🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 14 (05.12 - 12.12) 🐄

• 58 025
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 390
Много ми е мъчно за Георги. Толкова много беше надъхан да играе на арената, а накрая да се контузи така лошо. Мисля, че той спечели симпатиите на зрителите и отвъд първоначалните ни лоши впечатления за него, излезе много приятен човек. Внасяше и много ведро настроение по свой си начин.

Между другото, Георги имаше реални шансове да победи Кирил. След такава травма успя да довърши битката и да скъси много дистанцията с цепенето. Ако не беше паднал, щеше да цепи много по-бързо от Кирил и щеше да вземе битката.

Арената беше много опасна в това време. Още като тръгнаха по гредата, бях на тръни да не се пребие някой. Решението за арена без навес тази година е много глупаво и костваше здравето на един участник. В предишните сезони арената винаги е била с покрив и никога не са играли на мокро и кално. Отделно, арената винаги е била много уютна и красиво направена. А сега е една гола поляна, в която го няма усещането за напълно истински дуел.

А за Ваня, този път мисля, че тя наистина прекали. Има право да вярва в каквото пожелае, но не е редно да го представя като християнска молитва. Това за вярващите може да се счете като богохулство дори. А накрая с това " Мани го отец Кирил" вече преля чашата. Накрая тя така и не разбра къде е сгрешила. Не е проблема, че вярва в определени духовни практики, а че се опитва да ги прокара като използва религията като предтекст. Не е редно и всеки човек с малко усет не би го направил. Не е проблем да извика хората и да каже, че ще правят някаква духовна практика. Проблем е, че събира хората под предтекст, че ще казва молитва.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 12:17 от Анонимен

# 391
  • София
Затова не обичам църквите. Защото някой ми казва как трябва да се чувствам, как да си изкажа благодарността, молитвата или мъката. Иначе се счита за богохулство ако не е по точно определен канон или начин. И ме сочат с пръст. Ами предпочитам да е нещо от сърце като Ванчето, отколкото по канон като Кирил. Това е...

# 392
  • София
Благодаря на Мари за това

Само заради него не съжалявам, че гледах тази вечер.
Единственото истинско нещо във формата.
И на мен от епизода само това ми остана.Скъса ми се сърцето Sad
А господата продуценти да се откажат завинаги от тази ливада и да се върнат към Арената.Друго си беше-имаше някаква официалност,напрежение,усещане наистина за дуел и най-важното-без контузии.
Или ако искат да приличат на друго предаване,да започват снимките началото на юни.

# 393
  • София
Никой не те кара да ходиш на църква. Само да те питам дали би се държала като Ванчето снощи, ако ти беше във фермата и реставрираше манастира и църквата? Молитвата не е задължително да е по канон, всеки вярващ я казва така, както я чувства, но не говори за енергии, когато е на място, което е посветено на православието.

# 394
Да беше казал Любо молитвата. Отец Кирил не знам какво би казал за Ваня, но в този ред на мисли какво би казал за Иван? А какво да кажа аз за д-р Боби, който е на терена за парлама! А на Живка думите, че й бил най-хубавият ден във Фермата? Е, нищо, не е нарушила канона…
“Мани го това Пробуждане” е този седми сезон.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 11:38 от Mama xxl

# 395
  • при късмета
Затова не обичам църквите. Защото някой ми казва как трябва да се чувствам, как да си изкажа благодарността, молитвата или мъката. Иначе се счита за богохулство ако не е по точно определен канон или начин. И ме сочат с пръст. Ами предпочитам да е нещо от сърце като Ванчето, отколкото по канон като Кирил. Това е...
Правото на всеки да се моли както му идва отвътре, е неотменно. Но когато задължаваш и въвличаш други хора, в твоето "правилно", това вече е друго. Тя, като влезе в църквата, всъщност се помоли по канон, с прекръстването, позицията на ръцете, паленето на свещта. Когато бяха на масата, изведнъж налага нейното правилно. И точно защото всеки има право да се моли както иска, трябваше по същата тази логика, да приеме, че за някого не е било неговото. А тя не го прие, настоява, че чуждото правилно, не е правилно. Има противоречие и то голямо

# 396
Разбирам негодуванието, много, ама страшно много съжалявам за Жорката, исках да го видя на финала, но оставам с впечатлението, че хората не са работили с договори. Не могат да ги пипнат, особено ако е отказал каска и наколенки.
За Ивайло - там спряха, защото и той спря. Жоро скочи и продължи, каза добре съм. Гледам доста професионални спортове и там е така - ако продължи, не влиза лекар. Чааак съвсем скоро почнаха да изкарват футболистите след удар в главата и те пак влизат, но поне ги поглежда лекар.
Моралното е различно от правното. Бъркат се понятията, а често се и изопачават в полза на харесваните участници. Двоен аршин в темата, а в същото време се очаква участниците да са някакви ангели небесни.

