Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда / Тема 3

• 38 551
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Филипини, това за основателното съмнение в полза на обвиняемия си е принцип в правото и не зависи от националното правораздаване. На мен проблемът ми е защо Сема ни предлага това заглавие сега. За Енгин и неговата виновност, формално погледнато, са събрани необходимите доказателства. Професорката обаче знае нещо повече за него и семейството му - предполагам от Седа, изглеждаха много близки двете. Въпросът е и каква е била тая катастрофа, при която са загинали съпругът и дъщеря й. Не ми се струва да е случайна. И ако е така, много е възможно Йекта да има някакво участие, пряко или косвено. Енгин спомена и за някакво убийство, от което Йекта се е спасил... Въобще, Седа и Енгин преследват преди всичко Йекта, професорката изпитва ужас от Мердан, макар че неговото мошеничество засега изглежда като изработване на фалшиви документи. Но се вижда, че не е само това.

# 181
  • Кърджали
Имаше един случай бегло го споменават вече два пъти. Йекта е катастрофирал преди години ( но не  помня дали споменаваха дали катастрофата е завършила със смъртни случаи). Джейлин каза на Ългаз, ще тогава че въпреки че катастрофата е била по вина на Йекта, накрая той успял да се измъкне като оправдан, а другата страна е била призната за  носещи вината. Дали е възможно да е същата катастрофа при която професорката губи мъжа и дъщеря си, не знам обаче.

# 182
Клау Hug , тяхната индустрия е много развита , до преди 10 ина години беше в апогея си , сега е по трудно - цензура , пресищане , риалити проекти . Нашите са жални - рецитират , даже някои актьори говорят меко ( абсолютно недопустимо )
, имат говорни дефекти ,  сценариите започват добре и после затъпяват , да не говорим и ,че нямаме красавци и красавици на екрана .
Едно време харесвах Стъклен дом и после Дяволското гърло ( дават го по AXN ) , но като цяло сме гола вода Joy
Напоследък и при комшиите е криза , зануляват си бързо бързо сериалите . Аз се радвам ,че започнах Присъдата , много качествен проект , за разлика от други тъпотии , които заливат телевизиите в Турция и кадъните леят сълзи за нещастната целомъдрена главна героиня Joy

# 183
  • AMS
От Бирсен >>>
Google обяви тенденциите в търсенето, които белязаха 2021 г.
Ето най-търсените филми и сериали >>>

Привет и благодаря за интересните постове и разясненията!!!
Пак се върнах назад в сериите. Исках да проследя кое кога се е случило.
Не, не за дата, а за това, че в едни и същи часове се случват неща,
които виждаме в края на една и началото на друга,
или през серия, през две, през три-четири.
Така лесно губя нишката, оплитам се и пиша глупости.
Та за това се върнах, за да сглобя картинката със Зафер.
В еп. 12 ни показаха как се доразвива историята,
която започна в края на еп. 7 и продължи в началото на еп. 8. 
Това е малко преди да бъде заловен Енгин от Ългаз,
и когато Джейлин отиде да се разправя в офиса с него.
Същата вечер Сердар и другият закопават Зафер, но пистолета остава незакопан. 
В еп.8 ми направи впечатление, че Метин намери в дясната ръка на Зафер пистолета
и после го сложи в отделен плик в багажника.
Пистолетът в плика се появи и в еп.12 когато Сердар рапортува и Енгин пита за него. 
Та проследявайки тази нишка отново и отново, почти всички съмнения,
че Зафер е жив отпаднаха. Енгин знае за всичко около смъртта на Зафер.
А дедето лъжеееееее, че той владее положението.
В края на еп. 7 Мердан се обажда вечерта от затвора на Ългаз,
когато той бърза да отиде при Джейин.
Казва му, че щом не е довел Чинар да му целуне ръка, той щял да дойде.
Излиза от затвора на другия ден еп. 8, когато награждават Метин.
Отива при Дафне еп.9, когато Метин е разбрал, че трупът вече не е в багажникът.
Метин се връща в къщи и тогава Мердан забелязва, че
има някакви петна на платното, там дето стои колата на Метин.
После намира и кръв на бронята на багажника.   
И така решава и той да "помогне" в заличаване на следите
и да накара своите хора да проучат нещата.
Според мен не е видял действията на Сердар и ... ,
защото в тази вечер, на убийството и закопаването,
Мердан е бил още в затвора.
Извинете, но няма как да не пусна този пост.
Сигурно пак бъркам някъде.
Не мога да ѝ хвана спатиите на Сема Е. вече 12 епизода.
Все ме връща да повтарям материала. 
Чакам да пуснат  и фраг.
И дано вече да стане 6 часа >>>

