Аз, или "Най-токсичният човек в живота ми"

• 4 217
  • 56
  •   1
Отговори
Здравейте,

Това сигурно ще е най-малоумната тема пълна с риторични въпроси и очевидни отговори.. и много себетоксичност. Знам как тук не прощавате и може би имам нужда от това, а и няма с кого толкова да говоря..

На 33 съм, но моля не започвайте с това как може на тези години такива истории. Да, на толкова съм и, да, такава съм, въпреки това.

Не знам как да контролирам хормоните си, за да не допускам еднакви грешки, но с различни хора. Продължавам да се водя от физическо привличане, въпреки очевидният червен флаг, който се вее над въпросния.
Колега 🚩
На 25 🚩
Незаинтеруван от връзка , а FWB 🚩
Неопитен, нестабилен,тревоман, ще  напуска БГ (чужденец е) след 5 месеца🚩

И въпреки това всичко, въпреки, че знам колко ще се привържа, въпреки че си търся сериозна връзка и знам че ще страдам... аз развявам най-зеленият флаг за отношения с него, колкото да го запазя. Той казва "ама ще те нараня, не знам дали е добра идея", аз  казвам " ама аз не искам нищо сериозно с теб така или иначе".

Какво по дяволите ми става? Не искам да напускам засега, ама той седи до мен...а
е  прав човека.. ще ме нарани и то много. Но аз съм мазохист и ще търпят само, защото не мога да понасям да съм отхвърлена и забравена, във френдзоната ..и то от колега, демек няма я възможността "далече от очите, далече от сърцето".

Та аз тъпа ли съм или да, е днешният въпрос на тази смислена тема...

# 1
Токсичен и нарцисист - двете най употребявани нарицателни в бг-мама.

# 2
Намери си психолог и нищете защо си избираш недостъпни мъже.

Има жени с подсъзнателен страх от обвързване, които се вкопчват в невъзможни връзки, защото колко и да твърдят, че искат сериозни отношения, всъщност ги е страх. И ти може да си такава. Или пък не?

Ако имаш пари намерени добър терапевт. Няколко години разнищвай рожденото си семейство, дади ишюс и други травми и ще се подобриш.

Тук какво ще постигнеш?
Най-много да се почувстваш още по-зле.
Ако пък мазохизма те влече, продължавай в същия дух.

# 3
Благодаря ти, че го казза метал.виксен.,мисля, че наистина изпитвам някакъв страх от обвързване и най-вече от това да бъда изоставена .. и най-новото произлязло от аповете за запознаства, това дали няма нещо по-добро за мен. Не искам да съм сама, но не мисля, че мога да имам нормална връзка.. изпита съм от несигурност и ревност. Най-вероятно е свързано с това, че баща ми не е част от живота ми от 4 годишна. Или просто травми от стари връзки.

На психолози съм ходила , но по други въпроси и някак си не усетих помощ и не знам дали ще имам полза, защото все се връщах към старите си навици. Пуснах темата просто да си излея душата.

# 4
  • София
Токсичен и нарцисист - двете най употребявани нарицателни в бг-мама.

Предполагам, че визираш авторката, защото тя напълно отговаря на описанието.
Не мисля, че се лекува.
Работи върху себе си сама. Стига да искаш промяна.

# 5
Може да прозвочи тъпанарски, но както казваше чинка ми Петрана - Какво очакваш като мислиш с онази си работа.
Поредната мотика.

# 6
А ти какво очакваш, освен пет месеца дбиджи-биджи, нали той после си заминава и пак няма начин да сте заедно. А и щом се дърпа, може просто да няма интерес и да не иска да те обиди като ти го каже директно.
Имай предвид, че останалите колеги са наясно какво се случва и ще са наясно ако още нещо се случи занапред. Ако това има значение за теб. Единствените, които не знаят, че "всички вече знаят", сте вие двамата.

# 7
Не знам как да контролирам хормоните си, за да не допускам еднакви грешки, но с различни хора. Продължавам да се водя от физическо привличане, въпреки очевидният червен флаг, който се вее над въпросния.

