И в слънце, и в студ, априлчетата вън сноват

• 9 185
  • 330
  •   1
Отговори
# 300
Тъй като пак се появи обрв по корема и си мисля дали да не го оставя на кърма докато не изчезне напълно  Thinking

При всички случаи когато детето е болно е много добра идея да бъде само на кърма/АМ докато оздравее - по-лека пълноценна и хипоалргенна храна от това не можеш да му приготвиш, за антителата в кърмата да не говорим. А като оздравее, ще отвори як апетит и ще навакса и с другата храна.

А можете ли да ме посъветвате на какъв лекар да го заведа- алерголог или дерматолог. Ако може дайте адрес и телефон на добър специалист. Предварително благодаря Simple Smile

Много сложен въпрос е този, аз още не съм водила бебка на нито един от двамата защото в Бг и едните, и другите обясняват всичко само от своята гледна точка  Tired пък и в момента имаш само първо съмнение за алергия, изчакай една-две седмици, предложи пак храната когато всичко е вече изчистено и ако реагира пак - алерголог определено.

# 301
Мама Меца и аз така съм решима- по-полека със захранването и да си наблюдавам детето Simple Smile А за лекарите от опит с каката знам, че е така както казваш. Само главоболия и ще започнат и те да изписват какви ли не лекарства. Знам, че  алергиите са много сложно и деликатно нещо и много рядко може да се определи точно от какво се появява дадена алергия. 

# 302
  • София
На малчо хемоглобина бил нисък 110  Rolling Eyes казаха ми да пие Малтофер 14 капки на ден - 30 дни и после 2 седмици почивка. Аз пък мислех, че това са добри стойности  Thinking

А за пребитото детенце - рев, рев, рев  Cry Знаете ли, че нощеска, а и друг път толкова ме изнервя, че ми иде да го ударя  Cry

# 303
Данче, чувствата ти са съвсем нормални - и на мен ми иде понякога да я шляпна, а като беше малка и съвсем ревеше ми идеше да я ухапя или да я метна на пода. Когато си изтощен, сам, объркан, изплашен и отчаян, и конееш някой а теб да се погрижи, а всъщност трябва ти да се грижиш за бебето, агресията е нормално чувство. Трябва да се изрази по безобиден начин за да не се трупа гняв срещу невинното човече. Кой си го изкарва на половинката, кой на свекървата (аз наред  Mr. Green) и така докато ни мине... Въпреки всичко винаги съм знаела, и в най-ужасните моменти, че не мога да я нараня, по-скоро мен ще дам да ме набият. Не съм гледала това предаване и мисля, че щях д апобеснея ако бях - такива хора наистина са за разстре (ето пак на гаресия ме избива  Wink)

За хемоглобина, някои лекари изписват малтофер при 115 дори, други (като нашата) казват "Отлични стойности, за пример!" ха сега де  Wink честно казано аз не бих давала нищо при такива стойности, може би само бих въвела месото по-бързо. Ако искаш разрови в кърмаческия темите. А как са другите неща, има едни на които пише MCHb и MCV? Ако те са наред, значи нямаш място за притеснения, хич не е анемично детето.

# 304
  • София
МамаМецаHug знам, че ме разбираш, имам нужда върху нещо да си изкарвам, гнева, защото досега страдат само телефона, дистанционното и Ст  Embarassed За хемоглобина - незнам за нещата, които ме питаш, защото изследването не е в мен, все пак ще взема Малтофера, надявам се, че взимам правилното решение. Еееееееееех, правото на избор и взимането на крайни решения ни различава от животните, всъщност това е най-ценното, което имаме ние човеците, обаче е толкова трудно...
Вчера тръгнахме за Младост към 15.30 ч и стигнахме благополучно към 17.30 ч  Embarassed ха тук да се спрем, ха там, та стигнахме по тъмно. Мисля, че твоя ник мноооого ми приляга  Mr. Green

# 305
Данче това е за теб, ти си го давай малтофера щом си решила, но това ще ти дойде като допълнително успокоение - масово стойностите са 100 - 120 което е добре за кърмаче, пък и сега хемоглобина е с най-ниската си естествена стойност.

хихихи, кефя се страшно когато някой знае откъде ми иде ника  Heart Eyes все се каня да ги изровя тези книжки, имам страхотни големи книжки с невероятно красиви картинки от моето детство - не само за меца-мецана, но и за Бабиното сърненце, за жабоците Кряк и Квак... Някой помни ли ги тези книжки?

# 306
  • София
Mr. Green  Аз друга приказка не съм признавала  Mr. Green Иначе като тръгнах на училище много четях индийски приказки, Братя Грим и др. Ст. пък много са му чели 1001 нощи и току няма и избълва нещо за най-хубавата баница на света Сюзарена или гигантското яйце на птицата.... забрави й името  Embarassed

# 307
Днеска цял ден скитахме с малката използвахме пълноценно хубавия ден.
Като гледам и другите са на разходка Hug

# 308
Бурка, Зарка, точно за тази ваксина става въпрос. Ами аз чак онзи ден разбрах за нея и то се вгледах в един имунизационен календар дето ми дадоха от последния бебешки панаир, на който бях. Обадих се да питам какво е туй чудо и жената ми каза, че таз ваксина само за бебета със застраховка била. Ми че ние си имаме застраховка, ама никой не ми я е предложил до сега, а гледам от 2я месец е можело да се почне с нея. Обадих се на личната, тя ми вика струва $80, ама незнам дали застраховката ще я плати иначе не било късно и сега да ги почнем. Бясна съм! Верно вината си е и моя до някъде, че не съм се разтършувала по-рано, но все пак според мен са длъжни да мо го предложат като опция след като е включено в официялния имунизационен календар. Сега сме с 5 месеца назад. На всичкото отгоре да не казвам, че едната госпожа, с която говорих от здравното заведение ми каза, че това била ваксината против ушна инфекция, после се наложи да говоря с друга та питах и нея и тя ми каза какво е в действителност и аз съвсем се обърках, та звънях на трето място да ми потвърдят коя от дветв все пак. Че хеле разгадах я коя ен и реших да питам вас вие как сте процедиали. Бурка, вашата покрива ли я застраховката (знам че е относително, но все пак, ние сме с БКБШ)?

