С Дядо Коледа и Л@утербах на топло чайче в НЕМСКАТА тема/225

• 25 988
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Blue, идеята за стимулацията е добра, той караше преди такси в Ню Йорк, сега е на ICE, но май на летището предлагаха симулатор, Бибит беше разказвала скоро.
Ще потърся.

Рейна, прочети пак условието на задачата. Ако е пишело само глаголите да подчертае, то си е свършил работата добре и ти пренасяш върху него твоите очаквания. Ако е пишело И да разбере текста, то тогава трябва да помислиш за стратегия как да чете с разбиране и да мисли абстрактно и да търси глаголи.
Моят син в 3кл учеше skimmen: четене без задълбочаване, но да индентифицира ключови думи и да може да отговаря на въпроси без да е чел съсредоточено текста. Това са важни умения в днешно време, когато ни залива информация.

Синът е в гимназия, може да стои до края, но не съм убедена, че толкова ще издържи там. Не, защото не може, а защото там обучението е по-различен начин и по някое време ще му е нужна рамка, а не пълна свобода като сега. Уточнявам: сега може да иде и ако е станал накриво, да си се цупи и нищо да не прави. Също сам определя за кое ниво по всеки предмет да прави упражнение. Има си begleitender Lehrer и само информира. Всички материали са дигитално достъпни и той цъква на другото ниво и работи.

Софт, тази пълна готовност ми коства много енергия. Иначе аз сега съм така, но усещам, че аз плащам висока цена и търся други, по-ефективни начини.

# 121
  • Немция
При нас за самолетния симулатор имаше свободни термини през уикенда чак след 3 месеца Hushed, през седмицата беше по-свободно.

# 122
  • в сърцето на един мъж...
Това с рождените дни през зимата ми е било винаги много трудно. А сега с тая пандемия още по Sad При нас има едно супер флай - с трамплини, децата умират от кеф. Виж дали няма и при вас нещо подобно. Тук тази година ги пуснаха с тестове.
Мути вече започнаха да я показват тук и там, икеа се оказаха както винаги най-предприемчиви Simple Smile

„Kannst du mir bitte mal das Opernglas reichen, will doch mal sehen, ob der Olaf schon fleißig ist.“

# 123
asyalein, след като са толкова активни/ буйни/ палави децата, може би навън с програма  би било най- добре. Сетих се , че в детския вестник, който го има тук безплатно, съм виждала обяви за аниматори, клоуни, ди джеи и подобни за партита и РД. Ако ви се струва приемливо, дали да не наемете такава услуга? Има и такива, които предлагат експерименти, подходящи за деца , но такива съм срещала по - рядко.

# 124
Гледала съм предавания колко много храна се изхвърля ,  към 50% по спомени. Не само от домакинства, а и магазини и производители даже. Ами ако е вярно , то рапица за гориво не ми се вижда толкова разсипия. Особено ако има и друга полза като например по-еколкогичен добив и чист транспорт на горивото отколкото танкери и пайплайни с аварии в моретата  .Това производство ако ви разбирам добре е горе-долу локално или европа локалко

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 19:11 от bella-ciao

# 125
Мути вече започнаха да я показват тук и там, икеа се оказаха както винаги най-предприемчиви Simple Smile

Още преди няколко дни гледах реклама на лак за коса Тафт. И фати го споменаха.

# 126
  • в сърцето на един мъж...
Хаха, Софт, не я бях гледала тая реклама Simple Smile

# 127
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Много яки реклами.
Ето на това му викам добра обществена психотерапия 🤪

Трамплин и имаме, 1-2 пъти сме били, вече са аут. Аниматор незнам дали ще иска 🙄

# 128

Софт, тази пълна готовност ми коства много енергия. Иначе аз сега съм така, но усещам, че аз плащам висока цена и търся други, по-ефективни начини.

Ако намериш си за Нобелова награда за мир. Зависи и от детето. При нас по-малкото си върна и за голямото, което беше кротко през пубертета, а очаквахме обратното.
Между другото, дъщеря ни е втора седмица на почивка в Малта и не е хубаво така да се говори, но много сме доволни.😁

# 129
  • Germany
Я кажи Софт, кога е най-подходящо за почивка в Малта? Но да не е много жега, че не ни понася 😉

# 130
Края на септември до средата на октомври е джакпот. После може много да вали, преди това е нетърпима жега. Март-април са слънчеви и топли, но не и за плаж. Май е по-хладен от българския, в средата на юни настава ужас, като в началото и средата на септември е най- зле, защото влагата е много висока плюс жега.
Зависи кой за какво отива. Аз обожавам Комино и Гозо и искам да мога спокойно да се къпя и гмуркам, като горещините не ми пречат по принцип, но не и летните малтийски. През останалото време има какво да се гледа и прави, но с лодка в пещера или лагуна друго казва.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 22:36 от Анонимен

# 131
Ауу Ася верно пише на задачата само "подчертай 11 глагола". Той всъщност това се опитваше да ми каже, аз го прекъснах ядосана.
Проблем е, че го мързи, не му се учи. Ако не му кажеш да напише 2 страници ще напише 2 изречения. Това са думи на класния. Бърза, няма търпение, вълнува го играта с децата, въобще не е дорасъл. Това ученето за нищо го няма.
Знам, че в гимназиите се учи доста, той иска в гимназия. Да не стане така да ме обвинява после. Ще го мисля.

# 132
За зимните рожденни дни - този на синът ми е между коледа и нова година - до 4 клас празнувахме в детски център. От 5 клас каним приятелите му в къщи. Отрупвам малката маса със сандвичи, солети, мъфини, пуканки и напитки, и организирам множество игри, от които се получават точки и накрая раздавам грамоти. Към 17 часа предлагам чикън нагетс и помес, после вадим тортата и завършваме с кратка заря на двора. Гостите винаги казват, ча на по-хубав рожден ден не са били, а синът ми е щастлив.
За училищата след 4 клас - трудно и отговорно решение. Нашата учителка в 3 и 4 клас беше рефрендарин и изобщо не можех да разчитам на нейната препоръка. Записах синът си в гимназия, макар че имаше препоръка да реал и не съжалявам за изборът си. Но и той е мързелив и го ръчкам за домашните и го изпитвам за класните.

# 133
Учителите имат много голямо значение. И родителите. 

# 134
  • Варна
Извинявайте за страничния въпрос, но някой може ли да влезе в www.his.bg
Трябва да принтиран на майка ми сертификата за ваксинация, а не мога да вляза.

Общи условия

Активация на акаунт