Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 213
  • 773
  •   1
Отговори
# 495
Направи си един тест за бременност. По добре отколкото да се чудиш. Има вероятност да си бременна. Желая ти успех 🤗🤞

Здравейте. Бих искала да намеря тук отговор на въпроса си и малко подкрепа. Чудя се дали съм бременна.

Последният ми нормален цикъл беше на 16.11. След това цял декември месец нямах цикъл. На 1,2,3 януари ми дойде за 3 дни. Свърши бързо и изведнъж. Беше червено, до тъмно кафяво но като нормален цикъл. Всеки ден си меня температурата, която се държи от 37,1 до 37,4. Това в продължение на месец и половина вече. Коремът ми е видим. В рода на бащата има близнаци, ако е причина за по-бързото напълняваме.

Страх ме е да се направя тест за бременност, за да не видя отрицателен резултат.  Не съм ходила все още на преглед. Имам чувството, че ще отида само ако някой ми каже, че със сигурност съм бременна.

Гадене и повръщане нямам. Боли ме кръста. Гърдите ми са се увеличили, но не са болезнени. От време на време леко главоболие. Ходя по малка нужда на всеки час.

Моля, кажете мнението си. Благодаря.

# 496
Здравейте. Бих искала да намеря тук отговор на въпроса си и малко подкрепа. Чудя се дали съм бременна.

Последният ми нормален цикъл беше на 16.11. След това цял декември месец нямах цикъл. На 1,2,3 януари ми дойде за 3 дни. Свърши бързо и изведнъж. Беше червено, до тъмно кафяво но като нормален цикъл. Всеки ден си меня температурата, която се държи от 37,1 до 37,4. Това в продължение на месец и половина вече. Коремът ми е видим. В рода на бащата има близнаци, ако е причина за по-бързото напълняваме.

Страх ме е да се направя тест за бременност, за да не видя отрицателен резултат.  Не съм ходила все още на преглед. Имам чувството, че ще отида само ако някой ми каже, че със сигурност съм бременна.

Гадене и повръщане нямам. Боли ме кръста. Гърдите ми са се увеличили, но не са болезнени. От време на време леко главоболие. Ходя по малка нужда на всеки час.

Моля, кажете мнението си. Благодаря.
Мнението ни е, че трябва да си направите тест, ако имате някакви съмнения. На 1-ви ануари не разбрах цикъл ли Ви е дошъл? Оттогава са минали 17 дни, ако е било цикъл няма как да сте бременна сега.

# 497
Мими Стефанова не знам от какво се страхувате да направите тест, но ако искате изчакайте да видите дали ще имате пак менструация и ако нямате отидете на лекар. Може да не е само бременност, а да има и друг проблем. Успех!

# 498
  • София
Задължително си направете тест за бременност! Аз не очаквах да сме направили бебе от първия път и си продължих супер интензивни тренировки, секс, алкохол (беше по НГ) и имах минимален “цикъл” за два дни. Явно съм имала отлепяне без да обърна внимание на това кървене. Направих си тест за всеки случай, запазих си час за лекар за понеделник, защото беше уикенда. Имах пак леко кървене, което подцених и реших да изчакам прегледа, докато в неделя вечерта получих ужасни болки в корема като менструални и изхвърлих нещо като голям съсирек. Оттам в спешното се установи, че съм загубила бебето в 6г.с.
Направете теста и ако е положителен отидете на лекар, защото би трябвало да сте в 9г.с. и ще може да се чуе пулс.
След това, което аз преживях, съм по-предпазлива и за щастие в момента бременна в 8-ми месец. Явно така е трябвало да стане при мен. Аз ви казах моя съвет, за да не съжалявате като мен.

# 499
Аз не разбирам защо не се направи тест за бременност. Ние тук не можем да гадаем за подобно нещо като има или няма бременност. Тест е най-доброто което може да се направи плюс преглед. В крайна сметка дори човек да стои под напрежение е вредно.. Един ранен преглед би бил само от полза и за майката и за плода. Изчакването за тест няма да промени резултата.
Стискам палци резултата да е такъв какъвто желаете! Simple Smile

# 500
Здравейте, бременна съм в 23 седмица и от няколко дни имам болка ниско долу от дясно незнам дали е от яйчника.

# 501
Консултирайте се с АГ

# 502
Здравейте, момичета. В 35 г.с съм и току-що се прибрах от преглед. На ехеграфа се установи леко раздуване на червата на плода. АГ ми каза само, че ще следим и няма от какво да се притеснявам. Така и не разбрах от какво се е получило това раздуване. Някой ако е попадал в такава ситуация би ли ми казал повече информация, много се притесних тъй като до миналата седмица всичко беше наред а сега това. Ще бъда благодарна ако някои е имал такъв проблем с бебчето да сподели при него как са минали нещата.

