Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 256
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Значи да допълня и аз - от страната на шумния булевард бих сложила троен стъклопакет с различни дебелини. Отделно, сложих и 3 см. плоскости корк с кокос отвътре, мисля, че има добър ефект. Не е пълно заглушаване от пиленето на гумите, но е по-добре от преди. Естествено, затворени прозорци, на отворени - няма начин.
Ако са така модерните "френски" прозорци, не е добре, обаче. Моите прозорци са традиционни.

# 676
  • София
Питайте живвеещите на първа линия на България какво е в моторния сезон от април до Октомври всяка вечер. Като Космодрум са кръстовищата с Гешв, Гоце Делчев и Каблешков....

# 677
В момента кацат от изток, тоест ти нито чуваш, нито виждаш. И според теб самолети не кацат - не може да са 80 или 60 или 50 само защото ти не ги виждаш? Нелепо е чак.
Летището приема самолети 24 часа. Може за час да кацнат и 6, и 8. Може и нула.  Снощи за 2 часа кацнаха 8 извънредни полета на JET2 / TUI с английски туристи за Банско. И те кацнаха от изток - не си ги чула, не си ги видяла - следователно не съществуват!

Аз ли криво пиша, ти ли криво четеш не знам??? Темата изобщо не е за летището или за броя самолети, които то приема. Темата е за кварталите в София и за шума от самолетите, който разбираемо се случва САМО ТОГАВА, когато прелитат над тези квартали. И всичките ми писаници не са за летището, кога работи и прочее, а за това колко самолети прелитат над тези квартали. И нямам никакво намерение да споря, камо ли да твърдя, колко време работи летището. Тези 15 часа си ги изсмуках от пръстите за да сметна честотата на полетите и като видях "дупката" нощно време, когато почти няма полети. Нямам и претенции да съм сметнала точно, но порядъкът е верен. И е вярно, че сега ПОЧТИ не прелитат над нас самолети, но също така основното и единственото, което твърдях е, че дневно над мен прелитат десетина самолета, нека са 15, а кацат пъти повече. Което по най-простата логика сочи, че останалите пъти повече захождат от запад. Това е, пък ти намесвай в разговора колко извънредни самолети били кацнали нощес. За мен това няма нищо общо с духа на темата.

# 678
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм кацала в София от много посоки, но заходът е винаги откъм изток. Тоест от която и посока да идва самолетът, завърта от изток. От Варна последно преди една седмица летях, нямаше нужда от завъртане, защото дойдохме от изток директно. Тогава при това кацане не минахме изобщо над София. Но когато излитахме за Варна, излетяхме на запад  минахме почти над целия град, после самолетът обърна и полетя на изток. Тоест тогава 2 пъти минахме над града.

# 679
Гадамер, зависи, зависи ... откъде да е заходът. Това, за което спорим, надявам се, е в случаите, в които не се налага заход от северозапад по причини, свързани с безопасността, самолетите да кацат от изток. Моите наблюдения и на ЧС са за кацане точно от северозапад, над целия център и над квартали като Хаджи Димитър и Суха река.
Има си случаи, когато наистина се налага да се заходи над целия град, ветрове-ветрове...

П.С. Преди години бях открила в нет-а качени лекции на преподавател на авиодиспечери на летище София, там си бяха описани ветровете, със статистика по сезони дори. Преценката откъде да се кацне не е толкова лесна, колкото изглежда отстрани - много фактори се вземат предвид.

# 680
Ей това със "чакай, че минава самолет" в телефонните кабини не си го спомням откакто вече няма телефонни кабини Satisfied И в детската се чуваше като минава самолет и се радвахме, и от тогава не ми пречи явно, игнорирам го като шум, както и шумът от говор и автомобили, който живее в голям град свиква и си става част от фона на града. Ако някой е решил да живее на такова място си е направил сметката, но определено не е чак за такъв писък, какъвто се надава тук. А и от едно време досега доста се подобри качеството на продаваната дограма, което пък съвсем намалява проблема. Явно някой си представя че в апартамент се чува по същия начин както навън на тротоара, но разликата е километрична. Естествено някой с по-деликатни нерви може и да го дразни, но това все пак са изключения.

Питайте живвеещите на първа линия на България какво е в моторния сезон от април до Октомври всяка вечер
Не е нужно питане, желанието на хората да живеят или да не живеят там се вижда по броя обяви за продажба и по цените.