# 184
А дЕдЕ защо  отиде при Сердар и "партньора " му на когото затрепериха гащите , то и на Сердар де ...аз останах с убеждението ,че дЕдЕ  ги подозира или има вече инфо ,че тези двамата са "вътре " с двата крака - т. е. знаят кой е убил Зафер .
Нямам време да се върна на преговор ,но ще го направя .

А съдийката каза  на Ългаз ,че Мердан се изправя  или както там беше "с шепа пръст в ръката" ,когато отиде на крака да му занесе книга на него и съпругата му ....това ми  остава "Х".

С изключение на Ългаз -или НЕ-до тук всички прависти са със "СЯНКА " !!!!!

# 185
  • София
Привет!
Дива, как няма да пуснеш този пост? Така добре и точно си описала събитията, които Сема ни ги прадстави в няколко епизода. Аз също доста мисля за убийството на Захер. Никак не исках да е закопан и дали кучето намириса неговия гроб? Седа много набърка Сердар и другия - в убийство, отвличане на трупа и закопаване. За пари ли са го извършили, но  Енгин няма.  Все си мисля, че и някой друг е намесан. Какво пречи да е Йекта поръчителя?
За дедето  Мердан си права, че по време на събитието беше още в затвора. Но той и от там следеше и имаше много свои хора "навън", които го информираха - веднага намериха такиметровия шофьор. Аз мисля, че вече  дедето е  на ясна следа. Сердар много се изплаши от него, но дали е само той и приятеля му? Ох, извинявайте започнах да се повтарям. Дано днес има фрагмент, който да  даде малко информация или още ще ме "запутат" Хубава вечер и бъдете здрави.

# 186
  • AMS
Това срещнах в туитър и ми хареса.
Може да са объркали номера.
Надявам се, че ще се чуе >>>

"Не можете да се ръкувате със стиснати юмруци"
Махатма Ганди

Sofia, връщането не беше лесно.
Мислех едно, но проверих
как е било разположено във времето,
и картинката ми се промени.
Написах го, за да ви спестя време.
Както написах и за шепата пръст, и ...
ДЕдЕ ги подозира двамата юнаци  в това, че не са читави,
но не знае към еп.12, че те са закопали Зафер.
А и Ългаз е със "сянка". Измени на принципите си
и отиде при дЕдЕ в затвора да го моли за помощ, ...

# 187
  • Кърджали
Я отново много хубав ще е цитата.
То май колкото новата серия, толкова чакам и да видя какъв ще е цитатът в началото. До сега не са ме разочаровали. Опитвам се да си измисля какво обшо ще има с действието на историята.

# 188
Дива, страхотни са ти постовете, и като информация, и като оформление. Удоволствие ми е да те чета.
Благодаря и на всички пишещи и споделящи наблюденията си, защото без вашите наблюдения се оказва, че пропускам половината съществени подсказки.
Аз за съжаление все бързам, често пиша и от телефона, и не отделям достатъчно време за красивото оформление на това, което искам да кажа. За жалост не ми остава време и да се върна и да гледам внимателно сериите, но през дългата отпуска покрай празниците може и да намеря малко време да поправя това.

Такива цитати много обичам. Един от любимите ми сериали (Criminal minds) започваше и завършваше всяка серия с различни цитати.

И да питам, понеже се чудя. Ние сигурни ли сме, че пистолетът, който намери Метин и пистолетът при Сердар е един и същ? Защото може да е подхвърлена улика. Все пак от напускането на склада от Чънар до връщането на Метин е минало доста време. Може хората на Енгин да са направили някаква постановка. Това просто ме загложди докато даваха сцената със заравянето на трупа и питането на Енго пистолетът там ли е. Аз всъщност не помня дали Метин сложи пистолета при трупа.

