Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда / Тема 3

• 38 550
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Шахвер ми е много мътна засега. Струва ми се, че крие нещо. И познава май повечето действащи лица. Ще има какво да ни покажат в тази посока според мен.
Чудя се също дали е преподавала и на Йекта. Разбрах, че дипломата му е фалшива, тоест не е завършил, но има юридически познания, тоест - учил е право. Шахвер му е подписала книга. Още не ми е ясно познавали ли са се.

Интересно ми е да разбера и историята между Седа и Йекта. Наистина си мисля, че може да я е изнасилил. Или пък просто я е пожертвал, за да постигне нещо за себе си. Лячин смята, че сестра й е била влюбена в Йекта, затова я е искала далеч. А какви са мотивите на Йекта? Според мен, за да я изгони от града и да прекрати връзките й със семество и приятели, работа, всичко, има какво да крие. Седа търси отмъщение - значи нещото, което Йекта крие е сериозно. И тоталния обрат в отношението на Седа - от защитник на жените, срещу които е извършено престъпление, тя защитава убиец на младо момиче.

Друго, което си мисля. На няколко пъти споменават и показват бегло началник Явуз. Онзи, когото Зафер отвлече. Ясно е, че този човек е забъркан в мръсни сделки, явно е бил корумпиран полицай. Има връзки с престъпния свят, в това нямам съмнение. И сега идва моята малка надеждичка, че точно това ще да е човека убил Зафер, или поне допринесъл много за смъртта му.
Съгласна съм да ни мотаят напред - назад по уликите, но накрая да оправдаят Чънар. Така ще има някаква надежда Ългаз и Джейлин да са заедно и щастливи.

# 166
Енгин знае тайните на Йекта, може би Седа търси слабите места на Йекта.

Но не знам как ще се справи и с Енгин, и с Йекта

Енгин не се издава, дори не потвърждава на глас, че е убил Инджи, няма разкаяние. А и изглежда е замесен и в убийството на Зафер.

А Седа дори не поглага нито едно от нещата, които Енгин и дава под съмнение. Приема всичко като самата истина

Чудя се дали някой някога е познавал истинският Енгин

# 167
  • Кърджали
Блу, няма как онзи Явуз да е убил ЗаферюТочно прединда тръгне да убива Чънар, Зафер го освободи от там където го държеше отвлечен, слаб, май и храна не му беше давал. Синът му на следващата сутрин каза че случайни хора са го намерили припаднал в една канавка.

Зафер е убит или от Сердар (той ги следеше до последно) или след катоме видял изстрела  се е изплашил, обадил се е на Енгин интой е довършил Зафер)

# 168
Вярно, Алекс. Бях забравила, че онзи нямаше сили като го пусна Зафер. Значи Енго и Сердар са ми следващата надежда Wink

# 169
  • AMS

Благодаря за преводите, коментарите и реакциите!!!
Александра, специални благодарности!!!
Ако мога да помогна с нещо с удоволствие го правя!!!
Яко сме се зарибили.
Такова нещо не ми се е случвало от много години!!!

Лелее фантазията ми работи та се къса. Уж искам да питам нещо,
а то започвам да си съчинявам мой сценарий.
Та сега ще се пробвам да обясня.
Зациклила съм на това, че Метин звънна на Мердан
и го попита къде е заровен трупа. Той го увъртя и ...
Но след това Мердан се обади на някой и пита -
"Какво стана с трупа? Все още ли не сте го намерили? ... "
около - 1:51:35 мин. в еп. 12. / може да не съм разбрала правилно!/
Следват кадрите с кучето в гората
и Мердан в магазина при Сердар и брадатото момче.
Не дадоха целият им разговор, но останах с впечатление,
че ставаше дума за Чънар да го наблюдават, а не къде са заровили трупа.
Та се чудя, тези двамата юнаци дали знаят кого точно са закопали!?
И Зафер ако е убит, кой го уби, а ако е жив, кой го скри и кой подхвърли друг труп!?

# 170
Страшни сте , за пореден път да кажа ,че обожавам този сериал и се радвам ,че пиша в тази тема .
Аз също не разбирам от право ( държала съм 3 изпита по право , но по скоро свързани с финанси и бизнес ) , обаче имам стаж със сериали на такава тематика Grinning и знам за предизвикването на  основателното съмнение , което е винаги в полза на подсъдимия . Колкото и да се различава правосъдието в   различните държави , все пак има много еднакви принципи на които се основава .
Седа е искала да предизвика точно такива дискусии и коментари , но съм съгласна ,че от всички най неочаквания от нас ще е автор на приспивателно - отровните страници или пък ....най очевидния  - лелята .

