🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 14 (05.12 - 12.12) 🐄

• 57 561
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 45
За конкретния случай не знам, но принципно това се случва. Хора се увличат по духа на компанията, в която са попаднали и правят напълно несвойствени неща.

Замислих се за пример - мисля, че беше видео на Дан Ариели. Вкарват хора (студенти) в стая с актьори и актьорите правят нещо абсурдно. Студентите се увличат по актьорите и ги следват, без изобщо да разбират какво става. После ги питат - защо направихте така и така? Ами видяхме, че останалите правеха така и решихме, че е ok.

Впрочем, и аз съм го правил - гледал съм и съм копирал другите.

Малко оплетено съм разказал експеримента, но надявам се да се разбира. Изумително е колко бързо и лесно много хора се увличат по масата. Едно е пред телевизора, съвсем друго е на място.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 23:00 от Not Sure

# 46
Стефан все си го представям гушнал китка джоджен и клюкарещ с Живка. Високопарни приказки, опияняващ се от собствения си глас, придаващ си тежест с уж единственото си силно оръжие във фермата - интелект. Като си спомня какви глупости дрънкаше на Теди, сам не си ги разбра, но тя плесна с ръце и рече "Точно така" - сакън да не излезе глуповата, а всъщност точно това ми доказа. Може и да е добър професионалист в неговата сфера, но тук виждам един мързелив човечец, който се чуди как де се подпре и кого да хване на приказка.
Поне два пъти ковна на масата Ваня, напълно осъзнаващ, и лично за мен целящ да последва скандал с Кирил. Думите му после при Ваня в манастирчето бяха толкова прозрачно замазващи ситуацията, че мен ме хвана срам да го слушам как се излага.

# 47
Мерси, Cafelate. Thinking

Бухалът и повечето му приятели вярват, че той е най-умният в гората, но всъщност умът му е доста разпилян. Често разтяга дълги речи и използва думи, които приятелите му не разбират.

Owl and most of his friends believe that he is the most intelligent animal in the wood, but he is really quite scatterbrained. He often rambles on into long-winded speeches and uses words that his friends do not understand.
https://pooh.fandom.com/wiki/List_of_Winnie_the_Pooh_characters#Owl

# 48
Не могат да се получат атрактивни битки с хора, който са остаряли.
Не искам стари муцуни, фермата се изчерпа.
Джуджетата да помислят да купят нов формат.
Пък защо не и ББ, но в първоначалният му замисъл.

ББ по американските правила би бил перфектен за джуджаците.. там когато влязат в Къщата, правят състезание между всички и спечелилият става Глава на къщата (фермер Simple Smile ), по-късно той избира 2-ма номинирани за отстраняване (ратаи Simple Smile ), след това има състезание Право на вето, в което участват Главата, 2-мата номинирани и 3-ма случайно избрани. Ако спечели Главата, може да смени някой от номинираните, ако спечели номиниран, може да спаси себе си, ако спечели някой от останалите, може да използва Ветото и да спаси някой от номинираните (и себе си от 2-ри избор) или не. Следва гласуване за отстраняване на един от 2-мата номинирани, което е тайно и само измежду обитателите на Къщата, всякакви договорки и коалиции са разрешени, всякакви лъжи и манипулации тоже Wink Няма зрителски вот, смс-и и такива щуротии. На следващата седмица целия цикъл се повтаря, но Главата не може да участва в битката за нов избор.. Има и други тънкости и екстри, но общо взето това е - тотална стратегия в реално време Wink

# 49
Благодаря за темата!
Цъкнах с “да” за all stars , гледат ми се “муцуни” от първите сезони , когато всичко беше една идея по-истинско.
Любо-Георги гласувах , защото който и да си тръгне ще ми е все тая.
Всъщност сезона е лош от гледна точка на променени правила, толериране на агресия и не добър подбор на участници ( и въобще не включвам “кифлите” с докторатите, че елле са ме нарочили за някоя от участничките, недай си Боже).
Стискам палци догодина да е по-добре , ако е нещо подобно ще си го спестя, че много ме натоварва.

# 50
Смятам да пожелая на участниците успех. Дано да няма тежки падания или контузии до края на сезона заради зле проектирани и направени игри.

Стана ми малко тъжно, обидно и срамно да следя произведението на Иван и Андрей. Може би проблемът е в мен, че не проверих по-внимателно какво е предаването.

Време е да се оттегля от активно участие в темата, но преди това искам да ви благодаря за чудесната компания, за информацията, хумора и културния тон. Беше много весело, особено в началото. Добре се посмях, преди Ивайло и Кирил да бъдат оставени съвсем да скапят нещата.

# 51
  • earth
Една богиня би ли живяла с цървул като Ивайло?

# 52
Цял ден по телевизията спринцовки мринцовки, корони мирони и по едно време изскача Ралица с маркуча и засамуква един литър бацили от джакузито, а пък на нас лебедите само дето не ни казват да носим маски докато гледаме. Да беше намерила поне някоя локва, по-малко тиня щеше да нагълта. Ще ни плашат те с Омикрона. Това определено ми даде много голяма надежда, че ще преборим пандемията.

# 53
Благодаря за новата тема!
Стефан не ми харесва от самото начало. Има едно клюкарско поведение, обсъжда този, онзи, после се обяснява по кюшетата.
Според мен в негово лице са искали да има умиротворител вътре, нещо като образа на Димитър Караиванов от предишен сезон. Обаче разликата между тях е феноменална, Димитър никога не би замълчал на такова поведение на мъже спрямо жени. Той беше уравновесен, наистина успешен човек и много умен участник. С такава наслада гледах превъзходството му над Шопски по всички направления.

