С Дядо Коледа и Л@утербах на топло чайче в НЕМСКАТА тема/225

• 25 991
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
  • Deutschland/HE
Той май е ограничен да се вижда само от България, това бях чела някъде. Опитах да вляза, но не става и при мен. Дали някой приятел или в копирно студио няма да и направят услугата?

# 136
  • Варна
Благодаря colibri Simple Smile
Проблема е, че тя живее вече в Гърция и има час за бустер в неделя, но гърците не приемат сертификата й за да сложат третата доза, а искат информация с датата на поставяне на първа и втора доза. Имало такъв документ и искам да й го пратя.
Ще търся някой в бг за тази работа.
Благодаря още веднъж Simple Smile

# 137
В България съм, дай на лично , ще ти го пратя на посочен мейл.

# 138
  • Deutschland/HE
Да и свали сертификато като ПДФ, да даде печат и от там може да се запамети като pdf и да и го препрати.

П.С. В сряда слушах по българските новини, че не можеш в България да си сложиш бустер, ако първите ти две дози не са правети в България. Аз предвидливо отказах да си слагам бустер през декември, а ще го направя януари, за да не изтичат 9месеца докато е лятната ваканция и да сме в България.

# 139
мама-ени, значи правилно сте преценили възможностите на детето. Simple Smile Това не всеки родител го умее.

Моето в момента има нужда от яко подбутване по немски. Пак правописът... Понякога си изключва главата и не мисли какво пише. А по английски грешки почти не прави. Не разбирам що за чудо е това. Поне безропотно пише диктовки. Учителят по немски ги беше накарал да напишат отговор на въпроса: "Защо е важен правописът?". Входящите диктовки не посмя да им ги върне. Rolling Eyes

# 140
Наскоро бях влизала в his.bg от тук. Сега и аз не мога.
Аз мисля, че с бутане и контролиране ще се справи в гимназията, но за мен това не е ок. Трябва сам да се организира и да учи, не да го ръчкам, той да се лигави. Това ми коства и време и енергия. А и не е тип дете което да учи след 17ч.

# 141
Blеu Това според мен е проблем с учителите или едното го прави автоматично и не се замисля, а другото му е чуждо, изисква внимание и размисъл и от там го прави правилно.
В Монтесори училището поправяха правописни грешки за да види къде е грешката, но не слагаха наказателни точки и пр. Те и оценки не пишат. Правиха упражнения с материали, много четене с разбиране, диктовки и съчнения. Четене с разбиране, т.е. допълване в текста, отговаряне на въпроси, кръстословици към текста и пр. кара да се загледа детето в текста и думите повече - визуалната памет. Но имаше и много целенасочени упражнения. Например тетрадката с от едната страна рисунка и от другата различни упражнения. Например първо ключови думи, от тях асоциирани изречения , от там текст ... И други правиха.
Моето не е топ 1, но гледам че се справя добре.  Учителите им са много добри.
Етиката обаче му е мътна индия. В последното класно им дала да напишат няколко определения от сорта на какво е етика и какво е морал ... и някаква картина и да опишат по неяа какво си представят и ... трябва да намеря точно заданието. Ами той такова хубаво съчиенение по картината е написал от страница и половина , но се оказало, че учителката нямала това в предвид ... пътя на картината трябвало да е житейския път , цветенцата - щастието , облачетата безгрижността ... Наистина бяха учили тези понятия в материалите, но той не е разбрал какво се иска. Беше супер объркан.
Малко според мен е Zumutung това задание без изрично обяснение за деца , които не участват в часове по религия, неделни училища, семейни проповеди или Pathfinders подобни. 
Затова според мен много е важно учителя как подхожда .
#Reina аз не знам как ще е в реал. Може и там да се наложи да помагаш.

# 142
bella-ciao,

По етика децата пишат в контролните определения, които са учили в клас. Затова се дават точки.
Етиката ми е последна грижа, там и без учене докарва синът до 3 и 4, та толкова стига.

