Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 498
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
Понеже ние гледаме център (идеален център, не център - Лъвов мост, Сливница или бул. България) мога да кажа кое основно тревожи хората (и нас):
- неподдържани покриви.
- неподдържани общи части - занемарени до немай къде, разпадащи се, липса или средновековен асансьор, стари ел, ВиК и парни инсталации. Това, което е у вас може да подмениш и ремонтираш, но това в общите части - не. Съседите или ги няма, или нямат пари и не искат да дават за ремонт.
- лошият вид на сградите отвън - неремонтирани и неподдържани фасади, в много лошо състояние понякога (падаща мазилки, орнаменти, разпадащи се тераси и т.н.). Тук-таме някои санирал своето жилище - кръпка на цялата фасада, понякога дори с различен цвят.
- в общия слушай в жилището влизаш с багер- трябва да изринеш тонове, докато стигнеш до празна кутийка, която да започнеш да ремонтираш, после обзавеждаш.
- малки и абсолютно нефункционални тераси.
- по-ниските етажи са винаги тъмни.
- паркирането е ад.

Сигурно и още мога да се сетя 😀

# 301
Абсолютно подкрепям горното мнение, мнооого рядко съм виждала блок в старите централни части с добре поддържани общи части. Често няма и асансьори, в повечето случаи са с малки прозорци и преходи и е тъмно.

# 302
  • Отвъд алеята зад шкафа
А може ли конкретната обява за 1200 Е на "пъпа", за да я обсъдим, че иначе са общи приказки?

# 303
Гледам снощи обявите в имоти и какво ми прави впечатление...квартали без нормални улици МангЛи, около Парадайса басейн Спартак и т.н. цените са по 1400Е кв. и + довършителни или за изриване, щото са от мутренско строителство ..което не бих си купила де Wink
в Същото време, прекрасни имоти в центъра на пъпа на София 1200Е...и не ! тези не са коптори, просто са нормални квадратури от по 100+кв. реални не имагинарни. Като да се чудиш как да сложиш мебели в стая или 3в1 Wink
Та има нещо сбъркано на пазара , но не мога да го хвана още..може би стадния принцип?!

Нищо сбъркано няма, новите купувачи (тези под 40 г.) не са обремнени с разбиранията от социализма, когато елитни квартали са били Центъра, Изток и Яворов. Търси се ново строителство, което поне 20 години ще излежда ново. Моята гледна точка например, аз никога не съм живяла в София, върнах се на дърти години от чужбина и търся нормална сграда в нормален квартал. Центъра (Св. Неделя - Орлов мост - НДК) го отписах още в началото. С много малки изключения това са стари сгради, не просто неподдържани, а отратително мизерни общи части, асансьори на 80 години, фасади неремонтирани от бомбандировките през 1943-та година, ужас. И 1200 евро на квадрат са много
Ето апартамент в повече от запазена нова сграда в идеален център. Цената му е височка, но в тази част на центъра си е скъпо. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15514699016532 … k=7jjqe9&f1=2  П.П. Този е на Асен до Патриарха в много хубава сграда: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16074372296091 … k=7jjqe9&f1=4

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 19:47 от Мъфин

# 304
Нерде Ямбол нерде Стамбол. Жилища с цена над 3000 евро на квадрат, ама иначе 1200? 😃

# 305
Той показва как има читави имоти, но че цените не са ниски. Защото, дайте да не се лъжем, когато се започне с гръмките фрази за коптори, балони и "ама как може", всъщност се има предвид "скъпо ми е".

# 306
Той показва как има читави имоти, но че цените не са ниски. Защото, дайте да не се лъжем, когато се започне с гръмките фрази за коптори, балони и "ама как може", всъщност се има предвид "скъпо ми е".
Абсолютно. Гроздето е кисело и веднага Идеален център и Изток се обявяват за нежелани квартали. Относно дискусията на 18-та страница ето един апартамент, който наистина създава усещане за къща: https://www.youtube.com/watch?v=3UOt3ee6-n4

# 307
И да припомним пак, че изказването на Пинко беше, че имало прекрасни имоти в Центъра за 1200 евро/кв и чуденката, защо хората не се интересували от тях. Желателно е да не се сравняват ябълки с круши. Чакам линк такъв имот, за да коментираме. Досега се пуснаха линкове на имоти на тази цена в ужасно състояние и прекрасни имоти на цена многократно надвишаваща 1200 евро/кв.

# 308
Ох, приказен е този в Бистрица, ама... Бистрица. За мен си остава вилна зона и не го възприемам за основно жилище.
В София бях посещавала такъв, но не помня името на улицата. Беше много грубо казано в района на Фестивална по линията на автобус 9. Малко дворче, 10 квадрата на око с порта и ограда към тротоара. Кооперацията беше може би 4 етажа плюс-минус. Супер китно местенце. Още ми е в главата.

# 309
  • София
Гледам снощи обявите в имоти и какво ми прави впечатление...квартали без нормални улици МангЛи, около Парадайса басейн Спартак и т.н. цените са по 1400Е кв. и + довършителни или за изриване, щото са от мутренско строителство ..което не бих си купила де Wink
в Същото време, прекрасни имоти в центъра на пъпа на София 1200Е...и не ! тези не са коптори, просто са нормални квадратури от по 100+кв. реални не имагинарни. Като да се чудиш как да сложиш мебели в стая или 3в1 Wink
Та има нещо сбъркано на пазара , но не мога да го хвана още..може би стадния принцип?!
Дайте да ги видим, че и аз се чудя...

# 310
  • Sofia
Абсолютно. Гроздето е кисело и веднага Идеален център и Изток се обявяват за нежелани квартали. Относно дискусията на 18-та страница ето един апартамент, който наистина създава усещане за къща: https://www.youtube.com/watch?v=3UOt3ee6-n4

Страхотен апартамент. Наистина с удоволствие бих живяла на такова място, но предполагам е доста скъп.

# 311
[/quote]
Каква е цената?

# 312
Не знам.

# 313
Намерих го в еноти.
285 хиляди евро.

# 314
Струвами се че това е в терасите Бистрица. Ако е така изобщо не е привлекателен за целогодишно живеене.

Общи условия

Активация на акаунт