🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 14 (05.12 - 12.12) 🐄

• 58 010
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Мен Ваня през телевизора ме изразни с тази "молитва", пък какво остава хората там и не защото не е християнско, а защото вярата е личен избор и никой няма право да я налага на друг по този начинн. Видя се, че и на Живка не ѝ беше приятно. Ако Ваня си говореше това сама, няма проблем, всеки да вярва, в каквото иска. Но тя иска да им го наложи, абсолютно недопустимо е да накараш хората да се хванат за ръце и да им говориш за светлината, в момент, в който ти имат доверие, че ще се прави друго и е против убежденията им.

Много мразя да ми говорят такива неща и да ме убеждават да участвам и аз, точно като някаква секта. Особено в това с визуализирането и как щяло да се сбъдне. Е, видяхме колко се сбъдна, Жоро се доказа даже по-зле от очакваното. Нека тя си вярва, но не бих участвала.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 18:53 от Niya-

# 406
Не е проблем Ваня да си вярва в нейните рейки и светлинни шоута и да се моли както го чувства , проблем е пренебрежението, което демонстрира към другите начини с тази реплика. Право на всеки е да избира сам религията си.
Преди две вечери седнала да обеснява на Ралица и Живка, че Кирил е лош, не защото е лош, а защото имал нужда някой да го прегърне. Това е толкова неадекватно, колкото да ти се пукне апендицит, а да ти гипсират ръката. Тя изобщо не умее да преценя средата, хората и да има различен подход към тях и към всяка ситуация. И изобщо е толкова неадекватно да учиш/коучваш някого, без да си достатъчно зрял и помъдрял.
Възхищавам се на умението ѝ да е концентрирана и адаптивна на арената, но е безкрайно недостатъчно за добро впечатление.
И понеже тук прописаха, участници и техни близки, да Ви кажа, че недостатъците на Ваня, не са оправдателна пледоария за Вашето още по-неадекватно поведение, но очевидно е достатъчна и една-едничка Ваня за да разкриете нивото си. И добре, че я имаше, че току-виж от продукцията Ви изкарат чисти като пролетна роса.

Пожелавам на Георги успешно и бързо възстановяване!
Живка е моят фаворит.
Аll Stars не ми се гледа, освен ако предаването не се върне в голяма степен до основната си идея.
С всяка изминала година битките на арената стават по-тежки, по-комплексни и участниците трябва да са физически подготвени, което много стеснява таргета и ни лишава от шанса да видим интересни участници от различни възрастови групи.

# 407
  • София
Каската ще спаси от сътресение на мозъка или поне ще намали щетите при травма като снощната. Наколенки, налакътници и ръкавици също ще намалят потенциалните травми. Но това не отменя грешката да пуснат дуела при това лошо време.

# 408
  • Другата България
Не им е виновно времето.
Дали нямат финансова възможност да направят навес, макар и временен, на тази поляна?
Кой нормален човек ще очаква през октомври и ноември да е 30/24/7 слънчево и топло? Тези неща се мислят предварително, искат повече сеир и повече съоръжения - да ги обезопасят, а не да разчитат на "пазете се, искате ли каски и наколенки, внимавайте", и т.н. смехории.

# 409
  • София
Пак се опитвате да манипулирате с това "Мани го отец Кирил". Репликата беше в контекст към отговор на въпрос на Любо "какво би казал Отец Кирил". Още 500 пъти да го напишете във форума, няма да стане истина. Малко напомняте за гласа зад кадър, който се опитва да бута нещата в желаната посока....

# 410
Само на мен ли ми се стори вчера, че Ваня като попита дали някой подкрепя вота на недоверие, на Стефан много му се искаше да вдигне ръчичката и сякаш беше на косъм? Някой друг с това усещане?

Arizona, и аз така го усетих

# 411
77. Иисус каза: "Аз съм Светлината, която е над всички неща. Аз съм всичко: чрез мене всичко идва и при мен ще се завърне.
Разцепи парче дърво, Аз Съм там.
Вдигни камък и ще Ме намериш там."

Това е от евангелието на Тома. Не знам как църквата се отнася към него и го тълкува, защото то обезсмисля почти цялата им материална база, която е натрупана през вековете, но виждам, че и тук става въпрос за светлината, за която  Ваня отнесе толкова подигравки. На Исус никой не се подиграва, може би защото не е съвременник.