Стефан е изключително муден, протяжен с дългите си приказки, все се опитва да обясни нещо и да покаже колко ги разбира нещата, а аз не мисля, че е така. На мен ми е досаден, не се държи достойно, едно е да си обран и неагресивен, а съвсем друго, нагаждащ се между капките, там където ти е изгодно. Позицията на вечно неутрален за мен показва безхарактерност.
Нямам мъж фаворит, може би Жоро донякъде и то заради всички останали мъже, иначе никога не би ми станал симпатичен, но не искам той да печели.

Бих се радвала на сезон с участвали до момента, според мен ще е интересно да видим на кого как му се е развил животът. Искам дуелът да е между Кирил и Любо, дано Любо бие Кирил, ако не успее Кирил няма никакъв шанс да спечели предаването. Георги искам да отстрани Коцето, а Пламен - Стефан.
От жените твърдо Ваня и Живка на финал.

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 08:29 от 17154

# 54
  • София
Ивайло и Кирил да бъдат оставени съвсем да скапят нещата.

Това е най-краткото обобщение на сезона.

# 55
Според мен само Пламен може да бие Кирил на дуел, но не знам дали нещата ще се развият така, че да се срещнат преди финала.  Любо е доста непохватен, въпреки физиката си, смятам, че освен Коце и Стефан, всеки друг би го победил на дуел.
От жените очаквам финал между Живка и Мартина, който да се реши със зрителски вот.  Не мисля, че Ваня ще се опре на която и да е от тях. Особено Мартина би я отвяла, като куцо пиле домат.
Стефчо така се е омотал в корпоративния си булшит, че сам не знае къде е и с кого е. И понеже цялата ми кариера е свързана с такива хора мога да кажа едно - на теория всичко е много хубаво, но практиката е съвсем друго нещо. Видяла съм много хора да се провалят, защото не могат да излязат от теорията. Видяхме с Ваня и листата какво стана - на теория идеално. И вълкът сит, и агнето цяло. Агнето толкова се беше фрустрирало обаче, че всичко отиде по дяволите. Един добър мениджър щеше да надуши не само как да забаламоса вълка, но и агнето. Обаче това на приказки е много лесно, ама на практика, както вече казах, нищо общо.

# 56
Стефан ми изпадна от класацията заради това, че като фермер не заемаше никаква страна, а само се пазеше да не се скара с никого. Най-грозно беше как се подиграваше на Ваня пред другите мъже. Затова вече не искам да го видя на финал. Надявам се финалистите да бъдат Живка, Ваня, Георги и Пламен. Те също не са били безгрешни, както и никой човек не е, но като цяло показват нормално поведение и най-вече - не са ръководени от злоба и лошотия.

# 57
Ако след редовните дуели Кирил и примерно Стефан/Коцето/Любо станат също с по две звезди за фермер, много ми е чудно какво ще е предимството с тези звездички. Ваня и Живка вече имат по две, а все пак ще има още един женски дуел, докато Мартина дори няма редовен дуел и се оказва с равен на техния шанс (или те с равен на нейния риск от отпадане) да играе за финал.

# 58
Очакван развой от дуела, и въпреки това, не искам Ванчето да е победител.

# 59
Благодаря за новата тема!
Стефан не ми харесва от самото начало. Има едно клюкарско поведение, обсъжда този, онзи, после се обяснява по кюшетата.
Според мен в негово лице са искали да има умиротворител вътре, нещо като образа на Димитър Караиванов от предишен сезон. Обаче разликата между тях е феноменална, Димитър никога не би замълчал на такова поведение на мъже спрямо жени. Той беше уравновесен, наистина успешен човек и много умен участник. С такава наслада гледах превъзходството му над Шопски по всички направления.

Стефан е изключително муден, протяжен с дългите си приказки, все се опитва да обясни нещо и да покаже колко ги разбира нещата, а аз не мисля, че е така. На мен ми е досаден, не се държи достойно, едно е да си обран и неагресивен, а съвсем друго, нагаждащ се между капките, там където ти е изгодно. Позицията на вечно неутрален за мен показва безхарактерност.
Нямам мъж фаворит, може би Жоро донякъде и то заради всички останали мъже, иначе никога не би ми станал симпатичен, но не искам той да печели.

Бих се радвала на сезон с участвали до момента, според мен ще е интересно да видим на кого как му се е развил животът. Искам дуелът да е между Кирил и Любо, дано Любо бие Кирил, ако не успее Кирил няма никакъв шанс да спечели предаването. Георги искам да отстрани Коцето, а Пламен - Стефан.
От жените твърдо Ваня и Живка на финал.
Съгласна съм с цялото мнение. За Стефан не знам доколко успешен е в бизнеса си, не ме интересува милионер ли е или не, защото не го намирам за особено умен, а май-май не е и особено почтен. Аз нямам против някой да е многословен, стига да води слушателите си към интересни изводи посредством интересни аргументи. Стефан обаче е само многословен, той не е добър оратор, затова и ако е умен, би се придържал към по-стегнато излагане на тезите си и доводите за тях. Това би било и в повече хармония с професионалните му занимания. Grin Но не, при него мисълта лъкатуши като поток в неравен терен и накрая "потокът" отново забива под земята, хахах. В повечето случаи, когато съм го слушала, все такова впечатление ми е оставял. Имаше една такава случка, когато  реши да защити избора си на ратай и след петминутно обяснение съфермерите се чудеха какво точно е искал да каже. Laughing Там, където обясняваше за полупълната и полупразната чаша, все едно от някой мотивационен семинар го беше взел назаем. Всъщност разтегли като омекнал локум едно гениално по своята краткост и изчерпателност описание на оптимизъм и песимизъм.

Общи условия

Активация на акаунт