# 143
Deni-meni не знам . Зависи. Моето за първа година учи френски и имат страшно много учене , но разбира какво учи и изкарва много добри оценки. Етиката я учи, проверяваме, преговаряме, но не разбира учителката какво иска от него и на контролни и класни не изкарва добри оценки. Т.е. май е до начин на мислене и възприятие.

# 144
  • Варна
G..D.., благодаря Simple Smile
Тя сертификата го има, но трябва някакъв друг документ, в който е упоменато датата на двете дози.

# 145
Учителят по немски се е заел да ги научи гледам, но още не мога да го преценя добре. Точно за правописа няма да го оставя без помощ, сам не може да си диктува. Явно не е и до зрителна памет, защото моето чете книги. Приела съм, че това е положението, нищо че не разбирам как някой може веднъж да пише една дума правилно, а на следващия ден – не. Simple Smile Ще помагам, няма как. Правописът е важен. Напредък определено има.

Моето ходи на религия. Така пожела. Много е доволен, че нямало да пишат контролни тази година. Laughing Харесва учителката, извеждала ги навън при хубаво време. Grinning

# 146
Учителя ще ги научи, но да обърне внимание на всяка дума поотделно , вместо само на смисъла какво иска да каже - това ще е индивидуално постижение. Има различни хора и по различен начин възприемат нещата.
Диктовки не правим ние . Има план по 1 диктовка седмично , без да я проверяваме ако нямаме време. 
Тъй като може сам да си определи кога да си пише диктовката за семдицата , а и не му коства повече от няколко минути ... и нас ни ангажира съвсем малко. Оставя направеното на масата в хола и баща му го преглежда когато намери време.  Сега мисля да направя същото и с английски и френски в по-елементарни форми. Защото даскалиците са си наточили зъбите за още и още класни.
Религията така и не може да я разбере и само го обърква. В Монтесорито беше нещо като етика - имаха екология, етноси , тълкуване на приказки и това им беше религията. Например така и не успя да схване къде живее Той - като малък на влизане в черква, манастир, катедрала и пр. питаше @А, тук ли живее . Да го видим ... @  А самата идея която беше донесъл от детската градина, че Той го гледал и чакал да свърши нещо нередно за да го поучи и накаже ... ни костваше доста време да го успокоим. Вече изобщо не обръща внимание и не се занимава. Има всякакви хора .
Ще ходя да потърся голяма тиква. От полето вдигнаха големите , застудя, и сега в магазина само някакво дребно хокаидо.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 15:05 от bella-ciao

# 147
  • Немция
Синьо, и моят големият Бибитко се записа на религия(католическа) по свое желание Grinning, но той беше в католическа детска градина и католическо Грундшуле, та не му е чуждо. Иначе е кръстен православен, голямо изключение ще да е в групата им. Smile Ни риба, ни рак.

По немски със сигурност играе роля упражнение на правопис на отделни думи и въпреки това не всички деца са с идеален правопис.
Малкият от 2 клас имат Lernwörter, които упражняват по различен начин цялата седмица. Тези думи са взети от текущия им урок. Учителката е взискателна, освен това повечето деца, завършващи нашето Грундшуле отиват в гимназия.
Имаха през есента Vera Vergleichsarbeiten и учениците от училището им са се представили добре, не се забелязват големи пропуски, въпреки локдауна.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 13:07 от Бибит

# 148
Това с Lernwörter за седмицата ми напомня на Satz der Woche. Всеки понеделник закачаха по едно изречение на дъската  на което всеки самостоятелно да направи разбор през седмицата . Когато намери време. Не се проверяваше обаче.

# 149
За меломанките да кажа, че на 22.11.2022 The Cure ще имат концерт в Кьолн. 🥳 На Ози концерта от февруари 2022 го отложиха за май 2023, но ние още се надяваме. 😁

Общи условия

Активация на акаунт