Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 268
  • 773
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте мами в 36+4 съм днес официално, преди две седмици лекарката ми каза,че бебето малко изостава, тази седмица ми каза, че е 2,450 грама (преди два дни на преглед) , и че изостава с две седмици, в същия момент, главата е изключително ниско и всеки път им е много трудно да го измерят, притеснявам се доста, тъй като имам и намалели води и едва ли ще ме оставят до края. В същия момент, тоновете са нормални, бебето се чувства добре и няма никакви притеснения относно това, въпроса ми е изпадал ли е някой в подобна ситуация, притеснявам се изключително много.

# 436
И на мен ми казаха че изостава.. роди си 3 кг. Нормален и напълно зрял. Понякога е трудно да се измери с точност

Аз родих в 37+3 седмица.

# 437
И на мен ми казаха че изостава.. роди си 3 кг. Нормален и напълно зрял. Понякога е трудно да се измери с точност

Аз родих в 37+3 седмица.

Опитвам се да се успокоявам с това,че ми казват че бебето е добре, въпреки намалелите ми води.Дано всичко да е наред.

# 438
Ще бъде. спокойна мама-спокойно бебе.

# 439
Здравейте момичета, аз съм в 18 седмица и моя приятелка ми каза да почна да се мажа с антицелулитно масло, защото ще ми се появи целулит към края на бременността. Наистина ли се появява задължително? Аз съм доста слаба, не съм имала целулит никига и изпаднах в тих ужас 😀 има ли специално масло за бременни, или мога да си взема каквото и да е?

# 440
Здравейте, изписаха ми полижинакса поради инфекция, когато сложа глобулата изпитвам леко парене което преминава след около 5 минути. Не знам дали е страничен ефект или е нормално днес ми е втората глобула. В 25 г.с съм.

# 441
  • София
Здравейте момичета, аз съм в 18 седмица и моя приятелка ми каза да почна да се мажа с антицелулитно масло, защото ще ми се появи целулит към края на бременността. Наистина ли се появява задължително? Аз съм доста слаба, не съм имала целулит никига и изпаднах в тих ужас 😀 има ли специално масло за бременни, или мога да си взема каквото и да е?

Според мен почти неизбежно да не се натрупат малко мазнинки и целулит по време на бременността. Не вярвам мазила да помогнат, по-ефикасно ще бъде да ограничите солта и да спазвате хранителен режим. Дори модел и фитнес инструктор като Шонтел Дънкан променя значително тялото си. По-важно е като се възстанови тялото след раждането да влезем във форма. Simple Smile  Все пак е хубаво да мажем освен гърдите и корема против стрии, и бедрата и дупето.

# 442
Здравейте, изписаха ми полижинакса поради инфекция, когато сложа глобулата изпитвам леко парене което преминава след около 5 минути. Не знам дали е страничен ефект или е нормално днес ми е втората глобула. В 25 г.с съм.

Възможно е да има парене. Аз бях така при 2 курса на лечение.
При първия не бях сигурна, че е от това. Подмивах се по-често, правех седящи вани с лайка. Излекува ми инфекцията и забравих.
Втория път споделих с АГ. Каза, че ако има нетърпимо парене или сърбеж, или не отминава, да му се обадя. Паренето беше за кратко - около 2-3 глобили и не съм съобщавала.

IvanovaАз не съм трупала целулит, стрии, бричове или паласки нито бременна, нито небременна. Вече съм споменавала, че съм доста слаба - стартирах от 41кг и 168см, на 34г.
 При първата бременност се мажех с олио за бременни, защото ми бе подарено. Сега при втората се мажа с парфюмен крем за тяло на Ейвън, който съм ползвала винаги.
Важно е да се овлажнява добре кожата и да не ядеш съвсем каквото и да е, а пък гена ще си каже думата.
Няма нищо задължително😊

# 443

Мазах се с маслото на Palmers два курса. И после със свинска мас, преварена. Това е най-доброто и най-изчистено то за организма.

# 444
giggi91, благодаря за визуалния пример! Не си представях, че може да имам промени в долната част на тялото. 😀
gabby92, това със свинската мас баба ми правеше като малка, веднъж бях хванала някава вкзема. Ще питам как става да си направя, ако не е твърде сложно.
Палмичке, сещам се, че сме си говорили преди и сме от една (кльощава) партия 😀 моята майка - също слаба - не ми е казвала нищо за целулит, даже си е върнала формата за 1 месец, затова така се шокирах вчера. Дано наистина генът да проработи, че не знам до кога ще ми издържи нервата да се мацотя толкова много.

# 445
На мен определено доста ми се разтегли кожата. Всеки път се притеснявам от разкъсване на коремните мускули, което не се възстановява от само себе си.
Миналия път всичко се възстанови за 2 седмици с борбата от моя страна да не свалям. Припадах от бързото сваляне.
Но си е сбор от всичко изброено😊

Имам сестра, която роди скоро втори път. Тя също е слабичка, но има всичко изброено.
Затова стискам ни палци, ако нещо се промени, да е поносимо в нашите очи.

# 446
Така наречения целулит са хранителни вещества, които тялото трупа с цел ако се случи нещо, да може да ползва да изхранва плода. Пример храниш се ограничено или бедно откъм витамини/минерали, тялото разтваря запаса, за да храни плода пълноценно. Всичко над нормалните количества запаси е от неправилно хранене. Примерно прекалено много тестени или прекомерен прием на храни със захар.
Та това с олиото е пълна глупост. Ако се храниш с полуфабрикати, пакетирана храна, храни с високо съдържание на транс мазнини, да, ще се натрупат нежелани мазнини.
Храни се пълноценно и правилно, чисто месо, риба, зеленчуци, плодове, умерен прием на храни със захар и всичко ще е ок.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 10:15 от Radeva-87

# 447
По време на бременност организмът минава в режим "трупане на мазнини" и поради тази причина при голяма част от жените се появява и целулит. Мазила няма как да предотвратят появата на целулит, тъй като той не е кожен проблем, а е резултат от натрупани мазнини в определена област. Освен това, появата на целулит се свързва и с хормоналните промени през бременността, така че често е почти неизбежен.

Подкрепям, че най-доброто е да има пълноценно и качествено хранене за да се избегне трупането на прекалено много мазнини. Но дори и да се натрупа целулит, няма да сте вечно бременни, така че ще си възстановите формата. Но ако се храните умерено, после ще сте благодарни на себе си и ще можете да си възстановите формата по-бързо и по-лесно след раждането.

# 448
Днес влизам в 7-ми месец. Възможно ли е корема да стане за постоянно твърд, как да разбера какво са контракции? Пия магнерот 3 по 1, но просто не мога да се ориентирам кое е нормално и кое не, чудя се дали не ми е твърде твърд от вчера, 2 пъти ходих по голяма нужда, ако има значение и това, иначе болка няма, само неприятно усещане от втвърдяване.

# 449
Днес влизам в 7-ми месец. Възможно ли е корема да стане за постоянно твърд, как да разбера какво са контракции? Пия магнерот 3 по 1, но просто не мога да се ориентирам кое е нормално и кое не, чудя се дали не ми е твърде твърд от вчера, 2 пъти ходих по голяма нужда, ако има значение и това, иначе болка няма, само неприятно усещане от втвърдяване.
Консултирай се с АГ.  Възможно е да ти повиши дозата на Магнерот. Някои жени пият 2×2 или 3×2. А може и да ти ги смени с други. Но и аз така бях към 5-6м. Имаше дни дето е все твърдичък корема и от тогава и аз пия Магнерот 3×1 и до началото на 9м. не спирам.

Общи условия

Активация на акаунт