# 171
Дива, не си разбрала грешно. Мердан се обади на неговите хора да пита намерили ли са трупа на Зафер. А Сердар и другия ги надуши, че нещо крият и са свързани с Чънар, та затова се навърта покрай тях. Явно има добър  нюх.
Зафер ако е убит все повече си мисля, че Сердар пад наставленията на Енгин го е довършил и с другия го закопаха.
Ако по някаква случайност не е умрял, в което аз се съмнявам, май си беше уредил да изчезне някъде далеч (май зад граница, поне аз така съм разбрала. Дано не бъркам тук)

# 172
Хехехе, само Ългаз не сме заподозрели с тая книга при Енгин. Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз още не съм изгледала серията, де.

# 173
  • Кърджали
Щях да пиша нещо, но виждайки това мозъчните ми клетки се стопиха.
Може ли човек да е сладък като плюшено мече?

Да, Мердан излъга че знае къде е трупа. Всъщност не знаеше и накара хората му да го издирват..
В 12та серия ги скастри че един труп не могат да открият
Показаха че Зафер е заровен пт Сердар и онзи другия в гората. Кучето подуши нещо, но се размина

Мердан се усъмни че Чънар и Сердар крият нещо. Мале, като разбере какво крие Сердар ще му се случи случка...

# 174
Flowers Hibiscus Здравейте и от мен, момичета. Flowers Hibiscus
Честити да са имениците (и рожденици ако има). Бъдете здрави и щастливи. Flowers HibiscusFlowers Four Leaf CloverFlowers Hibiscus

Нещо ме съмнява Енгин да е убит, струва ми се рано да го приключат. Според мен има още доста да ни нервира.
Питам се обаче колко народ ще пострада заради него. До тук имаме Ългаз, който трябваше да "предаде" баща си, но и така загуби Джейлин (поне засега), Парла, която се опита да се самоубие, майката на Тууче (не се сещам как се казваше), която я преби съпругът й. За Нева нямаме информация защо не вдига телефона и не отваря, тоест може и тя да е направила нещо такова. Или пък да ни изненада с някой неочакван ход. Метин каза на Чънар, че ако се разбере, че изчезването и смъртта на Зафер са свързани с тях няма да го понесе, и няма да може да гледа никого в очите. На мен това си ми прозвуча като предупреждение. Изпускам ли някого? Освен това имаме само първата част от списъка на Енгин. Останалите още не ги е подкарал. Между другто се чудех дали Тууче не е също част от организацията, за която работят Инджи, Чънар и Сердар. Как успя Енгин да я закара в участъка, точно когато той иска? Този дето й е баща е набъркан май в схемите. Поне на мен ми се стори, че той беше в магазина за телефони, откъдето лелята взе на Чънар телефона.

Ако Енгин е убит какво ще прави тейзето? Тя знае повечето неща за изнудваните хора, нали тя му е машата навън. Може и да не е сама, но ми се струва, че ако нещо стане няма да се спре, а напротив, ще продължи делото му.
Разни такива въпроси ми се въртят, докато чакам да пуснат трейчето. Много ми е интересно да чета и вашите впечатления. Благодаря ви за всичко споделено Kissing Heart

Сборен пункт: болницата  в 18 часа.И Енгин натам се е запътил.

# 175
Ей , много добри актьори са  събрани тук , без изключение . Направо им вярваш ,че са хората от екрана . Този Сердар е голям отврат , браво на актьора. По ми е омразен от Енгин . Ролите на всички са им паснали като ръкавици Grinning
Аз си очаквам и другия прокурор по Фокс - Затворникът , там ще е пак голяма драма , а честният прокурор много по нещастен от Йългас .
Ще трябва да уча турско право Stuck Out Tongue Winking Eye

# 176
  • Кърджали
Ама много лъжат. Онзи ден се наложи да посетя прокуратурата. Нямаше такива готини прокурори 😂😅

# 177
Алекс , познавам бегло няколко - жените кокошки , мъжете неугледни Stuck Out Tongue , но съм сигурна ,че има и чаровници Simple Smile

# 178
Като ги гледам, как играят като зверове и ми става жал за бългаските сериали.
Един не мога дори да започна.
Тук, след една сцена, всички сме затънали до гуша в емоции и разплитане на всяка секунда от епизода, който е поне 2 часа!
Не знам каква е тази школа за актьори в Турция, но са много добри.
Не знам и как издържат емоционално. Ние го преживяваме заедно с тях, по няколко пъти на сцена.
Всички успяват така невероятно да пресъздават всяко чувство, от любов до краен гняв. Дори и само заради това мога да гледам всяка серия отново и отново.

# 179
  • Кърджали
От българските актьори много са малкомтези, които мога да гледам. Но дори и при тях не мога да не мога да потъна така, че да забравя, че гледам игра.
Докато тая турска школа какво ги прави, не знам, но непрекъснато трябва да си напомням "стига се впряга де, всичко е измислено"

Общи условия

Активация на акаунт