🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 14 (05.12 - 12.12) 🐄

• 57 832
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Някой написа, че напролет щели да ходят монасите, че оттук е работа на Светия сенод и тн да насели манастира. Значи някой ни "пробуди", направи едно търговско предаване рейтинг/пари и тн. Същия този някой обече явно ни излъга, за кого правиха зимнина цял сезон, уж за монасите, които ги няма.
Дали това е единствената лъжа тоя сезон м? А гласчето зад кадър как извърта всичко в полза на продукцията, къде ти истина - лъжа, в уж святото място? Не лъжи е основен закон в християнството, нееднократно нарушен от ИА.

# 886
Е нали уж след финала влизали монасите...Сега Стрина маже филии с лютеница и готви зелен боб от буркан😆.Питайте Мирон кой изяде стафидите и къде отиде лютеницата.

# 887
Да ви кажа много съм скептична за съдбата на манастира... Използваха мястото и историята да си направят предаването, но след това всичко отива в други ръце. Надявам се дарението на Любо да не отиде напразно... Просто си има усещането, че на това място не му е писано да съществува, дано някой ден да научим положителни новини за него.

# 888
В един от разказите си отец Кирил каза, че в България няма достатъчно монаси. В огромен манастир като Рилския имало 7-8-9 монаха. И аз, като човек, който не вярва в енергии и такива работи, а винаги гледам реално и практично, си мисля дали просто няма кой да отиде там. От друга страна пък преди да започнат реставрацията би трябвало да са го обсъдили със синода( или с когото трябва). Така че най-вероятно изчакват да приключи излъчването и да се заселят и монасите.

# 889
Е как точно ни излъга продукцията, те само възстановяват мястото, но не са те хората които да намерят и вкарат монаси да живеят там.

# 890
Ще е интересно, ако някой е запознат да сподели монасите имат ли право на избор (би трябвало) или може да ги командироват от Синода?
Наистина, дали ИиА са направили проучване би ли имало желаещи за конкретно този манастир.
Защото Синода лесно би се съгласил да се облагородят църковни имоти, пък ето и дарения има.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 15:08 от NOVA NADEJDA

# 891
В манастира след предаването:

11/08/2021 Шумският манастир отбеляза храмовия си празник без фермери и медиен шум (СНИМКИ) https://www.aktualenglas.info/%d1%88%d1%83%d0%bc%d1%81%d0%ba%d0% … 0%b2%d0%b8%d1%8f/

11/23/2021 Малки ангелчета изпълниха Шумския манастир (СНИМКИ) https://www.aktualenglas.info/%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b8-%d0 … %8f-%d0%bc%d0%b0/

# 892
Снощи голямо четкате и превъзнасяне на Кирил от гласа зад кадър. Достоен, мъжка постъпка алата балата
Извинете, ама след всичката помия , която се изля от устата му и цвете да му боднат отзад пак няма да стане по- красив и достоен.

# 893
Какво достойно направи.Видя,че идва края на предаването и се сети ,че и други ще гласуват.Та се направи на рицар.Това беше леко унижение за Любо.Това беше абсолютно популистко.Не мога да го харесам този човек.Жена му как живее с такъв човек?!
Браво на Любо за дарението!

# 894
Чудесно, обаче детските филмчета и като цяло филмовата индустрия са ни оставили фалшивата представа, че "доброто" и "справедливостта" побеждават.
 В живота в момента "побеждава" силният на деня и този, чието поведение е максимално адаптивно, и който успее максимално да осребри всички шансове.
За мен като зрител е ценно просто да гледам и да виждам някакви модели на поведение.

Щом справедливостта побеждава само в детските филмчета, защо нокът ти е Нова Надежда? Надежда за какво?

# 895
Снощи голямо четкате и превъзнасяне на Кирил от гласа зад кадър. Достоен, мъжка постъпка алата балата
Извинете, ама след всичката помия , която се изля от устата му и цвете да му боднат отзад пак няма да стане по- красив и достоен.

"Г*зът му с рози накичи, насраното да не личи" стана работата с Кирил. Опитват се, ама той толкова се е оцапал, че няма вече чистене.
След излизането на Ивайло стана една идея  по-поносим за гледане. Пробва се първия ден с вота на недоверие, но като никой не го подкрепи(без значение поради какви причини) леко се кротна. Ама чак пък да го изкарват най-благородния, най-достойния хайде няма нужда.

# 896
Чудесно, обаче детските филмчета и като цяло филмовата индустрия са ни оставили фалшивата представа, че "доброто" и "справедливостта" побеждават.
 В живота в момента "побеждава" силният на деня и този, чието поведение е максимално адаптивно, и който успее максимално да осребри всички шансове.
За мен като зрител е ценно просто да гледам и да виждам някакви модели на поведение.

Щом справедливостта побеждава само в детските филмчета, защо нокът ти е Нова Надежда? Надежда за какво?
Hug прочети отново думите ми. Кавичките не са за украса. Но темата е дълга. Никът ми си е точно в смисъла, който влагаш.

# 897

Не,  не беше Владо гост звезда.Беше си пълноправен участник.Аз не чух някой да го представя,  като гост звезда,  или да бяха обявени някои привилегии за него като звезда.И други известни личности са влизали и са били със статута на редовни участници.
Да,  имаше гости звезди като Каролев,  Данчо Йовчев,  но те бяха със съвсем друг статут.Бяха за точно определено време вътре,  не ги номинираха,  не ходиха нито ратаи нито на дуели.И дума не може да става да се сравняват.
Това не е вярно. Известните личности, поканени от продукцията, дори и като редови участници, имат съвсем различни уговорки. Например - един съвсем редови участник, явил се на кастинги и избран, не получава хонорар, докато поканените известни личности получават и изобщо не се явяват на кастинги. Тоест те не минават през същия подбор като останалите. Да, гост звездите обикновено стоят кратко, докато Владо Николов остана по-дълго, но имаше различна позиция от тази на останалите.

Ама някъде казаха ли че Владо Николов е гост звезда и с друг статут спрямо останалите участници?Че то имаше цел сезон където половината са известни.Да не би да имаха различни права в играта.Дали минават кастинги и дали им плащат, това са работи от кухнята.По телевизията ги представят като участници с еднакви права и задължения както и другите.

# 898
Гласувах за Коцето, че да станем общо трима с баба му и Ивайло 🙂
И Цоньо сигурно ще е за Коцето, че нали неговите винаги падат.

Аааа, повече сме😃 и аз съм за Коцко, заради интригата, иначе хич не ми е симпатичен, ама Пламен и той хич не ме вълнува.

# 899
  • Варна
В последната битка на дуела на някой направи ли му впечатление, че Кирил трепереше и едва си поемаше дъх от умора, а Любо дори не се беше задъхал?
Оставам с впечатление за нещо задкулисно в последните събития. Децата ми се отказаха отдавна да гледат предаването /някъде между третия и четвъртия дуел на на Ванчето/. Аз все още гледам, но май тази година няма да гласувам. Един Пламен ми остана, не че е идеален, но ми изглежда най-истински, с възходите и паденията си.

Общи условия

Активация на акаунт