И въпреки това всичко, въпреки, че знам колко ще се привържа, въпреки че си търся сериозна връзка и знам че ще страдам... аз развявам най-зеленият флаг за отношения с него, колкото да го запазя. Той казва "ама ще те нараня, не знам дали е добра идея", аз  казвам " ама аз не искам нищо сериозно с теб така или иначе".

аз съм мазохист и ще търпят само, защото не мога да понасям да съм отхвърлена и забравена
Аз не виждам страх от обвързване, нито страх от изоставяне. Сама казваш, че въпреки че си наясно с развръзката, решаващо и водещо е физическото привличане.
Осъзнаваш своята токсичност, но се приемаш такава каквато си и проблеми със себе си и отношението си към връзките си нямаш. Желаеш, взимаш, изживяваш. Въпреки, че перспектива няма.
За да излезеш от този кръг на самонараняване, е нужно сама да почувстваш нужда да се противопоставиш на посоката, към която ти сама си се повела, да намериш смисъл да се промениш.
Ако страданието спре да те привлича, но започне да те отблъсква, значи имаш шанс да станеш разумна (спрямо себе си) и предпазлива. Тогава и ще спреш да проявяваш тази токсичност.

# 8
Нищо не очаквам, ясно ми е, че имат срок тези отношения както и казах. Просто не знам защо си го причинявам. Явно съм токсичен нарцисист? А, че колегите виждат, слабо ме вълнува. Това не е място, където смятам да остана дълго. От негова страна има интерес със сигурност, но е само физическо... то и при мен е само физическо, ама пт  тъпотия мога да реша, че е повече от това в някакъв период. Засега се въздържам от сексуален контакт.. дано въздържанието продължи докато си тръгне.

# 9
  • София
Аз пък не виждам нищо лошо или токсично в цялата ситуация. Колеги сте? Ами, ок, това са рисковете на живото общуване. Защо пък да не се впуснете в една авантюра?
Още повече, че той ще се махне след 5 месеца. А за 5 месеца толкова хубави неща могат да се случат...

# 10
  • София
Изключителна драма, като гледам, без никакво основание. Нито си на 103, нито сме 15-ти век, за да се говори за започване на сериозни отношения нарочно. Много можеш да познаваш един човек, та да знаеш ти искаш ли нещо сериозно или не, и какво ще стане. В написаното от теб виждам само токсичното ехо на майка, баба, леля, баща или нещо друго от този сорт дресирало те на старовремски възгледи и самобичуване.
Я си гледай кефа и стига се тръшка, че тия с подбор само за сериозни отношения си останаха стари моми, поне около мен, вече съм към 50, т.е. и те.
Влюбила си се, изживей си го, каквото ще става ще става.

# 11
Аз пък не мисля, че не е чак такава благодат в средата на трийсетте си години да се занимаваш с безперспективни връзки и приятелчета, тревомани и несериозни, които те ползват само за секс.
Отделно колегите ти вече знаят. Какво като си влюбена, той като не е?

И щом сега не е време за сериозни връзки то кога е?
Тук се промотира либералното развяване наляво и на дясно, но то рядко е добро за жената. И се плаща. Понякога скъпо.
Отричайте го колкото си щете.Наричайте ме каква ли не. Но това няма да доведе до ползи за авторката.

# 12
Така е, колкото и да ми допаднаха предните 2 коментара, си напълно права. Освен за частта с колегите, т.к. това не ме вълнува. И други хора завързаха ..връзки на работното място, не виждам нещо лошо, на мен само ми пречи от гледна точка, ако се влошат нещата и после как ще го избягвам.

За жалост, обаче, други сериозни перспективи няма в момента, които да отместят вниманието от този. Не знам..може би не ми е писано да имам нормална връзка с нормален човек щом все такива привлличам/ме привличат.

# 13
  • София
Е, ако се влошат нещата, нали ще се махне така или иначе?
Авторката, имала ли си дълга връзка до сега?

# 14
Най-дългата ми е 2 години и живяхме заедно, но по-скоро по принуда, т.к. бях студент в чужбина по това време и финансите бяха зле. Мисля, че той ме "осакати" най-много.

Общи условия

Активация на акаунт