Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 211
  • 756
  •   1
Отговори
# 15
Според продавачите е за шумоизолация, защото е с лице към бул. Стамболийски. И наистина е тихо в апартамента.

# 16
  • София
За мен всичко е за основен ремонт.

Корк има на големи ролки, с такива облякохме едната стена в детската стая, но това определено не е корк. Прилича на фибростъкло (това около климатика). То обикновено не се ползва за шумоизилация. 🤔🤨

Стъклените тухлички, цветовете, обзавеждането... За мен всичко това е за смяна. Ако конструкцията позволява, бих отворила врата в средата на холокухнята, близо до банята, а другата ще затворя. За да се раздели по-добре помещението. Вляво - кухня, вдясно - хол.

Ако е в старите блокчета покрай трамвайната линия, винаги са ми изглеждали много симпатични. Но са си стари, трябва да се провери всичко, ел., ВиК, покрив и т.н.

Бърз достъп до центъра, даже и пеша е постижимо и тротоарите са добри.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 23:29 от Илит

# 17
На мен вътре не ми допада този апартамент. Подтискащо ми действа, тъмен с тия плоскости, цветовете са покъртителни и ако за това искат пари, значи има възможност за коментар на цената, т.к. малко хора биха го харесали или само ако са притиснати и искат да се пренесат на момента.
Никакъв стил в мебелите, сякаш купувани поетапно с цел уплътняване на пространство. Тухлите на стената не ми харесват също, а и виждам че водят към банята? Кухнята също е с кофти цветова комбинация, банята не е добре, при къпане тоалетната ще е във вода, буквално е за изриване както се казва. Ето в такива случаи предпочитам на Ш/З вместо да чистя и бъхтам боклуците на хората.

# 18
А за цената какво ще кажете?

# 19
А за цената какво ще кажете?
Ами на мен естествено ми се струва скъпо, но това е защото:
- не харесвам този и околните около него квартали;
- не ми харесва самото жилище;
- твърде стара сграда;
- малък е - 59 квадрата и няма значение, че е старо строителство, вижда се че не е просторна голямата стая, т.е. сравнително малко жилище ми се струва за тази цена, а тя реално ще дойде по-висока, защото това вероятно който го купи, ще го махне и са си пари, дори банята е стара и за оправяне.
Но пак да уточня, че откакто ние купихме вече не следя цените, даже понякога се чудя защо следя темата при условие, че нито търся, нито предлагам нищо в момента.

# 20
Апартаментчето горе е екстра, само дето е миниатюрно, ергенско, дори прилича на преустроен склад или сервизно помещение някакво. Става за под наем да му се избият поне част от парите.

Паркирането е съществено да е близо до жилището ти, ей го сега сняг да може да изринеш без да трамбоваш до съседния квартал с лопата на рамо или да балансираш късащи се пазарни торбички. Някой могат и друго яче, всеки си знае, но има и такъв аргумент.

Това за оценките е така, ама средата мотивира и в по-лошо училище не се знае какви идеи за бъдещето ще попие.
Е според това разсъждение всички училища извън центъра са някакво гето за немотивирани ученици, което хич не е така. Пък и доста от живущите сега в центъра в съвсем близкото минало са живели по кварталите, така че средата не е особено различна. А и старите кадри които правеха централните гимназии "елитни" отдавна не са там. Настъпи едно обширно уравновесяване последните години. Така че училището не бих сложила въобще като фактор при избор на жилище. Гимназистите спокойно пътуват с градския.

# 21
Много благодаря на всички за отговорите. Чудя се и аз дали наистина е 59 кв, малко ми се вижда от снимките. Иначе обзавеждането е въпрос на вкус, макар че това лилаво ми идва в повече и на мен. Днес ще го видя и ми е притеснено.

# 22
Питай дали е с плоча или е гредоред. Има такива блокчета в района. Дори съм влизала на гости при позната - миниатюрно е апартаментчето ѝ. Не знам дали още е там, но в такова апартаментче са (бяха) семейство с 1 дете, родителите са със специфични професии (регулирани), изискващи четене и писане. Детето също го приеха виШу в регулирана професия.
Паркирането около тези блокчета не е проблем - има алеи, минавам оттам периодично.

# 23
Не е гредоред, знам ги тези блокчета, те са по-стари. Това за професиите не го разбрах?

# 24
Здравейте, моля за мнение за имот в кв.Овча купел в близост до метростанция Мизия и парк Кукуряк, новострояща се сграда.
Ако има в близост живеещи, бихте ли споделили лично мнение - как е за живеене, спокойно ли е, плюсове и минуси. 1300 евро/м2 завишена цена ли е? Ясно ми е, че всичко зависи от качеството на строежа, вложения материал, място, изложения и т.н., но все пак някакъв ориентир.
Благодаря!

# 25
Не е гредоред, знам ги тези блокчета, те са по-стари. Това за професиите не го разбрах?

Отговор на коментар, че това е жилище само за ерген. Laughing

# 26
Това за оценките е така, ама средата мотивира и в по-лошо училище не се знае какви идеи за бъдещето ще попие.
Е според това разсъждение всички училища извън центъра са някакво гето за немотивирани ученици, което хич не е така. Пък и доста от живущите сега в центъра в съвсем близкото минало са живели по кварталите, така че средата не е особено различна. А и старите кадри които правеха централните гимназии "елитни" отдавна не са там. Настъпи едно обширно уравновесяване последните години. Така че училището не бих сложила въобще като фактор при избор на жилище. Гимназистите спокойно пътуват с градския.

Ееее, то зависи какво разбираш под "училище". Ти май мислиш за 1 - 4 клас, докато аз за 5, 7 и нагоре, та затова се получава разминаване. И аз писах принципно за училищата, затова няма да споря, както бях тръгнала след първото ти изречение.

# 27
Какво значи "регулирани професии" ?
Чудя се и аз дали наистина е 59 кв, малко ми се вижда от снимките.
Май пишеше "голямо мазе", което вероятно сваля под 50кв, а това си е стая и кухня по старому, но стените с коркоподобните панели и май има нещо като прозорец на стената на хола са подозрителни.

# 28
Какво значи "регулирани професии" ?

Лекари и стоматолози, ветеринарни лекари, архитекти и строителни инженери, геодезисти и т.н., юристи (адвокати, нотариуси), експерт-счетоводители, одитори...За практикуване на съответната професия се изисква образователен ценз/образователна степен и/или членство в съсловна организация/изпити, и/или практикуване определен брой години преди получаване на пълен лиценз...ей такива неща.

# 29
Видях го. 51 кв чиста площ. Скъпо ми се струва... Иначе наистина почти не се чува шумът от булеварда.

Общи условия

Активация на акаунт