Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда / Тема 3

• 38 548
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Алекс, трябва да погледна имената от листчето, но Парла е оръжието срещу Джейлин. Нева е оръжието срещу Парс. Чънар го изнудва с убийството. Ългаз с баща му и тайната, която вече Джейлин знае. Другите още не ги е намесил пряко, но косвено вече всички са в кюпа.

Алекс, писали сме едновременно

# 151
Парла я помни покрай Инджи и телефонния разговор за допинга. Може да е била резервен вариант - в случай че Джейлин не се поддаде на изнудването му /както и стана/.

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 16:53 от LU4IQ

# 152
  • Кърджали
То ясно че познава Парла, той сума ти пътине ходил у Джейлин на гости. Все са се засичали.
Но в списъка му за отмъщение бяханвсе хлра, които по някакъв начин са го обидили, били са груни с него или са го обвинили.
Но както каза Блу, май наистина използва Парла, за да принуди Джейлин...

# 153
Пропуснала съм името - имах предвид Джейлин в предния си пост.

# 154

Илгаз - Енгин заплаши, че ако до 6 ч Илгаз не каже на Джейлин, за Метин и Зафер, Енгин сам ще разкрие истината на Джейлин, и така Илгаз ще страда и той, и баща му и Джейлин

Чинар - ако до 6 ч не каже, че е убил Зафер, Енгин щял да каже

Парс - ако до 6 ч не започне дело срещу Нева, Енгин ще разкрие публично и ще сложи край на кариерата й

Джейлин - ако до 6ч не прочете писмото, ще страда, каза да внимава за Парла, и че ще е изпитание за близките й, но Джейлин беше убедена, че ще извади компромати от работата й

Ерен - беше заплашен, че ако до 6 ч, не каже на дъщеря си, че й е баща Енгин ще го направи и също да внимава да не я намери в някой контейнер убита (явно бащата е агресивен, но ние това го видяхме, преби до смърт майката)

Йекта и Лачин - до 6 ч да кажат за фалшивата диплома... иначе ги очаква голям скандал

Реално наистина всички страдат и са нервни.
Остава да видим какво ще стане в 6 часа.

Иначе при трима нямаше ясна заплаха с послание от Енгин. Но деня така и така беше минал, така че едва ли има други козове Енгин. Остава му само да се спаси от затвора.

Джуйнет - не знаем дали е получил заплаха, ама беше много притеснен за Нева, ама той е женкар, може да е спал с някоя друга съдийка за да спечели дело, не е задължително тайната му да е с Нева... ; а може и да е за фалшифицирането на доказателства, нали Джуйнет помогна на Йекта да натопят Осман

Осман - той реално не получи заплаха, или изнудване, но пак страда, защото Парла в болница

Метин - също не получи заплаха, но да кажем и той страда, заради Илгаз, че е погубил бъдещето на сина си

# 155
Мисля ,че Енгин с Парла ще  отмъщава на Осман -ако не греша .

# 156
  • Кърджали
Както казах по-рано, попаднах на едно интервю с Онур Дуймаз и Едже Юксел, или както се шегуваха убиец и жертва на едно място.

Ето малко акценти. (Че ме домързя да слагам субтитри на клип койтоне над 30 минути)

