчето за пиано. Продълговато е и ми пасва идеално. Рядко го ползвам.

Вчера - плуване и сауна (steam room ако трябва да съм точна. Днес - бягане и тренировка за крака. Определено като приключа 645 ще модифицирам изцяло силовите тренировки. Мисля да заложа на по-високи тежести с по-малко повторения. Замислям се да си взема running coach.

Еди, ще чакам с нетърпение отзиви за Тонал-а! Когато ходим на къмпинг - не правя нищо - само преход в гората. Когато сме на морски къмпинг (т.е. лодка) - съм предимно на плуване, падъл борд, каяк. При градски почивки - бягане и разходки. На път ми е трудно на следвам програма и по принцип не го правя. Лошото е, че като се прибера от ваканция ми отнема 4-5 дни да се върна в нормалния ритъм.

# 586
Sprinkles, че то иначе каква ваканция е била! И аз така, въпреки че напоследък ваканциите ни не са това, която бяха. И въпреки всичко през Октомври бяхме за седмица в Люксембург и за първи път попаднах на част от Mullerthal Trail. Не мога да го опиша, но в главата ми е само как отново се връщам там Heart Eyes Луда работа! Само да се стопли малко времето Blush

Тази седмица пропуснах. Много работа, втори цикъл за месец и едно неразположение вече цяла седмица - главоболие, гърло, втрисане, отпадналост, проблеми със стомаха. Правих си тест за всеки случай, отрицателен.

# 587
И аз много пъти съм се колебала за лежанка. Бихте ли ми пояснили какво може да се прави, моля ? Все си мислех, че приложението й е ограничено.

Лежанката, ако не е само в една равнина, а има възможност за вдигаща се на степени облегалка, е много полезно нещо, стига да има достатъчно място.
Моята я ползвам за:
1. Рамене - раменни преси (при по-големите тежести е добре да има съпорт на кръста), странично вдигане за задно рамо от седеж с наклон напред, странично вдигане за задно рамо от лег по корем върху наклонена облегалка.
2. Гърди - осигурява по-голям обхват на действие отколкото при лег на земя. Избутване за гърди от хоризонтален лег и избутване за гърди от наклон "удрят" различни части от гръдните мускули. Флайс от хоризонтал и от наклон - също.
3. Гръб - за опора на неработещата ръка при едностранно гребане с дъмбел. За гребане с дъмбели от лег по корем върху наклонена облегалка.
4. Крака и дупе - ползвам я вместо кутия за качване при упражнението step-up, за опора на вдигнатия крак при български клек, за опора на гърба при хип тръст. Незаменима ми е при упражнения за задно бедро - сгъване с дъмбел между стъпалата. От лег по корем се правят и различни вдигания на краката с/без ластик за стягане на дупето. При лег на земя не може да се постигне този обхват на движението.

Това се сещам засега Blush

# 588
Ветрена -много добро! ❤️
Днес почивам ,направих един стреч на Сидни и изядох 600 кал за закуска 😜,вечерта  ще направя кратък спининг -20 мин ,след работа изпитвам само студ и мързел,мога да лежа на дивана  4часа,завита с пухкаво одеало и после направо да си легна ,ако покарам малко спининг счупвам тази матрица ....

# 589
  • В страната на мечтите
Биб, благодаря, че сподели за Müllerthal trail,  не го бях чувала, а обожавам такива места, дано успея някой ден да го изживея и аз... Само да поотраснат децата и да навия мъжО, че той хич не си пада турист. Имаш ли някоя снимчица оффтопик? Да минават бързо неразположенията и да се приключва вече, че доста време те тормозят! Hug

Аз си продължавам стриктно с Хедър, няма много какво да отчитам, приятна е програмата. В сряда вместо нейната почивка направих 60мин Yoga fusion hiit с две нейни стари видеа, много ми хареса. Трябва обезателно да вкарам повече йога в графика...

# 590
  • Някъде по Дунава
Днес ден 14 с Хедър - дупе и корем.

# 591
Отчитам ден първи от фокус. Уморих се много, но може би просто бях прекалено гладна, за да тренирам.

Арсен, благодаря, че писа.

