С Дядо Коледа и Л@утербах на топло чайче в НЕМСКАТА тема/225

• 25 966
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
  • Germany
Според личната на приятелка, се очаква скоро да отворят вакиснационите центрове отново. Ние имаме час за края на януари при личният.
Разговорите с Бела обиновенно са, както казваше баба ми "преливане на пусто в празно".

# 91
То хубаво специалист, но по принцип личните лекари следят разни хронични заболявания и подновяват рецепти. Често има и пациенти с повечко проблеми. Съгласна съм, че отговорен лекар не би трябвало категорично да заявява "НЕ!" дори и да вижда потенциален проблем, а да изпрати пациента при специалист за по-точна оценка на състоянието. Но личните лекари слагат и други ваксини все пак, предполага се, че имат някакви познания, имат наблюдения и над много пациенти. Не можем с лека ръка да ги обявим за некомпетентни и да пратим баба Гертруд да гледа клипчета в интернет щом толкова я е страх от ваксини, 'щото след последната ваксина срещу тетанус артритът и се обострил.

Soft Click, 'що не пробваш да се вредиш по-рано някъде? При нас непрекъснато има някакви ваксинационни акции.

# 92
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Разговорите с Бела обиновенно са, както казваше баба ми "преливане на пусто в празно".

Човек може да види само това, за което има съзнание.
Няма как да обясниш на един абориген какво е Коледа, защото той няма в съзнанието си цялата история, която стои зад Коледа...
Малко смирение преди Коледа е най-добрия подарък, който всеки може да си направи.

Бела е като
Ковид: удря там където на човек му е слабото място

Сменям темата:
Синът става на 10г в началото на януари.
Много се чудя как да празнуваме Рд.
Той държи на големи, ексцесивни партита, които сега не са възможни.
Като смени училището и му остана само един контакт от старото, евентуално и едно момиче може да дойде. В новото училище децата пътуват от далеч и ще е трудно. Отделно е ваканция и много деца ги няма.
Винаги празнуваше  с деца след ваканцията, края на януари. Миналата година огранизирах парти вкъщи, цял ден имаше изненади за него и накрая каза, че бил най-тъжния му РД, нямало приятели, бяхме си само ние.... Този път съм направо изправена пред неразрешим проблем и незнам какво да правя.

# 93
asyalein,

Ако се вижда с някакви деца през ваканцията, не можеш ли да поканиш тях у вас? Не мога особено да помогна, защото синът ми е роден през юни, 2020 година стана на 10 г. и го празнувахме семейно, страх ни беше. 2021 г. празнувахме у нас с 5 деца, негови приятели, които той виждаше в свободното си време и съответно преценихме, че вече достатъчно бактерии са си обменили.

# 94
  • Немция
Ася, а детски клуб? При нас са отворени при определени условия, разбира се. И 2-3 деца да са, пак става весело. (Сетих се, че нямаш сертификат май... Освен мъжът ти да е главен координатор на партито. Wink)
Изчакай как ще се развие ситуацията до януари и решавай.

В града ни през 2 седмици има акции за ваксиниране, отделно лекарски практики също обявяват ден за ваксиниране. Отвориха и постоянен пункт за ваксиниране, има голямо раздвижване.

Майка ми имаше подозрения, че е изкарала "нещо подобно на ковид" през ноември, ваксинирана е с 2 дози. Миналата седмица ходи да си проверява антителата, не е било ковид, а антителата са намалели доста, около 200,така че ще слага 3 доза тези дни.

# 95
Аз се чудих и се маех каква снимка да си сложа на профила , та потребителите да придобият най-добра представа с кого си имат работа ... и до сега бях измислила вариант с намордник , но изгубих много време пред огледалото да се чудя кой намордник точно и какъв ... то беше ясно че ще е як намордник , но с капси ли, с шипове ли или здрава кожа дюс ... не се бях решила. И долита ася и ме подсеща, че мога да чопна от някъде една картинка на ковидче ... сега пак съм в дилема - коя картинка - зелена, лилава, яркочервено с черничко, с пипалца, със смукалца или някакви колбички ... Не съм много сигурна коя . Май пак ще се виси пред огледалото Yum

В същност влизам само да кажа колко са glaubwürdig изказванияата на политиците. Според фати имало "Keine Spaltung der Gesellschaft" . Тази тема показва много ясно че има. Gespaltet e на @мен и останалите@! И то във всяка възможна посока.   