Онур Дурмаз /Енгин Тилчен/
* Като Онур съм голям фен на Присъда. Гледам в сценария не мои сцени, а изцяло какво ще стане, какво ще се случи, как…Понякога направо забравям за себе си и почвам „Метин това разбра, какво ще стане, това , нова..“ усещам се как се увличам в мои сценарии.
* Честно казано много се ядосвам на Енгин. Например като прочетох за първи път сценария за 7ми епизод, много му се ядосах. Казах си “Аааа, какво правиш? Как се държи?“ Нямам нищо общо с Енгин. За мен е интересно да го играя, защото е труден герой – убиец, със сериозни психологически проблеми. Но дали го харесвам като герой? И аз му се ядосвам също толкова колкото феновете.
* Дори и нещата да се бяха развили по различен начин има и това. Енгин постоянно се е срещал с негативно отношение в семейството си, от приятелите си, винаги е бил пращан „на втори план“, има натиска. Рано или късно щеше да избухне това. Дали би станал убиец, не знам, но по някакъв друг начин щеше да избухне.
* Енгин изобщо не е глупав.
* Енгин не понесе никакво насилие върху себе си, да. Но и героите са такива, че не са способни да го причинят. Ерен е неспособен. Ългаз – неговата честност е на преден план. Те могат да стигнат до някъде, но повече от това не могат. Дори и Парс след онзи начин на говорене на Енгин се вбеси, за миг изгуби контрол и го хвана, но после без дори да го докосне „Добре, като ще е игра, да е игра“. Да, ял съм един – два шамара, всички го видяха, но друго няма.
* Срещам много добро отношение от хората. Аз се бях подготвил за друго. Но хората казват „Мразим Енгин, но теб много те харесваме.“
* Имаше хората, които даваха право на действията на Енгин. Това много ме притесни. Искам да кажа, каквото и да се е случило, Енгин е убиец. Уби човек. Убил е живо същество. Няма нищо, които да го оправдава. Заслужила си го била, не заслужавала – аз изпаднах в ужас от такива коментари, които оправдават Енгин. „Тя си го е заслужила“ Как така го е заслужила? Възможно ли е ? Ако става дума за това, че е бил под афект… Трябва хубаво да го разберем това. Каквото и да се е случило, каквото и да е било, едно убийство не може да бъде оправдано. Дори и начина по който е израснал Енгин – отношението на баща му, отношението от познатите – дори и това не му дава право. И не трябва да се приема.
* Най-трудна за заснемане сцена – убийството. И сцените, в които трябва да плача след това.
* И преди съм го казвал. Знаех, че в Енгин като герой ще има някаква промяна. Но че ще е чак такава и аз не предполагах. Понякога и аз се съмнявах „дали ще е Енгин, може ли, не може ли, ще е интересно да го изиграя. В караваната много го обсъждахме. Всъщност и ние предполагахме само, че няма да е Чънар, в това бяхме убедени. Съмнявахме се дори и в Ългаз. Че то и с тези постоянни и много добри обрати, всичко ни беше възможно. Но и аз не казах на никой за тази една седмица докато се излъчи епизода. Дори и на родителите ми.
 Едже Юксел /Инджи Ергуван/
* Инджи не е взимала много правилни решения в живота си, има много грешни решения, които са я довели до този край. Но каквото и да е направила, не заслужава този край. Искам и хората да усетят това
* Сцената с убийството всъщност е я заснехме много бързо. Но напрежението върху нас беше много голямо, защото това беше много важна сцена за историята и искахме да е съвършена.
* Най-трудни за заснемане сцени – убийството и изобщо цялата вечер на случилото се в онази вечер.
* Докато стане ясно кой е убиеца ми беше омръзнало да ме питат кой е убиеца. То първоначално и ние не знаехме. Но след като разбрахме, дори и вкъщи криех сценария, да не разберат нашите

# 157
Алеееекс, страхотна си Heart Exl. Цял камион шоколади и баклави няма да е достатъчен да се отблагодарим за това, което правиш. Наистина е късмет да гледаме един и същи сериал с теб.
За пореден път Огромно благодаря! HeartHeartHeartFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

София, Осман може да го принуди да каже за връзката си на съпругът на любовницата. Енгин иска всички да страдат, да покаже, че всички имат грешки, и хич не го интересува как ще се развият нещата явно. Вече видяхме с Парла какво става - щели да решат хората, че заради изневярата на баща й го е направила.
Скоро ще разберем.
Между другото и аз реших, че може да стане нещо между Нева и Джунейт. Интересно се държа около нея. Може да си я е харесал.