# 189
  • Кърджали
Блу, в този сериал за нищо не може да сме сигурни. Сема Е. добре ни изненадва

# 190
  • AMS

Блу, връщах се и за пистолета да видя.
Метин го намира в ръката на Зафер.
Избърса следите, сложи го в торбичка,
после трупът го сложи в багажника
и до него сложи торбичката с пистолета.
Върна се с тубата с бензин. ...
Накрая на еп. 8 видя, че няма нищо в багажника.
А там бяха и лопатите.
Да, усъмних се кой пистолет точно беше намерен
в ръката на Зафер и защо в неговата ръка.
Видях в тт, че са написали, че феновете все още търсят подробности,
за да докажат, че Зафер е жив.
https://twitter.com/meanugly/status/1468625399617830921
По отношение на цитатите за този, който пуснах в предишния пост,
още се чака пояснение, защо е за еп.12.

Иначе моят подпис също е мисъл на един от авторите,
цитиран в предишни серии.
Взела съм го от друго дизи.

# 191
  • Кърджали
Цитата от 12ти епизод беше друг.
" На този свят има двама безгрешни човека, единия от тях е умрял, а другият не се е родил" Китайска поговорка
Това беше.
Освен ако Сема в сценария не им слага и друг, но не.
Та този май ще е някакво фенско желание.

Мотото н серията често го обявяват с озета. Но по-рано не е изтичало. Освен ако нкой от актьорите не пусне снимка  на сценария

# 192
Привет, момичета! Simple Smile
Най-после изгледах целия епизод със субки и да си кажа мислите за книгата и заспалия Енгин, доколкото се оформиха де. Sweat Smile
Eнгин чака книгата си при сутрешното раздаване на пратки - няма я. Седа е задържана от Парс. След обяд, към 15 часа Седа се среща с професорката и казва: "Стана нещо, което не очаквахме. Не можах да Ви съобщя". И бърза, защото има проблем "на живот и смърт". Професорката я пита този проблем Енгин ли касае, не получава отговор, но физиономията й показва, че е наясно.
Към 16часа Енгин се среща с Йекта и му показва, че е предвидил хода му да го спасява, изваждайки го от затвора. "Добре. Направи го" и се врътва, а погледът му е хитър и зловещ. В 16.26 ч. звъни на Джейлин по повод Парла.
Това е поредицата от събития, които аз извадих. И от нея стигам до заключението, че цялата операция с тая книга си е негов замисъл за излизане от затвора. Предполагам, че става дума за напояване на страниците с някакъв наркотик, той има връзка с хора, които търгуват с това нещо. А  идеята е заимствана от "Името на розата" от Умберто Еко. Целта му, според мен, е да изпревари баща си, той е наясно какво ще е "спасението" на Йекта, защото веднъж вече го е преживявал. И най-вече в 18 часа да бъде извън затвора, на място, от където може да говори за всичките си жертви. Така ги нарече - "жертви", не врагове пред баща си. А книгата не виждам кой друг може да му я изпрати, освен Седа. Сема накрая на серията ни представя всички получили книгата, но никой от другите не може да убие Енгин и то по този начин - чрез отрова. А и не мисля, че това, което го приспа, е отрова. До тук стигнах. Blush

# 193
Енгин кога "израстна" до такъв комбинатор?
Нещо ми се губи...
В серията, в която Ългаз устрои капан, за да види кой е убиеца Енгин или баща му, Енгин изглеждаше абсолютно неорентиран и залюхан.
И така се хвана в капана. Само казаха 2 думи пред него и хукна да дава пари. 2 серии по късно го представят като великия комбинатор и ум!
За мен не е реалистично. В един момент е инцидентен убиец, който трепери да не го хванат, в следващият е навързал всички и ги държи на къс повод.
Това ме човърка.
Джейлин я наместих, там няма какво да ровя.

# 194
  • Кърджали
Всъщност тогава Ългаз каза пе номера е елементарен но  масово се хвашат на него. Зашото първо проговарв паниката, че наистина може д има запис.

Закъсняват с фрага. И да го оуснат от тук нататък, утре сутрин ще му сложа субтитри

Общи условия

Активация на акаунт