Катерица бих ти препоръчала, щом не си гледала, да гледаш Укротяване на опърничавата . Английската екранизация на шекспирови творби е страхотна. Англичаните имат много хубави филми . В миналото.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 11:55 от bella-ciao

# 96
И аз си помислих за детски клуб или боулинг/голф (закрит ) център. Но зависи от условията, които имат сега тези центрове.
Другата идея, която ми мина е да отскочите до близко място, нещо като екскурзийка с програма/цел. Примерно, посещение на някаква забележителност или познати/ приятели.

Ако имате желание , можете да организирате някакъв вид излет сред природата, с цел.

bella-ciao Hug, ще гледам, ако е наистина комедия.
Ама се опасявам, че смисъла, който аз влагам, когато казам  израза на съпруга си, ще излети завинаги. И ще трябва да си търся нов израз. Joy

# 97
  • Немция
Белла, не знам къде четеш, но онзи ден в новинарски канал се обсъждаше именно факта, че обществото се променя покрай пандемията. Кризата ще е с последици на всички нива.

# 98
Бибитке как къде чета, като на всякъде това е лайт тема . Пример само https://www.tagesschau.de/inland/innenpolitik/scholz-farbe-bekennen-103.html Спирам с от пусто в празно auf Bulgarisch gesagt и подрепям Катерицата за на открито. При малко деца може много лесно да се осигури весело прекарване без контакти и игри с топки и пр. 

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 00:56 от bella-ciao

# 99
  • Немция
Белла, колкото хора, толкова и мнения. За повечето мисля, че стана очевАдно, че има разделение в обществото покрай пандемията.

При моите момчета например онлайн общуване и празнуване не е опция. Губят бързо интерес, доскучава им.

# 100
Благодаря за идеите. Проблемът е, че е много скоро след Нова година и няма деца. Или са уморени от празнувания...

Тези занимания навън сме ги минали всички, той всяка година иска по-по-най Cold Sweat
В клуб май с маска, той не беше навит. Мъжът ми е абсурд да се съгласи сам да се занимава с гостите. Той въобще не може да ги контролира! Отделно малката и тя иска да е с големите и един е зает с нея.
За онлайн мога да предложа, той е по-отворен за такива неща. Иначе го питам какво иска, но някакси имам усещането, че очаква аз да измисля и направя нещо грандиозно, което пък мен ме стресира само.

Бела, аз за мен съм си избрала самурай. Ама я виж как не личи Laughing

# 101
Ася, escape room опция ли е? Ако има стаи за 10-годишни, разбира се. Без малката. И после ги водите да хапнат някъде.
Кънки на лед също е вариант при нас, не знам  за вас как е.

Уважавам, дори харесвам различното мнение, мислене, въпроси извън рамката. Дори крайно да е, не ми пречи. Кара ме да се замисля.
Но словесен бълвоч, неграмотен и злобен, съм избрала да  не забелязвам. Прескачам и толкоз.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 13:51 от Mößbauer-Effekt

# 102
  • Немция
В клуб май с маска, той не беше навит. Мъжът ми е абсурд да се съгласи сам да се занимава с гостите. Той въобще не може да ги контролира! Отделно малката и тя иска да е с големите и един е зает с нея.
С маска са в клуба, но през есента ги водих, доста деца не го спазваха или не бяха във възрастовата група(под 6), не видях някой да им направи забележка.
За контролирането- те са около 10-годишни, би трябвало голям контрол да не им е нужен, само при някои по-екстремни занимания.
Но вие си преценявате.

# 103
Бибит, изхождаш от твоите деца...Stuck Out Tongue Closed Eyes
На един от последните Рд преди Корона, беше на негов съученик, имаше бинтовани Fearful
Аз бременна съм разтървавала деца, даже се наложи да се катеря по Klettergerüst и да интервентирам, обаче после с корема едвам слезнах!  Моят не прави толкова глупости, но другите...Satisfied
Аз си знам клиентелата, мъжът ми се справяше докато бяха на 3г. оттам нататък не успява.

Мьос, ни ядене го интересува, ни кънки. Иска да празнува до Kontrollverlust...Flushed
Escape нещо си правят сега в училище и не е много впечатлен. Въобще high-need...

Днес пак ще говоря с него.

# 104
Трудно ще ти е.
Мен ме тресат тийн-проблеми, малчовците са ми вече далече.

Общи условия

Активация на акаунт