Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 205
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, някоя от вас следи ли си температурата? Понеже мъжа ми е болен в момента и аз периодично си измервам температурата, въпреки че се чувствам добре и нямам никакви симптоми, забелязах че поддържам 37.2 Rolling Eyes
Това дали трябва да ме притеснява? Знам, че по принцип при бременните телесната температура е една идея по-висока, но си мисля, че само в началото е така…
Следващия път ще споделя с АГ, но ме озадачи тази температура…
В 14 г.с съм
Аз поддържам в 20 г.с. 37 градуса. В началото на бременността беше 37,2-37,3 градуса.

# 526
Нормално е, от прогестерона е.

# 527
Съвсем нормално. След овулацията температурата се покачва и ако настъпи бременност, се задържа така или дори се покачва още малко. Постепенно с напредване на бременността ще се нормализира.

# 528
За белег след секцио - какво препоръчвате за мазане?

# 529
Цикатридина чувам, че хвалят, аз имах дерматикс уж много добро, но покрай цялата лудница не мазах с нищо. Почти не се вижда къде е белега

# 530
Цикратидина спрей аз с него се пръсках и почти нямам белег
Цикатридина чувам, че хвалят, аз имах дерматикс уж много добро, но покрай цялата лудница не мазах с нищо. Почти не се вижда къде е белега

# 531
Здравейте, момичета, в 24 г.с. съм и на последния преглед ми казаха, че бебето изостава па коремната обиколка с около 2 седмици, но не било притеснително. Преди 2 седмици на ФМ всичко беше ОК и както се досещате, все пак съм доста притеснена. Някой друг имал ли е такъв проблем?
Кръвотокът е ок, с тромбофилия съм на фракси 0.4.

# 532
Здравейте, момичета, в 24 г.с. съм и на последния преглед ми казаха, че бебето изостава па коремната обиколка с около 2 седмици, но не било притеснително. Преди 2 седмици на ФМ всичко беше ОК и както се досещате, все пак съм доста притеснена. Някой друг имал ли е такъв проблем?
Моя приятелка беше с такъв проблем до скоро,последния път са й казали ,че вс се е пооправило от самосебе си. Не мисля ,че е пиела някакви добавки ,но можеш да питаш доктора си за протеин за бременни и за дузодрил. Това го предписват за по-добър кръвоток и хранене на бебчето.

# 533
Здравейте, да питам случвало ли ви се е след ядене на боб да имате болки в корема? Снощи ядох боб. Спах, нищо ми нямаше, но днес още почти със ставането изпитвам една тежест в корема, като легна дори болка, която обаче се мести. По-скоро е в стомаха болката, но се мести като газове, но не мога да се оттърва от тях. Като седна или съм права не ме боли…
Благодаря предварително Simple Smile

# 534
  • Sofia
И при мен беше почти същото. Бебето вървеше със седмица назад, а коремчето изоставаше спрямо другите измервания. Кръвотока го мерим всеки път и е ОК.
Едното АГ ми препоръча да ям повечко месо, а другото АГ - да си взема протеини за бременни.
На следващия преглед бебето си отговаряше на седмиците и АГ не ми спомена нищо за по-малко коремче.

# 535
И при мен беше почти същото. Бебето вървеше със седмица назад, а коремчето изоставаше спрямо другите измервания. Кръвотока го мерим всеки път и е ОК.
Едното АГ ми препоръча да ям повечко месо, а другото АГ - да си взема протеини за бременни.
На следващия преглед бебето си отговаряше на седмиците и АГ не ми спомена нищо за по-малко коремче.

Благодаря ти, това доста ме успокои! Simple Smile От началото ли са забелязали при теб изоставане в коремчето или изведнъж и после е изчезнало?

# 536
  • Sofia

Благодаря ти, това доста ме успокои! Simple Smile От началото ли са забелязали при теб изоставане в коремчето или изведнъж и после е изчезнало?
Не е от началото. Установиха го на един преглед след ФМ. После нещата се бяха нормализирали. Не знам дали протеините за бременни са се отразили или просто бебето си следва неговия ритъм на нарастване.

# 537
При мен беше в 29 гс. Само коремчето вървеше с около седмица назад. Сега чакам следващата консултация, за да видим дали е наваксало. Казаха ми само да ям повече месо.

# 538
Здравейте, да питам случвало ли ви се е след ядене на боб да имате болки в корема? Снощи ядох боб. Спах, нищо ми нямаше, но днес още почти със ставането изпитвам една тежест в корема, като легна дори болка, която обаче се мести. По-скоро е в стомаха болката, но се мести като газове, но не мога да се оттърва от тях. Като седна или съм права не ме боли…
Благодаря предварително Simple Smile

Нормално е. Избягвай газообразуващи храни. На мен по време на бременност ми се е случвало след ядене на леща да имам 3-дневна болка в корема, която се оказа, че идва от червата. Не можех много да се движа, лежах през повечето време. И точно както описваш, болката се местеше.

# 539
Привет, не знам дали е обсъждано досега, но някоя знае ли как стоят нещата с училищата за родители? Има ли такива, които са ги посещавали, присъствено ли са, заслужава ли си?
Чудя се дали ако са само онлайн не е излишно, защото има доста канали в YouTube, които са прилично описателни.

Общи условия

Активация на акаунт