# 503
Здравейте, бременна съм в 23 седмица и от няколко дни имам болка ниско долу от дясно незнам дали е от яйчника.
Здравей, аз съм в 24 г.с. и имах такива болки леки и кратки, но примерно по цял ден. Консултирах се с моя АГ, той каза че това е от разтягащи се сухожилия, матката расте и това са леки спазми. Но, ако се притесняваш разбира се първото е да се консултираш с АГ.
Стискам палци и успех за лека бременност. 😇🌈👶

# 504
Не знам какво е имал предвид раздуване , но моя АГ видя колики ( газове в червата на моето бебче ) и ми изписа пробиотик до раждането .

Здравейте, момичета. В 35 г.с съм и току-що се прибрах от преглед. На ехеграфа се установи леко раздуване на червата на плода. АГ ми каза само, че ще следим и няма от какво да се притеснявам. Така и не разбрах от какво се е получило това раздуване. Някой ако е попадал в такава ситуация би ли ми казал повече информация, много се притесних тъй като до миналата седмица всичко беше наред а сега това. Ще бъда благодарна ако някои е имал такъв проблем с бебчето да сподели при него как са минали нещата.

# 505
  • София
Може ли да ме насочите към МЦ в района около подуяне или сухата река София, за запис на тонове? Някой ако ходи в тези райони може ли да сподели?
Благодаря

# 506
Здравейте! Моят термин е другата седмица. Имам гестационен диабет. Спазвам диета от 2 месеца и половина и за този период не съм качила тегло. Всеки ден се разхождам по около 6км,за да поддържам кръвната захар в норма. Общо за бременността съм качила 7кг.
Днес бях на преглед. Докторката каза, че бебето било много малко. Измери го 2,600кг, но каза че според нея е по-малко в действителност. Аз съм се родила 2,200кг на термин. Доколкото разбрах няма нищо притеснително, но някак в мен остана чувството, че съм се провалил някъде. Има ли някой с подобен случай?

# 507
Здравейте! Моят термин е другата седмица. Имам гестационен диабет. Спазвам диета от 2 месеца и половина и за този период не съм качила тегло. Всеки ден се разхождам по около 6км,за да поддържам кръвната захар в норма. Общо за бременността съм качила 7кг.
Днес бях на преглед. Докторката каза, че бебето било много малко. Измери го 2,600кг, но каза че според нея е по-малко в действителност. Аз съм се родила 2,200кг на термин. Доколкото разбрах няма нищо притеснително, но някак в мен остана чувството, че съм се провалил някъде. Има ли някой с подобен случай?

Бебето от самото начало ли върви малко или след диетата е дало назад? Диабет преди забременаване имало лие, или е установено по време на бременност?

# 508
При мен бебчето е 2000 гр в 31-ва седмица. Примайте повече протеини, за да може бебчето да навакса с теглото. Може да вземете и протеин за бременни. За седмица ще качи поне още 200-300 грама.

# 509
  • Седмото небе
Моята ръчна е на Кикабу и ми свърши чудесна работа първите дни. После взех Авент електрическа.
Помпа си бях купила още преди болницата, ето такава:

Беше нещо от сорта на 25 лв по спомен. Стоеше не разпечатана, на втория ден ММ ми я донесе в болницата заедно със запечатания стерилизатор. Просто тогава нямаше как той или който и да е друг да ходи и да купува в движение. При мен кърмата тръгна много трудно, ама и като тръгна пък бях като река. Много ми помогна, че пък в болницата, където раждах аз взимахме бебчетата по график и имаше моменти, които не можех да я дочакам бебка. През нощта също се случваше да се цедя. А и по ред причини, и след секцио стояхме 8 дни, така че без нея щеше да ми е много тегаво.
Този модел лесно се разглобява, мие и почиства. После вкъщи също ми беше много полезна, ползвах я много дълго време.
Ако не ми се беше наложило да ползвам и помпата, и стерилизатора, все щеше да има на кой да ги дам или подаря. От мацките покрай мен в следващата година родиха 5, неизползвани нямаше да останат.

Общи условия

Активация на акаунт