Червените флагове, за които си затворихте очите.

• 14 084
  • 318
  •   1
Отговори
И в двете предишни теми сигурно се описаха по 100 червени флага и за двата (?) пола. Но предполагам никой не е със перфектен партньор и всеки е правил компромиси. Интересно ми е кои бяха тези флагове, които още преди да задълбочите връзката си виждахте, но умишлено или не си затваряхте очите за тях. И колко след това "ви изядоха главата" и станахте пишман, че сте свалили летвата. Не говоря за тези, които открихте след години, а за виждащите се от ден първи.

# 1
Стиснатост! С времето разбрах, че който е стиснат за пари е стиснат и на чувства.
Девет години...

# 2
С първия ми мъж, веднага забелязах неуважението му към майка му и си затворих очите, след това започна същото към мен. С втория, веднага забелязах прекаленото му вслушване в майка му, сега това ми яде главата.

# 3
Нищо не видях първите дни и годинидве-три.
На 19, като ги гледам сега какви са, умножавам по две ,че сега инфо има бол, тогава от къде да черпиш и   родителите заспали-всичко е срамно.

# 4
  • на брега на морето
Моят мъж е голямата ми любов от пръв поглед, буквално от пръв поглед. Погледнах го и се влюбих безпаметно. Червените знаменца ги виждам след дълги години брак, защото розовите ми очила бяха дебели 1 метър. Нямаше как да видя веднага недостатъците му. Сега ги виждам, но все тая.

# 5
С първия ми мъж, веднага забелязах неуважението му към майка му и си затворих очите, след това започна същото към мен.
Нещо подобно се случи и с мен в първата ми връзка. Осъзнавах, че поведението му е неуважително, но не смеех да се противопоставя, нямах усещането, че съм в позиция да определям правилата. Със сигурност не бях равностоен партньор в тази връзка. Подценявах себе си. Наистина не мислех, че заслужавам нормално отношение.

# 6
Нищо видях, виждаше ми се перфектен, мил, грижовен и забавен. И много красив. Бях влюбена и глупава.

# 7
  • Варна
И аз съм от влюбените до уши сигурно 15 години. Последните 4-5 години забелязвам някои работи.

# 8
Само от личен опит ли трябва да пишем, или може и от наблюдения върху чужди връзки?

Червен флаг и за двата пола – който веднъж е ударил/изневерил/предал, ще го направи отново. Без значение дали става въпрос за партньор, приятел, роднина, колега и т.н.

# 9
Не само личен.
Всеки има познат или позната, които са си затворили очите и са скочили с гол гъз в тръните.
Интересно ми е кои номера (флагове) минават най-лесно и незабелязано.

# 10
Според мен всеки номер може да мине лесно пред човек без достатъчно опит.

# 11
Нищо не съм пренебрегвала, и нищо не ми е изяло главата във връзки.

Иначе червени флагове, които не съм пренебрегвала, най-общо са били, че човекът не става за мен като за сериозна връзка. За краткотрайно  джиджи биджи може да става, но не и за връзка.

# 12
Съгласна съм с Бел, липсата на опит води до подценяване на червените флагчета. А това пък води до натрупване на опит. Така още доста млада научих, че ревнивите хора съдят по себе си за останалите. Безценно прозрение Smirk

# 13
Прекалена избухливост буквално от нищото, истеричност на моменти, като си науми нещо ще обърне света но ще го постигне.. Общо взето това са, не си личаха толкова от начало с изключение на последното,защото така си беше навила че ще ме има и мен, но понякога дразни.
В началото наистина се стараеше да я прикрива тази избухливост, но и влияеше и когато нещо я подразни почваше да се държи по хладно без да знам защо. И това действа много побъркващо, все едно игра на топло студено, за малко щеше да ни съсипе връзката, но като стана по открита и показваща емоциите си се оправиха нещата. Но с времето дотяга, имали сме големи скандали заради някакви дреболии.
С две думи идеални хора няма, но в случая и с това си паснахме, макар че от мен рядко стават скандалите, по добре да ти се развика, но да се изкаже каквото има от колкото да мълчи, да сумти и да се чудиш какво става в главата и.

# 14
1. Флегматичност. Забелязах го още в началото, но чак след 20 години взе да ме дразни. Не е кой знае какво, аз пък съм с прекалено бързи движения Joy.
2. Прекалена доброта и жалостивост, звучи добре, ама не е чак толкова. Обаче той е по-добрата част от нашето цяло, не мога без това. Тези добри,  по детски наивни сини очи.
3.Прекалена загриженост и притеснение за всички. Като поостаря стана дразнещо.
4. Досадност. Особено като се разсърдя за нещо, ме преследва, докато не се сдобрим. Това винаги ме е дразнило.
5. Когато се спре да говори с някой на улицата, откарва по 1 час. Винаги е било така, понякога ме дразни, понякога не.
Обаче, това за мен не е повод за раздяла.
Аз самата съм окичена с безброй червени флагчета.
Имам, някои наблюдения при близки и приятелки. Вярно е, че стиснатоста е голям червен флаг, който се проявява във всяко едно отношение. Много мразя стиснати мъже, но понеже самата аз съм пестелива, можеше и да се подлъжа. Добре че не съм срещнала такъв.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 19:38 от zavs

Общи условия

Активация на акаунт