С Дядо Коледа и Л@утербах на топло чайче в НЕМСКАТА тема/225

• 25 981
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
Не знам, дали има Escape-room за 10-год., но братът на мъжа ми и жена му подариха на дъщеря ми една Escape-room настолна игра на български с 4 варианта. Играта е за 16+, но опитахме да я играем дъщеря ми, на 14 г. и аз на 43 г., е заключени си останахме. Не разбирахме, от къде да почнем и какво да правим, уж жокери, ама тиктакащ часовник, звуци всичко. Отказам се на втория етап. Та за мен това не е игра за всеки. Ако пък е в истинска зала, да не вземе някой да се паникьоса.

# 106
  • Немция
Ася, говоря за група от 10 деца, всички различни по темперамент. С мъжа ми си починахме на рождените им дни тогава. Grinning
Затова и пиша - ние предлагаме, ти преценяваш. Твоят опит е преди поне 2 години, може много неща да са се променили.

# 107
  • Germany
Дени, обикновенно в тези стаи има помощен пресонал, който помага, като зациклят. Големият ходиха за 1ви път на около 12г със съученици и въпреки, че едвам се бяха справили /с 2 подсказки/, много се забавляваха. За по малки деца мисля, че тук няма стаи. В БГ има огромно разнообразие.

# 108
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Трудно ще ти е.
Мен ме тресат тийн-проблеми, малчовците са ми вече далече.

Да ти кажа, страх ме е да си представя какво ме чака като влезе в пубертета с пълна сила. Laughing

# 109
Moni,

дано да е така. Иначе ние вкъщи с 4 подсказки, т.е. жокера, си потънахме с Титаник и то още на първия етап. Cry

# 110
Трудно ще ти е.
Мен ме тресат тийн-проблеми, малчовците са ми вече далече.

Да ти кажа, страх ме е да си представя какво ме чака като влезе в пубертета с пълна сила. Laughing

Стискаш зъби и си натискаш нервите, защото не можеш да победиш, но в същото време очите и ушите настроени и стоиш в пълна готовност по всяко време да го хванеш за врата и да го издърпаш в правия път. Лесно е. 🤣

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 15:51 от Анонимен

# 111
Сега Лаутербах зачезна от интервютата по новините последните дни и днес един друг виролог се изказваше, че трябва да се наблегне на бустерната за хора над 60 год във връзка с Омикрон защото в Германия над 95% от смъртните случаи било на хора над 60 год.
Ася нямам идеи. За навън на мен ми е много студено. Ти изследва ли антитела?
Deni-meni понеже наскоро писахме за у-щата и разказа за синът ти, би ли споделила каква препоръка имаше той? Може и на лични ако решиш.
Ася синът ти в това новото у-ще ще може да остане до по-горни класове ли?

# 112
Reina,
Синът ми имаше препоръка за гимназия, но все повече се убеждавам, че класната я е написала заради нас родителите и може би заради дъщеря ни, на която също беше класна 4 години, на сина - 1,5 години. Той не е за там и ние това не го довидяхме, колкото и да не ми харесва догодина ще го местим, че може и годината да повтаря, само не знам, дали в същото училище или може и в друго.

# 113
Понеже говорихме за цените на олито - азбрах от един познат , че една от причините цената на олиото от рапица да се вдигне толкова било, че % от горивата съдържали растително олио. Сега не разбрах качен ли е този % , отскоро ли е така , има ли други приложения извън хранителната пром. и т.н. за да стане от 0, 89 на 1,49 в рамките на месеци, но ... явно има защо.

# 114
bella,
Аз отдавна знам, че рапицата се използва за биогориво за колите. Затова съм против всякакви продукти за ядене да се използват за биогориво, защото накрая няма да има, какво да ядем.

# 115
Deni-meni бях на онлайн консултация за weiterführene Schule, четох, разговарях. Уж учителите се оказва, че имат доста точна преценка. При вас наистина обаче може да ви е направила "услуга" госпожата.
Моето ще е май с eingeschränkte и много сериозно се замислям ще я бъде ли с гимназията. Много е минималистичен за което се ядосвам. Вчера задачата била да подчертае глаголите в един текст, подчертал ги е обаче не знаеше за какво става нъпрос в текста. Падарин не ми се става, още съм травмирана от ДО. Проблемът е, че хубавите реалшулета са все надалеч с трамвай препълнен до тавана и някакви бездомници редовно висящи/седящи вътре. Остава ми опция гезамтшуле май. Гимназия имаме на 15мин, много добра, супер модерна, но съм със съмнения за нагласата на детето. Рапица, царевица отсавна се използват..ще има какво да ядем, качеството ще е нула..

# 116
Deni-meni аз не съм го мислила това, сега го научих. В крайна сметка и обработваемите площи и обработката и третирането не е особено био, но явно е пресметнато като по-био. Аз гледха едни планове за производство на коли от картофелщерке ... по-здрави май от трабантчето. Сигурно е и по-лека от металните и изисква по-малко енергия. А може и произвосдтвото от картофелщерке да е по-ергономично от металургията . Само да не се пали много лесно. Да видим Simple Smile
#Reina за статистиката ти - ние имаме доста ангажимент.

# 117
  • Deutschland/HE
В България се гледа доста рапица и се изнася точно за производство на биогорива, тя не е толкова популярна за олио за хранителни цели (в България). Печалбата от нея е бърза, директно от полето я изкупуват, рядко я съхраняват с цел по-висока цена (както се прави с пшеницата и слънчогледа), в Североизточна България доста декари се сеят.

# 118
  • Немция
В България за съжаление се заложи на производство на зърнени продукти, слънчоглед, рапица, лавандула, които носят бързи печалби и не изискват много работна ръка като зеленчукопроизводство и овощни стопанства.

Ако забелязвате при децата трудности от 4 клас с материала, то в гимназията това ще се задълбочи.

# 119
И аз го намирам за ужасно. Sad Не разрешавам и на детето да играе/експериментира с храна. Едно време съм му правила пластелин от брашно, дрънкалки с разни зърна, но сега не бих. Мразя и като ми сложат царевични пуканки за уплътнение в някой пакет.

Купих си едно Примитиво подкокоросана от вас. Става, но не е баш моето. Оставам си на немски вина.

Идеи за РД... Знам моето на какво би се зарадвало – возене в истинска спортна кола или каране на такава в симулатор (второто не знам дали се предлага), музей за коли, посещение на по-специален Kletterpark...

При нас учителите сега са се заели да наваксват пропуски при децата. Явно 2 години корона здраво са се отразили. Sad

Общи условия

Активация на акаунт