Ваня може би е използвала някаква молитва, която на нея е помогнала да превъзмогне предишните житейски беди и може да си вярва, че това ще проработи пак. Аз пък не виждам да натрапва толкова професионалните си занимания, щото самата аз след толкова гледане, още не съм наясно с какво точно се занимава. Значи не е прекалила. Не знам какво е рейки, честно казано мислех си, че е вид масаж в спа центровете.Laughing Иначе в приказките за светлината и енергиите според мен има доста основание, най-малкото защото са навсякъде около нас. И прегръщането на дървета е доста приятно. Правила съм го веднъж и то от любопитство, а не от вътрешен порив, но оттогава разбирам хората, които го практикуват.Smiley

# 412
Не знам каква молитва е спретнала Ваня вчера, но ако не се е молила на Луцифер, важното е, че се е молила. Аз поне не бих я обвинявала, защото не знам нито една молитва по каноните на нашата църква. Моля се от сърце и с мои думи, когато това ми е нужно. Видях и във фейса критики, че в манастир не използвала църковна молитва, ама то това нейното ако е грях, с мед да го намажеш на фона другите работи, които се случиха в манастира.Rolling Eyes
То и другите не са знаели молитва, иначе някой щеше да се обади - "хайде сега да кажем и молитва по канон". Но никой не го направи, защото знаят само да намират кусури. Ваня решила да има молитва - ама защо така, ама защо тази нейната, ама на мен не ми харесва. Ами стани и го направи както искаш, никой не ти е забранил.

# 413
Темата сега ще стане и религиозна. Ей това Ванче, падна им се от тотото на ИиА, такива полемики и разгорещени спорове.
Тук беше доста приятно и разтоварващо, но май сме на път да повторим модела на сезон 7.

# 414
Ванчето каквото и да каже и направи разбунва духовете Simple Smile

# 415
Темата сега ще стане и религиозна. Ей това Ванче, падна им се от тотото на ИиА, такива полемики и разгорещени спорове.
Тук беше доста приятно и разтоварващо, но май сме на път да повторим модела на сезон 7.
Аа, аз от гледането се отказах, но темата все още ми е интересна, а полемиките я правят още по-интересна. Няма как да ме напрегне по гадния начин, по който стана с Фермата през телевизионния екран. Лошото е, че не мога много да коментирам, защото изпускам детайлите в епизодите, които носят полезна информация. Но все още отказвам да догледам пропуснатото, защото като зрител се чувствам обидена, подценена и емоционално малтретирана. Даже преди малко се чудех дали да не потърся въпросната молитва в записа на Мари, но не. Сигурна съм, че не е грешна постъпката на Ваня.

# 416
  • при късмета
Нека си казва молитвите Ваня и на нея никой не е забранил, както се видя. Да, другите може да не са имали молитва, но Любо (заявил се религиозен от началото, внук на свещеник), като казва, че не е неговото и не е точно, давайки за пример свещеник, реакцията и високомерието ѝ дойде в повече, не молитвата в частност.
Точно високомерието, както каза някой назад, е това, което най-много не харесвам у нея. Още след първото ѝ фермерство написах, че и тя потвърди поговорката "дай на простия власт и му гледай сеира". Сега отново се държи по същия начин, като отново е фермер. Ми не харесвам такива хора, които трябва да са от силните на деня или да имат външно обстоятелство, което ги прави "силни", иначе сами не могат да го покажат. А това идва точно от високомерие. Последната седмица няма да е фермер и пак ще проси защита (макар като е силната на деня да заявява, че не ѝ е нужна), пак ще обвинява другите, че не са я проявили и пак ще плаче, защото няма да знае каква грешка е направила. А тя просто е същата от миналото ѝ фермерство.
Ако трябва да я сравняваме със Сами, заради еднаквите професии, тя е на светлинни години от него. Той успя да привлече хиляди хора без грам агресия или налагане. Просто му се получава. Дори въпреки изцепките му с изневерите

# 417
Изключително съм ядосана на тазгодишното решение да няма закрита арена! Не мога да разбера поради защо - липса на пари ли, мързел да се построи ли?? Не един и двама се пребиха, защото е хлъзгаво. Айде без такива простотии за следващата година, ако може.
Икономии правят, друго си е да ги пуснат да търчат по голата поляна в дъжд и пек.

# 418
Винаги ми е интересно как хората заявяват, че са вярващи, но не спазват основни правила, не познават библията и, общо - взето, са на принципа "баба така ми каза". Не визирам никого лично, моля, не се обиждайте. За мен най-правилното в тази ситуация е да се каже: Ваня, благодарим ти, но вярата ни не ни позволява да се включим. Ние ще се помолим според християнските обичаи или нещо подобно. Възпитано и уважително. Нищо християнско няма в това да говориш зад гърба на човек, използвайки обидни квалификации. Иначе моето лично мнение е, че дали ще се молим на космическата светлина, или на божията такава е все едно, т.е. и двете не са моето.

# 419
  • София
Проблемът дойде оттам, че това на Ваня не беше молитва. Беше някаква практика, визуализация. Сигурна съм, че ако им беше казала "Елате да направим една колективна визуализация, каквато правя редовно и винаги дава чудесни резултати", никой нямаше да реагира така. Или ако се беше помолила със свои думи. Но това просто не беше молитва и хората се почувстваха подведени.

Общи условия

Активация на акаунт