Зарка, точно вчера зададох същия въпрос в Американската тема относно тези изследвания и още не съм ходила да видя дали някой е отговорил. Иска ми се да ги направя тези изследвания, ама даже не знам какво включват. Знам само, че за успокоение искам нещо да видя на лице.

Бурка, вчера забравих да ви честитя новата прическа, днеска гледах да видя ново снимки дали ще има да го видя, ама все с перчема си беше Mr. Green.

# 309
Абе пак забравих нещо, пък и другия пост много дълъг стана. Зарка, това за срамните устни и аз не го знаех до миналата година, когато на моя позната бебката имаше същия проблем на 4-5 месеца. Че тя ме предупреди да си гледам всеки ден. Тогава разбрах, че и на друга позната малката, която беше вече на 4год. имала същия проблем, ама там било още по-сложно. От там се наплаших и все гледам.

Малеее, Мамо Меца, не ги помня аз тези приказки Embarassed

# 310
За срастването и аз знам, между другото може да се получи и по-късно и да е частично, та трябва да сегледа внимателно. Нашата лекарка гледа всеки път. А за изследванията, МисЗ - знам че в западните държави се правят по-късно, около деветия месец, и са много по-меродавни между другото от нашите понеже тогава например вече хемоглобина се е вдигнал и се вижда наистина колко е. Но като гледам как процедират лекарите ви, провери все пак да не забравят и това да ти предложат  Crazy

# 311
  • София
   Здравейте мами,
има опит за последен протест за промяна на тълкуването на закона за завареното положение . С това изменение се увеличават дните, през които майката получава 90 % от средният й осигурителен доход от 135 на 315.
   Може да ни подкрепите на         http://www.bgpetition.com/promeni-kso/index.html
   Ако можете да намерите и още майки, бащи, съпрузи които да подкрепят ще е от полза Simple Smile Важното е да опитаме  Simple Smile

# 312
Как си личи кога е хубаво времето в Бг  Mr. Green

Сесил, радвам се , че вече сте добре.  Hug

Зарка, мерси за споделента информация, аз я четох темата в Здравния за срастването, ако искаш погледни я, закована е на 1-ва страница, та и аз вече гледам по -  обстойно.

missZ, не ви е рано за ваксината, нашата я отложихме за сега, сигурно ще я сложат след 4 седмици. Иначе е вярно, че е също и за ушни инфекции, както и за минингит, отравяне на кръвта и т.н  И при нас не правят такива изследвания на 6 м.

Скарлет от вчера ми отказва да яде пюрета, явно е от  хремата, но днес се правих на маймуна 2 часа и тя накрая изяде 2 лъжички, идваше ми да го запратя това пюре по стената, ама се сдържах, че тоя морков как се чисти после  Mr. Green Сега говорих с педиатърката и тя каза, че е нормално щом детето е болно да отказва храна...та така

MTania, бързо оздравяване на малкия Мишо  Hug

Последна редакция: чт, 09 ное 2006, 17:45 от R i n a

# 313
  • 2 етажа над тавана
Е, прибрахме се! Mr. Green
Хубавото време си казва думата.

Мецанке, аз тази за мама меца книжка наизуст я знаех, ама пустия ми мозък сега изключва и не мога да си я спомня. Tired И за Гъбарко ми е любима Grinning Ех, направо ме върна в детството....

Данче, и нашия хемоглобин беше110, но доки каза, че е ок.

Аз за пребитото момченце прочетох одеве в нощен труд. Това му било 2-ро посещение на Пирогов за последните 20 дни. Що за хора са това #Cussing out

Сега като сменях пампата на Маги и видях, че пъпчето й е зачервено , от какво може да е? newsm78

Ох, днеска почти цял ден Маги си дърпа ушите, ще ги направи като на някоя магарица, ако продължава така

# 314
Мамо Меца, благодаря за отговора. Току-що разбрах че наистина се правят между 9-12 месец. Сега ако ми кажеш и какво трябва да си изисквам освен хемоглобина в случай че пак забравят нещо ще те  Hug

Рина, не казвам аз че ни е рано за ваксината, а че до сега можеше вече да я имаме, защото я дават от втория месец. Не че е късно ми казаха, можело и сега, ама като знам че можеше и с другите да мине. Сега други ваксини не се слагат чак до годинката, което означава, че трябва да ходим специално за тази.  За много хора това може и да не е голям проблем, но за е мен Crossing Arms. Значи в крайна сметка е и против ушна инф. и пневмококи. Ама как си противоречат тези доктори значи ( по-точно май сестрите), то тук до доктора да се добереш е цяло чудо. Като казах на второто обаждане, че са ми казали първия път че е за ушни тя ми вика " аааа, не". Малееей, ми то такива кат мен дето не са у час как да не се шашардисат съвсем Rolling Eyes.
Оффф, изказах си и аз възмущението от тукашните доФтори, явно навсякъде си ги има Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт