Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 206
  • 773
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте! Моят термин е другата седмица. Имам гестационен диабет. Спазвам диета от 2 месеца и половина и за този период не съм качила тегло. Всеки ден се разхождам по около 6км,за да поддържам кръвната захар в норма. Общо за бременността съм качила 7кг.
Днес бях на преглед. Докторката каза, че бебето било много малко. Измери го 2,600кг, но каза че според нея е по-малко в действителност. Аз съм се родила 2,200кг на термин. Доколкото разбрах няма нищо притеснително, но някак в мен остана чувството, че съм се провалил някъде. Има ли някой с подобен случай?

Бебето от самото начало ли върви малко или след диетата е дало назад? Диабет преди забременаване имало лие, или е установено по време на бременност?

От самото начало е така. Преди бременността не съм имала проблеми с диабета, но в семейството имаме болни от диабет тип 1 и тип 2.

# 511
По принцип при гестационен диабет бебечетата не вървят ли по-големи?

# 512
според мен чисто генетично Вашето бебе си въври по-малко, независимо диабета.

# 513
Моя приятелка роди и двете си деца 2,200 като е нямала диабет. После се оказа, че всички в рода им раждат по-малки бебчета. Реално децата са си добре.

# 514
  • София
По принцип при гестационен диабет бебечетата не вървят ли по-големи?

Моето бебе върви по-едро и питах АГ дали да правя изследване за гестационен диабет и той каза не. В моето семейство и в на мъжа ми се почти всички бебета са около 4кг. Изследването се прави ако има по-голямо количество околоплодни води, ако коремчето на бебето е по-голямо от главата май беше (при моето всичко е 1 седмица напред, даже главата е по-голяма) и ако има фамилна обремененост, както при yoanamch.

# 515
Момичета имам въпрос. Служебната бележка за бащинство къде се подава дкед като са ти я дали от болницата. И еднократната помощт къде се подава в общината или в социслните ли и тя се подава с акта за раждане нали?

# 516
Бележката се дава на работата, а за еднократна помощ - социални грижи.

# 517
Момичета, знам, че е рано за мен, но исках да ви попитам какво ни се полага от държавата през бременността? Тоест, от кога можем да се възползваме от болнични, от колко дни, колко често, имаме ли някакъв определен брой дни за бременността и след нея, приспадат ли се използваните през Б от времето когато вече си гледаме бебето? Също така какво получаваме като сума за самото майчинство ако сме самоосигурително лице на минималната заплата?
За всички тези въпроси предполагам мога да попитам счетоводителката, но все още е тайна 😀

Скрит текст:
Помогнаха, помогнаха 😀
Още тогава си бях казала, че щом точно тези са помогнали на друг, късметлийски са и ще помогнат и на мен. След още малко време ще ги подаря да донесът късмет на още някого 😊

Когато е лека не е нужно да се пие. Ако го усещаш силно можеш да пиеш хапче.

П.с. радвам се, че тестовете за О са помогнали.

# 518
  • София
https://www.bg-mamma.com/?topic=1385827
В тази тема има отговор на всички въпроси
Момичета, знам, че е рано за мен, но исках да ви попитам какво ни се полага от държавата през бременността? Тоест, от кога можем да се възползваме от болнични, от колко дни, колко често, имаме ли някакъв определен брой дни за бременността и след нея, приспадат ли се използваните през Б от времето когато вече си гледаме бебето? Също така какво получаваме като сума за самото майчинство ако сме самоосигурително лице на минималната заплата?
За всички тези въпроси предполагам мога да попитам счетоводителката, но все още е тайна 😀

Скрит текст:
Помогнаха, помогнаха 😀
Още тогава си бях казала, че щом точно тези са помогнали на друг, късметлийски са и ще помогнат и на мен. След още малко време ще ги подаря да донесът късмет на още някого 😊

Когато е лека не е нужно да се пие. Ако го усещаш силно можеш да пиеш хапче.

П.с. радвам се, че тестовете за О са помогнали.

# 519
Привет, някой ползвал ли е по време на бременност спрея на бетър ю с б12? По колко пъти на ден впръсквахте?

# 520
Момичета, бременна съм в 6та седмица и ми се появи жълто течение. Имам изолирана кандида преди да забременея и съм слагала лактобацили. Мислите ли, че може да е от това? На преглед съм след 5 дни.

# 521
Възможно е , но може и да в от бременността. Изчакайте прегледа и пуснете микробиология

# 522
Момичета, бременна съм в 6та седмица и ми се появи жълто течение. Имам изолирана кандида преди да забременея и съм слагала лактобацили. Мислите ли, че може да е от това? На преглед съм след 5 дни.

Жълтия цвят може да е от глобулите, а може и да не е доизлекувано. След последните глобули се чака 4-5 дни и после задължително се взима микробиология. Ако това време съвпада с прегледа ти -изчакай, ако не съвпада - отивай.

# 523
Трябва задължително да си пуснете изследване на МБ и урокултура. Имайте предвид,че ако се изолира нещо, вероятно няма да Ви изпишат антибиотик в толкова ранен етап от бременността.

# 524
Момичета, някоя от вас следи ли си температурата? Понеже мъжа ми е болен в момента и аз периодично си измервам температурата, въпреки че се чувствам добре и нямам никакви симптоми, забелязах че поддържам 37.2 Rolling Eyes
Това дали трябва да ме притеснява? Знам, че по принцип при бременните телесната температура е една идея по-висока, но си мисля, че само в началото е така…
Следващия път ще споделя с АГ, но ме озадачи тази температура…
В 14 г.с съм

Общи условия

Активация на акаунт