# 681
Разбира се, че се живее, иначе нямаше да сме тук. И да, зимата хем няма чартъри, хем дограмата практически решава проблемите - дразнещ шум няма. Проблемите се основно юли, август, когато летят много нискотарифни и чартъри, а прозорците са отворени. Свиква се, ама не значи, че не е дразнещо. Според мен прелитат и на различна височина, което не знам защо е. Определено някои са доста ниско и шумът от тях е наистина гаден. Може би са по-големи и трябва по-отдалеч да се снишават? Не знам, но разлика се усеща. А някои малки витлови издават такъв шум, какъвто във филмите за войната издават пикиращите бомбардировачи и уцелените падащи. Много се майтапим с тях.

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 11:11 от Черна станция

# 682
Здравейте! Хайде и аз да се запиша в темата. Преди 3 години бях капарирала апартамент на строителя - Универсал Строй Консулт, който така и не взе разрешение за строеж. Чаках година и бяха обещания и отсрочки, но накрая чух от две места, че имат проблем със собствеността на земята, а не че от общината ги бавят, както те твърдяха и затова се отказах. Тогава ми върнаха капарото от 1000 евро. Локацията беше Младост 4, зад сватбения център и близо до една незавършена постройка само на плочи там, ако се сещате. Тогава за двустаен щях да платя 70 хил. евро. А сега като почнах пак да търся ми стана лошо. Какви са тия цени, какво е това чудо?! Искат ми 120 хил. евро за апартамент на зелено (по 1700 евро на квадрат).
Леко съм обезверена, че ще намеря, но все пак попаднах на едно жилище в сграда с акт 16. Последният останал апартамнет на 8 етаж, но не последен. Лошото е, че е северозападно изложението.

Имате ли наблюдения как стои въпросът с топлината в новите сгради с такова разпределение? Дограмата е 5 камерна. Аз обичам да ми е топличко. Цената е 103 хил. евро.

# 683
В СОфия  северозападно изложение е най-гадното.
По гадно само е чист север!

# 684
То това сигурно е ателие... Иначе щом има и запад все пак сигурно ще понапича следобед . Но сутрин ще е студеничко и тъмно

# 685
Разбирам. Ами ходих да го гледам в 4 часа и нямаше никакво слънце. А зимата се стъмва в 5.30 и веднъж минах и към 5 и пак нямаше изглед да го огрее. Та май съм пас за него. И да, води се ателие. Иначе беше с прави форми и много добри размери, че какво гледах онзи ден в Дианабад, майко, мъка. И въпреки че имам приятелка дизайнер и ми направи примерно разположение на спалнята, пак не бих взела такова. Много пари за мебели по поръчка и недобре усвоено пространство. Да не говорим, че холът е 30 кв., а има един единствен прозорец и една врата, които гледат в терасата на съседите. Ужас.

https://---shortener8712-X3w5vvF?fbclid=IwAR3c3-iOYnpZZMooyCjWw5 … 7eEyFGS9tydsKN8Qo

# 686
Живяла съм в северозападно изложение - никакво слънце не влизаше и определено не беше моето. Преместих се на чист юг и съм много по-доволна. Даже новото, което купихме през август (Люлин 6) пак е изцяло юг, всички стаи.

# 687
Живяла съм в северозападно изложение - никакво слънце не влизаше и определено не беше моето. Преместих се на чист юг и съм много по-доволна. Даже новото, което купихме през август (Люлин 6) пак е изцяло юг, всички стаи.
Изобщо ли не влизаше слънце? Дори и за малко време?

# 688
И аз съм живяла със северозападен хол и при мен пък след 4 следобед си влизаше слънце, но трябва да спомена, че нямах околни запушващи сгради. Иначе за мен е супер неприятно да гледам към друг блок, не се чувствам комфортно, дори и предвид факта, че не обикалям гола вкъщи. Не бих си взела такова жилище. В смисъл, може отсреща да има сграда, но поне да е на по-нормално разстояние, а не да мога да виждам съседа дали си е изрязал ноктите...

# 689
Явно е повече север, отколкото запад, за да няма никакво слънце следобед.
Ако е повече запад, следобед би трябвало да влиза слънце. На западното изложение това му е големият минус, че през лятото следобед напича твърде много. Вече, ако има сгради, които да препятстват слънцето, е друго.

Общи условия

Активация на акаунт