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 17:57 от blue`

# 158
  • AMS

Привет! Честито на именницата!!! Благодаря за преводите!!!
Благодаря за интересните постове!!!

Вече няма съмнения, че сме вътре в сериала с двата крака и до уши.
Усещам, по себе си, че искам наведнъж да кажа много неща.
Всяка следваща серия ме кара да се връщам в предишната, в по-предишната ...
Не е лесно, но с общи усилия виждам, че вървим добре с обсъждането.
Не искам да правя предположения какво ще се случи,
защото обратите са невероятни. Ето само от последната серия се видя,
че Енгин има нещо общо и с убийството на Зафер.
До сега нямаше никаква такава индикация и дори намек.
Ох, то е така заплетено, че като тръгна да пиша за едно излизат още сто неща.
Та преди да излезе трея ще се спра само на книгата.

Професрката е била преподавател на Ългаз, Парс, Нева, Ерен, Седа.
За Йекта не знам, може би се познават от дела и ... 
Познава и Енгин, защото пита Седа за делото.
Джейлин получи книгата заради това, че професорката е научила, че Ългаз се е оженил.
Професорката познава и цялото семейство Кая и като съдия е осъдила Мердан.
Книгата не съм я чела, не съм завършила право, но ми направи впечатление заглавието
"Обвиняемият/заподозреният се възползва от съмнението!"
И отдолу изписаното In dubio pro reo
"In dubio pro reo е латински израз принцип в правото, означаващ,
„При съмнение се решава в полза на обвиняемия“ или „В случай, че се съмняваш – въздържай се“,
което ще рече, че във всички случаи задължение на прокурора е да докаже обвинението
и в случай на съмнение в доказаността на обвинението,
правото трябва да се тълкува в полза на обвиняемия.
Присъдата не може да почива на предположения и съдът признава подсъдимия за виновен,
когато обвинението е доказано по несъмнен начин.
"In dubio pro reo от латински - "В случай на съмнение - в полза на обвиняемия" 
принцип в правото, с подчертан отбранителен характер в полза на обвиняемия.
Това означава, че съмнителни моменти се тълкуват в полза на подсъдимия.
Тоест, ако обстоятелствата по делото позволяват благоприятно за обвиняемия тълкуване,
то следва да се приложи. По-специално, ако деянието може да бъде квалифицирано
по няколко члена от наказателния кодекс, тогава следва да се прилага по-мекият член.
Често се използва, когато се позовава на принципа на презумпцията за невиновност,
който се опитва да тълкува ситуация, при която са възможни няколко обяснения на случилото се,
от гледна точка на наказателното право, в полза на защитника."
Извинете, но Сема Е. е виновна, че ме накара да чета за римското право.

Благодаря и за последните интересни постове!!!
С удоволствие, ще ги прочета!!!

# 159
Алекс признателна съм ти за преводите  и клипчетата Flowers Hibiscus Flowers Bouquet
Ти си светлинка по пътя на сериала, който ни направи "шаш" Nerd
Момичета Flowers Rose Flowers Rose  така обстойно сте анализирали всеки, че съм в състояние на цъкаш часовник докато ви прочета People Bow
Скрит текст:
Между другото имам една програма на ТВ, по която сега гледам Севдата и Езел - голям кеф
Нямам какво да добавя, но ме мъчи един пресантиман, че вероятно в цялата далавера с книгата и Енгин, е вероятно да има участие Парс . Той обеща на сестра си, че "ще се погрижи" - така ми нашепват звездите Stuck Out Tongue , ама и те напоследък послъгват, та ще видим. Thinking
А -а-а, благодаря Дива за тълкуването . Аз се питах отдавна за какво е тази книга. Да не забравяме, че Енгин е завършил право с отличие - той го каза. Значи неговата цел с огласяването на събраната информация е да породи съмнение в обективността на прокурорите, съдията Нева, адвокатите - Йекта и Джелин и т.н. Голям гадняр, ей !