Това е честната страна на нещата - дали ми харесва, ами не, не ми харесва. Моето мнение е, че не трябва да се играе на дъжд и толкоз. Също, каските и наколенките не са по желание, а задължителни.
И как ще спасят каска или наколенки от спукани ребра или счупване на лицева кост? Никак. Договорът си е договор. Но тук има липса на безопасни условия и даже са налични сериозно опасни. Ако всички мислят, че не е възможно да бъдат осъдени от продукцията, видно е защо това не се случва. Защото никой не се е опитал да го направи.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 12:26 от cardhu

# 397

За всички, които като мен се учудиха защо Ралица не спомена само Ваня.

# 398
И Пламен е бил пропуснат при четенето на писмото.

# 399
киро и Ивайло кълняха насред прословутия манастир, то не бяха заплахи за чупене на глави и т.н., чудо голямо, че Ваня казала молитва за няккви енергии. Любо и киро баш пък не са се държали много християннски и смирени до сега, че така да се врътват като ощипани госпожици. Късно е! Късно е да се правят на морални и извисени...

# 400
За мен не самата молитва е проблем и това дали е по канон, не харесвам това пренебрежително отношение, което Ваня показва като нахрабрее, или може би това е истинското й лице? Ай ще им плетяла чорапи на монасите като може да им купи. Отец Кирил да си дрънка там...тя ше си се центрира. Как ли пък не ще им работи, нали има кой...Просто я чувствам като пресметлив егоист влязъл до си прокара идеите, да се популяризира, дебилно да провокира съфермери с поведение на неопитна "девойка" и не, не я виждам като жертва.
Затова е и участник Ваня, само непредвидиха, че ще се задържи докрая.

Лично мнение и не скачайте, че нехаресвайки Ваня одобрявам поведението на Кирил.

# 401
Всеки да вярва и се моли както му подсказва сърцето. Но да се изказва пренебрежително за православното християнство и да обяснява как духовните практики като рейки и ...другото не го запомних, са по-по.....ами не е добре, особено работейки по църква и манастир и още повече, обиждайки вярата на останалите хора.
И нещо друго. Любо може да е грандоман, но аз вярвам в искрената му вяра, а и той  изобщо не може да бъде сравняван с Иво и Киро.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 13:33 от cardhu

# 402
И аз вярвам в искрената вяра на Любо, и разбира се, че е далеч-далеч от онези простаци. Но веднага се сещам как прецака Виктор, дето му е уж приятел. Да не ми разправя, че не е осъзнавал, че дирекнто го праща у дома. И то цялата схема, за да си спаси задника и да си добута лесна мишена до финал. Това не ми звучи да е много християннско, но все пак игра е.. В живота такива дрънканици като на Ваня бих подминала директно, но пък ме вбесява и лицемерието на някои участници.

# 403
Мен, ако ме питат и християнството, и рейки са едни и същи али-бали. Но всеки средноинтелигентен човек ще прояви някаква адекватност в подобна ситуация - ако ще казваш християнска молитва, направи го спрямо характеристиките. Ако ще си канализираш енергията - удари една мантра на санскрит, а не православно песнопение.
Изобщо вътре е такъв тюрлю гювеч, че нямам думи. Едните лягат и стават с християнството като междувременно не спряха да обиждат, псуват и да се държат отвратително, другите не могат да си оправят хаоса в главата от камъни, рейкита и прегръщане на дървета. И всичко това гарнирано с някой и друг потур и престилка за разкош на езически обреди около огъня.

# 404
Никой не оправдава Кирил за обидите. Напротив, на него отдавна трябваше да му направи някой забележка най-малкото, че са на религиозно място и не е редно да се държи така. А и на друго място да бяха, пак е недопустимо. Но не виждам това какво общо има със снощната случка с Ваня. Проблемът е, че тя подведе хората за да си прокара своите си практики и същевременно се държа пренебрежително към религията. Според вас, нормално ли е да каже "Мани го отец Кирил"? Показа много надменност и неуважение към религията и към вярващите. Едно е да каже на хората, че ще направят някакво центриране, духовна практика и пр., и който желае, ще се включи. Съвсем друго е да събира хората с предтекст да се помолят и да налага свои правила. Дори и да не е вярваща, би трябвало да има уважение към вярващите и към религията, особено когато идеята на сезона е реставрация на манастир.

Общи условия

Активация на акаунт