# 592
  • London
Отчитам се с една 30 Мин тренировка. Изпотих се, доволна съм.

# 593
  • Варна / UK
Vetrena супер е обяснила за приложенията на лежанката Hug
Да допълня за нашата вкъщи - модел DTX DX-BNC-005 (евтин вариант, хич не я знам до колко килограма издържа, с моите се справя + тежестите Joy)

Хубавото е, че има стенд за лост, с който може да се правят bench presses (повдигане на лост от лежанка), разгъване на S-лост зад глава за трицепс и др. Стендът е удобен и ако искате да вземете лоста и да си го сложите зад врата за клекове примерно или good mornings. Поставката на снимката долу вдясно служи за biceps curls.
Има място за поставяне на тежести (лявата снимка - сивия диск), и можете правите упражнения за leg extensions (разгъване за предно бедро) или leg curls (сгъване за задно бедро). Аз правя и магарешки ритници с S-лост, като лягам по корем от страната на стенда ... И разни други мои приложения, които показват, че границите за ползване на лежанката са само докъдето стига въображението Joy:
Скрит текст:
Reverse crunches (коремни преси от обратен наклон), застопорявам си краката под масата:

Тук правя хиперекстензии за глутеус:
https://youtu.be/M1tUeI9RFSk
Тук си слагам лоста зад врат:
https://youtu.be/JnLEbgz_LFg
Агентче, ще си намериш и ти твоята лежанка, явно червената не е била каквото ти трябва.
Арсен, благодаря за милите думи и да оздравяваш бързо Hug
Вчера - крака в зала, днес бицепс/трицепс в зала.

# 594
Благодаря ви Ветрена, Надя,  за обясненията и нагледния материал. Дори четейки ви, се изморих Simple Smile
По едно време се бях навила. Ще помисля.

# 595
Днес тази тренировка. Нещо със зор беше работата. Това hamstring lift едвам едвам, даже не го довърших.

Утре се надявам да стигна до фитнеса и да направя горна част.

# 596
Арсен, бързо оздравяване! Аз вечно недоразбралата и недовидялата, късно видях.

Вчера "почивах" заради дедлайн на работа. И днес ще работя, да му се не види, но на януари му се вижда края вече. Тежък месец. Разчистих си графика, и февруари ще е Май. Joy Hands Muscle Ако не  затворят залите, влизам веднага. Тъкмо януарските ентусиасти ще са си тръгнали.

Пробвах да си снимам предлактията, но не мога да улуча ъгъл. Определено са променени, и имам видим як мускул, който не знам как става със смешни тежести като моите, но е налице. На такова място е, че не може да се обърка нито с кокал, нито с мазно.

Може би ще си личи повече като отмазня останалото.

Наде, кой печели купи у вас? Ти ли си?

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 08:15 от Dez

# 597
  • Там където
Добро утро! Аз макар и на шега опуках първата седмица на барето. Хареса ми и честно казано имаше и упражнения, които си направих идеално, но ми беше трудно. Винаги съм се чудела защо с леки гири, разни трепкащи и пулсиращи движения (в стил упражнения за ръце като за луди Simple Smile) се уморявам толкова, а мога да правя по-тежки серии с 5-7-8 кг гири... Както и да е - мисля да избутам Баре Бленда до края на програмата. Вчера си добавих и ето това да не ми прашясва ролера зад вратата:
https://www.youtube.com/watch?v=O5yX_uQfi1k

Хубав уикенд на всички, бъдете здрави и да оздравявате!

# 598
Здравейте момичета от много време не съм писала, но не тренирам кой знае как и много. Понякога тренирам 2 пъти седмично друг път 4 пъти. Оснивмо с ластик и собствено тегло. Живот и здраве  на 15 Март ще си гушна бебока. Внимавам какво ям, но не се и ограничавам. Нямам много време да мисля за тренировки и режими в главата ми са бебешки истории 😁.
Повода който ме провокира да пиша освен да намина е следния онзи ден се видях с приятелка от гимназията навремето беше е не много пълна но амс беше си заватна 😁😁 сегс обаче е станала стройна, оформена, с обло дупе и без грам целулит. Питах я как??? Направила го е с балетни тренировки и високо интензивни упражненоя с ластици по много бройки. Опитвала и с тежести но по скоро наблюдавала че бедрата и растяли и целулита ставал по вид. На другия фон друга позната от години тренира тежко, силово, има и маса но има и целулит. И се чудя възможно ли е едни балетни и съвсем обикновенитренироски с ластик да са по  добри от чисто силовите тренировки. Да вметна мацката с балетните не клющава, много добре сложена е, а някога можеше да мине и за дебела.

# 599
Личното ми мнение, като човек, който се опита с години да лежи само на балетни, е че тук ключът от бараката са интензивните с ластици. И, разбира се, хранителен режим, който 100% е имало паралелно. При самите балетни също е много важно треньорът действително да има балетна техника. При неправилно изпълнение се сменя изобщо мускулната група. Не съм сигурна кой Barre Blend се визира горе, защото излязоха различни клипове под това име, но точно по този показател ме заболя сърцето и затворих.

Общи условия

Активация на акаунт