Спокойна вечер на всички!

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 18:51 от Dimeto_M

# 160
  • Кърджали
Дива, това ми беше много интересно да го прочета. Че и аз съм далеч далеч от правото, пък ми беше интересно заглавието и смисъла. Със сигурност Сема не го е избрала ей така, от скука и без умисъл.
Диме,
Скрит текст:
Кой е канала? Езел ми беше влезнал яко в кръвта на мен. Севдата  така и не седнах да я изгледам, не знам и ще седна ли, но всичко сцени на Емир в ютуб на които съм попаднала, съм ги изгледала по сто пъти.
То защо ли питам за канала, като се знам, че с дублаж няма да изтрая и две минути? Езел така го бях харесала като го бяха пуснали на български, но веднага след първа серия /която тогава гледахме с мъжа ми/ се прехвърлих на компютъра и го изгледах без да се спра, в оригинал
Неееее, Парс няма да има нищо общо с отровната книга. Не давам . Това би хвърлило петно върху героя. Тц, не давам. Може да ме дразни комплексираното му отношение към Ългаз, но като цяло е свестен герой и не искам да си цапа ръцете.
Въобще, да развалят който искат, но Парс, Ългаз и Ерен да не ги пипат. И Джейлин, че тъкмо почна да се покротва. Още не я слуша главата от време на време, но Ългаз ѝ действа добре

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 18:38 от Aлекcандрa

# 161
Ще е някой, когото не подозираме и който не се е заканвал. Нашата Агата Кристи - Сема вече ни го сервира веднъж. И няма да е убийство, при поглъщане на отрова не се заспива.

# 162
Благодаря за прекрасно оформената тема и изпълнените с интересно съдържание постове.
Благодаря  на Алекс за преводите на клипове интервюта и новини.Безценна е.
 Единственото слабо звено в "перфектният " план на Енгин е дядото Мердан.
 Адвокатката Седа въобще не харесвам. Тя толкова ли е "бяла", че тръгнала да вади кирливите ризи на хората и да помага на доказан убиец

# 163
За мен Седа е все още загадка.

Професор Сахвер ми е симпатична, изглежда мила, добра, справедлива жена. Обича правото. Интересува се от Йългаз и го цени. Затова й симпатизирам.

Но факта, че със Седа са близки ме озадачава. И се чудя коя реално е Седа. Джейлин имаше много добро мнение за нея. Но като чу, че е адвокат на Енгин и като я попита защо, останах с впечатление, че Седа иска да отмъсти на Йекта.
Там е работата, че помагайки на Енгин не е най-добрият вариант да отмъсти на Йекта.
Освен това причинява много болка и драма на останалите.

Иначе в първият момент, когато Джейлин и Седа се срещнаха, Седа ми се стори загрижена за Джейлин, попита я как е. Вероятно се чудеше дали Йългаз й е казал за Метин и Зафер и как се е отразил записа за четките за зъби.

Засега обаче Седа защитава Енгин и с това си поведение в момента е "лош" герой.

Но приятелството, уважението и възхищението, което Седа изпитва към Сахвер, която засега е добър герой, е объркващо.
Освен това ми се стори, че когато Седа каза, че става дума за "живот и смърт", Сахвер правилно предположи, че става дума за Енгин и изглежда се разтревожи. Е не толкова, колкото при срещата с Мердан, но все пак ми се стори притеснена за Седа и ситуацията, в която е.

Когато Джейлин беше адвокат на Чинар, всички й се чудеха...
Сега, когато Седа е адвокат на Енгин, аз се чудя и не проумявам, защо и съм сигурна, че има план.

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 20:22 от kukli4ka456

# 164
  • Кърджали
На Седа уж основният проблем ѝ е да си отмъсти на Йекта и Лачин. Сега това ли е начина? И какво оше ще изкочи, да видим...

Общи условия

Активация на акаунт